7 tips om planten in je huis te integreren

Planten in huis zijn een lust voor het oog, opbeurend en verzachten visueel de al te sobere sfeer. Het is ook goed voor je gezondheid. Uitzoeken hoe je planten in huis kunt zetten om het functioneel en mooi te maken.

Als kind zijn we eraan gewend geraakt om planten in huis te hebben. Opgroeien, we kopen onze eigen flat, renoveren het, richten het in naar onze smaak… En bloemen kiezen voor een interieur, ze zijn niet alleen mooi op zichzelf, maar ook esthetisch functioneel: ze helpen het hele ontwerpconcept van de flat te voltooien.

Verschillende planten werken voor verschillende kamers. Eentje heeft veel licht nodig, dus zetten we ze op een vensterbank in een zonnige kamer. Er zijn ook pretentieloze planten die schaduw verdragen en niet vaak water nodig hebben ze zijn erg blij om te "leven" in je gang.

Afgebeeld: de keuken in het project van SL.

1 Niet alleen schoonheid. In plaats van de gebruikelijke geraniums op de keukenvensterbank kan een paneel met levendig groen worden geïnstalleerd. Of gewoon een bosje groen in een vaas met water.. Een vitamineboeket verschijnt op tafel.

2 Een ontspannende plek om uit te rusten. Als de grootte van de flat en de interieurstijl het toelaten, kunt u een kleine wintertuin inrichten, een salontafel, stoelen of een paar banken in zo'n groene ruimte zetten. Het is belangrijk om niet te overdrijven met de planten, zodat je niet eindigt met een "bos", die al het zonlicht en het hele interieur zal blokkeren.

Op de foto: Maggi Massimo bloembak 255 / 256.

3 Verborgen middelen. Een andere interessante oplossing «De 'groene hoek' Denk er bij het plannen van de gang ook aan om ruimte over te laten. U kunt uw kamerplanten ophangen in een lekbak of een interessante display van drijfhout maken.

4 In plaats van gordijnen. Als je grote ramen in je flat hebt, kun je het zonder gordijnen stellen en hoge planten langs het raam zetten. Ze kunnen een gezellige sfeer helpen creëren en bijvoorbeeld een ruw zolderinterieur verzachten.

5 Verdeel de ruimte. Als de ruimte gezoneerd moet worden, kan een rek of doos worden gebruikt om de planten in op te bergen.

6 In een nat gebied. Planten kunnen ook in de badkamer worden geplaatst. Dit gebeurt meestal met kleine plantenbakken en kleine planten. Maar als de grootte van de badkamer het toelaat, is een bloem met grote bladeren een goed decoratief element.

7 Belangrijke details.

  • In ieder geval moet u bij het kiezen van bloemen voor een interieur niet alleen uitgaan van uw smaak, maar ook van de eigenschappen van de planten. Stel uzelf de volgende vragen: zijn ze gemakkelijk te onderhouden, belemmeren ze de beweging niet, hebben u en uw gezinsleden geen allergieën??

  • Bloemen voor interieurdecoratie moeten passen bij de plantenbakken en potten waarin ze groeien. Dezelfde regel geldt voor decor- Alles is met elkaar verbonden.

  • Dala plantenbak van de fabriek Dedon
  • Bloempot 12669 van de fabriek Modenese Gastone
  • Houten bloempot van de fabriek Momenti
  • Plantenbak Lluna Nova / Lluna Plena van de fabriek Serralunga

Dala plantenbak van de fabriek Dedon.

  • Een hoge plant kan het beste op de grond staan. Hij wordt dus beter waargenomen in het interieur, en hoeft niet bang te zijn dat hij kan omvallen. Planten met grotere bladeren worden aanbevolen voor vloerbedekkingen met een fijn patroon.

  • Vergeet niet dat bloemen voor kinderkamers met bijzondere zorg moeten worden gekozen. Cactussen kunnen bijvoorbeeld prikken en sommige planten geven giftige dampen af. De bloemen in het interieur van de kwekerij moeten volledig veilig zijn!

Vind alles wat je nodig hebt voor je planten

Maggi Massimo bloembak 255 / 256 Planter potplant uit de Occasional collectie van Skyline Design Collectie bloempotten Tubby merk Magis
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: