7 tips voor wie denkt aan het schilderen van muren

Waarom geen kleine kleurstalen op een witte muur aanbrengen? Wat is de minimale grootte van een blad om een kleur te kiezen?? Wanneer glanzende verf te verkiezen is boven matte verf? De antwoorden op de meest voorkomende vragen

Het type verf kiezen. Alle kleuren zijn verdeeld in water ( vinyl, acryl, latex ) en niet-water ( olie, alkyd, email ). de eerste verdunnen met gewoon water, ze zijn gemakkelijk aan te brengen. De niet-waterige verf wordt verdund met organische oplosmiddelen, zoals white spirit, en verspreidt bij gebruik een specifieke geur in de flat. Het belangrijkste voordeel van niet-waterige verven waterbestendig. Momenteel worden ze voornamelijk gebruikt voor meubels en schrijnwerk zoals deuren en plinten.

Interieur afwerking met Dulux verf op de foto.

de keuze van de kleur. Het moet heel voorzichtig benaderd worden. Het blad voor kleurkeuze moet een oppervlakte hebben van ten minste 1 m2 en moet worden bekeken in verschillende lichtomstandigheden. De meest voorkomende fout in dit stadium.. Neem een heel klein monster en zet het op een wit gepleisterde muur. Elke kleur ziet er donker uit in deze situatie. Grote stalen schilderen!

De keuze van de glansgraad. Naast de esthetiek moet u ook denken aan de functie van de verf. Matte verven vergroten de ruimte visueel, verbergen hoeken en oneffenheden, maar zijn niet bestand tegen vocht en mechanische invloeden. Glanzende verf daarentegen is zeer robuust, maar vereist een perfect voorbereide ondergrond: als de muur oneffenheden vertoont, zal glanzende verf dat in een mum van tijd laten zien. Tussendoor – halfmatte verven, die zijn geweldig voor lastige gebieden zoals gangen…

Kleine reparaties. "Vlekken zijn goed zichtbaar, dus gebruik bij het bedekken van krassen of vuil precies dezelfde kwast als waarmee u de hoofdmuur hebt geverfd". Trouwens, veel krassen kunnen worden geneutraliseerd met een eenvoudige spons bevochtigd met water: het is heel goed mogelijk om weg te komen zonder extra gedoe.

Afgebeeld: Ready-Fill plamuur van Pufas.

Geen behoefte aan economie. Niet iedereen begrijpt bij het kiezen van verf wat dure verf is en hoe deze verschilt van goedkope verf. Ondertussen is de prijs van verf.. is niet alleen een scala aan kleuren, maar ook duurzaamheid en kwaliteit. Dure verf gaat langer mee en is zuiniger. Waar je één blik dure verf uitgeeft, heb je meerdere blikken goedkope verf nodig. Dergelijke voordelen zijn twijfelachtig.

Voorbereiding van de muur. Vergeet niet dat u zich moet ontdoen van oude verf, want een nieuwe verflaag dekt niet. Hetzelfde geldt voor slecht pleisterwerk en oneffen muren: u zult er allemaal tegen moeten vechten.

Heb je een speciale primer nodig?? Bij het werken met metaal of hout wordt een speciale primer gebruikt. Voor alle andere stijlen is een dun laagje water voldoende. Het belangrijkste om te onthouden is dat de bovenste, laatste verflaag nooit wordt verdund..

Goed laten drogen. Zorg dat de verf volledig droog is voordat u een tweede laag aanbrengt. Anders kan het oppervlak opborrelen.


  • De juiste verf kiezen

    Acryl email Interieur Ultrasaten 03 uit de Ultrasaten collectie van Oikos Interieur Supercolor 02 uit de Supercolor-collectie van Oikos Encanto 02 decoratieve afwerkingen uit de Encanto collectie van Oikos
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: