8 beste douchekoppen

*Een overzicht van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als koopgids. Het is essentieel om een professional te raadplegen alvorens tot aankoop over te gaan.

De moderne mens kan zich zijn leven niet voorstellen zonder water. Een van de aangenaamste ervaringen is het nemen van een douche.

Met deze behandeling kunt u zich ontspannen na hard en stressvol werk, sport, een wandeling of een vermoeiende reis. Het vallende water laat je niet alleen toe om je te wassen, maar ook om te ontspannen.

Met behulp van verschillende douchekoppen kan men vanuit het comfort van het eigen huis een spabehandeling met massage of chromotherapie ondergaan. Het mondstuk moet zorgvuldig worden gekozen om de beste prestaties uit uw behandeling te halen.

Selectiecriteria voor de douchekop

Voordat u het juiste model kiest, moet u de details van het ontwerp bestuderen. Hoewel sproeiers ongecompliceerd zijn, wordt elk model op maat gemaakt om een unieke waterstroom te creëren.

Bij de keuze van het mondstuk moet rekening worden gehouden met de volgende punten:

 1. Niet alle douchekoppen kunnen werken met een lage waterhoogte. Hiervoor worden speciaal ontworpen apparaten gebruikt. Bij lage opvoerhoogte mogen geen sproeiers met een grote diameter worden gebruikt;
 2. De voorkeuren van elk gezinslid. Om aan uw behoeften te voldoen, zijn onze douchekoppen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van een tropische douche tot een zachte, omhullende straal luchtig water;
 3. de afmetingen van de douchecabine. Grote sproeiers passen niet in een kleine kamer. Als je een behandeling neemt, wordt de hele doucheruimte overspoeld met water;
 4. het effect van de behandeling op het lichaam. Hiermee kunt u het effect creëren van een stortbui (tropische regen), een massage, een zachte aanraking op het lichaam, een gemengd type.

Let op het materiaal waarvan de douchekop is gemaakt:

 1. Plastic – een budgetoptie. Een metalen afwerking geeft een representatieve uitstraling tegen een lage prijs. dergelijke eenheden zijn niet zwaar. Bij een val hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadiging van de bak;
 2. Metaal. het zijn duurzame producten, verkrijgbaar in roestvrij staal, brons, messing, koper. Imiteren van gouden producten. Ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd van kalk, vuil en ontsmet. Producten van messing en koper zijn vaak dure, exclusieve opties;
 3. Metaal-kunststof combineert de voordelen van de eerste twee varianten. De binnenkant is van metaal, terwijl de buitenkant van plastic is;
 4. Steen en kwartsglas. Ze zijn mooi, duurzaam en duur. In beperkte oplage geproduceerd als exclusieve douchekoppen.
 5. Onze deskundigen beschouwen stalen of koperen sproeiers als de beste keuze. Ze zijn duurzaam, goed ontworpen en bieden waar voor hun geld.

Bij de keuze van een douchekop ligt de nadruk op de bevestiging:

Plafond- of wandgemonteerde vaste bevestiging. Ze worden meestal geïnstalleerd in douchecabines of speciale douchecabines. Plafondgemonteerde eenheden zijn vast aan het plafond bevestigd zonder mogelijkheid tot verstelling. Deze functie is alleen aanwezig in de duurdere modellen. Ze simuleren een tropische stortbui. Maar dergelijke modellen vereisen een hoog debiet. Gemaakt van verchroomd messing. Beschikbaar in verschillende configuraties. Wandmodellen hebben een draaikoppeling waarmee u de hellingshoek naar wens kunt veranderen. permanent bevestigd op een geschikte hoogte. Deze toestellen zijn handig omdat je altijd je handen vrij hebt. Maar ze zijn onhandig voor mensen met een handicap, voor het wassen van kinderen of dieren. Daarom kunnen de cabines, naast de aan het plafond gemonteerde douchekoppen, ook worden uitgerust met aan de wand gemonteerde douchekoppen met een flexibele slang;

Handdouchekop met flexibele slang. Deze variant verdient de voorkeur. Hij kan gemakkelijk aan de douchekop aan de muur worden bevestigd. En de hoogte kan worden aangepast over een breed scala van instellingen. Optioneel is het ook mogelijk de muurbeugel te monteren en het als stationair model te gebruiken. Zeer mobiel, de douchekop kan snel van de douchearm of douchestang worden verwijderd en de straal kan in de gewenste richting worden gericht. Het is handig bij het wassen van kinderen of huisdieren.

Specialisten raden aan te kiezen voor modellen met metalen beugels of fittingen op de giek. Plastic producten gaan snel kapot.

Het belangrijkste kenmerk waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een model is de constructie van de waterafscheider. Dit is het meest complexe en verantwoordelijke deel van het apparaat. De douchekop heeft verschillende gaten, waardoor het water tijdens de behandeling stroomt.

Sprinklers zijn verkrijgbaar in twee types:

Een plaat met regelmatige gaten.Gemaakt van metaal of plastic;

 1. Richtklep met gebogen oppervlak. In elke opening zit een mondstuk – een Euroberen pijp. Ze zijn minder gevoelig voor kalkaanslag. Wordt alleen geblokkeerd door grof sediment. Ze werken betrouwbaar bij een laag waterdebiet, zodat het badcomfort gewaarborgd is.
 2. Er is een groot aantal sproeivarianten op de markt beschikbaar. Ze verschillen niet alleen in constructie en inrichting, maar ook in vorm.
 3. Van de eenvoudige ronde, ovale, rechthoekige, driehoekige tot de exclusieve designfittingen in de vorm van telefoonbuizen, lianen, ringen, sneeuwvlokken, enz.. De douchekop kan worden aangepast aan uw smaak en interieur.

Zij kunnen optioneel worden uitgerust met extra functies:

 1. Spuitmonden met mineralisatie. Structureel verschillen ze niet van conventionele modellen, maar ze zijn uitgerust met filterelementen met compartimenten die toermalijn, shungiet, vuursteen, magneten, chloorabsorberende korrels, enz. bevatten.. Het resultaat is helderder, zachter water met een lager chloorgehalte;
 2. Verlicht.Geen netvoeding nodig. Ingebouwde, door waterstroming geactiveerde microgenerator. Voldoende voeding voor de LED’s. Ze verschillen niet alleen in ontwerp en constructie, maar ook in vorm. Douchen met een dergelijke verlichting leidt tot positieve energie, een gevoel van welzijn en een verbeterd energieniveau;
 3. Een thermostaat gebruikenzal geen plotselinge verandering in temperatuur van de vloeistofstroom toestaan. U hoeft alleen maar een comfortabele temperatuur in te stellen. De tuit mengt zelf het water in de gewenste verhouding;
 4. Beluchtingsapparaaten het aanpassen van de waterstroom. Biedt niet alleen een comfortabele badervaring, maar bespaart ook waterverbruik.

Onze specialisten hebben de meest voorkomende en meest gebruikte douchekoppen geselecteerd aan de hand van de volgende beoordelingen.

8 beste douchekoppen

Nominatie stoel Naam van het product Prijs
8 beste douchekoppen 1 De hansgrohe Raindance Select E 150 3jet 26550000 douchekop in chroom 15 030 €
2 Oras Bidetta 242050 2 840 €
3 Spuitkop hansgrohe Croma 100 Vario 28535000 3 133 €
4 Grohe Tempesta Nieuw 28578002 5 000 €
5 IDDIS A11251 1 658 €
6 AM.PM B
 • ss F0253100
 • 4 990 €
  7 Lemark LM8007G 4 246 €
  8 WATERWERK WS-005 CR 4 1 390 €

  De hansgrohe Raindance Select E 150 3jet 26550000 douchekop in chroom

  Beoordeling: 4.9

  Raindance Select E 150 3jet 26550000 douchekop in chroom

  Het mondstuk is ontworpen voor het nemen van waterbaden. Met een goede uitstraling. Gemaakt van verchroomd plastic.

  Heeft een speciale coating om kalkaanslag op het oppervlak te voorkomen. De douchekop met een diameter van 150 mm heeft drie straalsoorten met een maximaal debiet van 16 l/min.

  Handige drukknopkeuze van functies: “zachte straal”, “massagestraal”, “gemengde straal”. Heeft standaard een 1/2″ schroefdraadaansluiting.

  Voordelen

  • Modern ontwerp;
  • De grote tuit maakt het mogelijk het hele lichaam in één keer te besproeien;
  • Aangename stralen. Gemakkelijk schakelbare douchefuncties.

  Nadelen

  • Hoge prijs.

  Oras Bidetta 242050

  Beoordeling: 4.8

  Oras Bidetta 242050

  Met een diameter van 2,5 cm is het ideaal voor persoonlijke hygiëne. Gemaakt van messing en plastic.

  Een eenvoudige en betrouwbare verchroomde douchekop zonder kraan voor huishoudelijk gebruik. Met 1/2″ standaard schroefdraad.

  Zonder maximale temperatuurbeperking. Vervaardigd in Finland.

  Voordelen

  • Betrouwbaar;
  • Modern ontwerp;
  • Lage kosten.

  Nadelen

  • Niet te vinden.

  Hansgrohe Croma 100 Vario 28535000

  Beoordeling: 4.7

  Mondstuk hansgrohe Croma 100 Vario 28535000

  De hansgrohe Croma 100 Vario 28535000 watervaluitloop met een diameter van 100 mm maakt hygiëne tot een genoegen. Vier verschillende standen voor meerdere massages.

  Van een ontspannende “zachte straal” tot een intense “massage straal”. Eenvoudig omschakelen dankzij het draaimechanisme.

  De behuizing is gemaakt van verchroomd plastic met een kalkwerende coating. Het mondstuk is ontworpen om het netwerk te bedienen met een druk van maximaal 3 bar, levert een waterdebiet van 18 l/min. 1/2″ drench voor waterwerken, met standaard aansluiting.

  Voordelen

  • Vier massagestanden;
  • Kalkvrije coating;
  • Brengt het hele lichaam tegelijk onder de douche.

  Nadelen

  • Niet geïdentificeerd.

  Grohe Tempesta Nieuw 28578002

  Beoordeling: 4.7

  GROHE TEMPESTA NIEUW 28578002

  De Grohe Tempesta New 28578002 is ontworpen voor huishoudelijke watertherapie. De douchekop wordt geleverd zonder slang en mengkraan.

  Heeft een chromen afwerking met kalkbescherming. Het draaimechanisme biedt vier manieren van watertoevoer. Zorgt voor een zachte, masserende en gemengde nevel.

  Maakt handmatige selectie mogelijk van Rian, Rian O2, Massage, Jet modes. Diameter 100 mm levert een gelijkmatige waterstroom.

  Voordelen

  • Goed uiterlijk en bouwkwaliteit;
  • Dankzij de werkingsmodi kunt u maximaal genieten van de behandeling;
  • Heeft een beschermende coating tegen kalkaanslag.

  nadelen

  • Niet geïdentificeerd.

  IDDIS A11251

  Beoordeling: 4.6

  IDDIS A11251

  Een betrouwbare uitloop met een grote diameter van 130 mm maakt baden een plezier. vijf schakelbare standen, gekoppeld aan een indrukwekkend debiet van 17,5 l/min, voor een unieke watermassage.

  De douchekop wordt geleverd zonder slang. Behuizing van verchroomd ABS plastic, wat bijdraagt aan de verfijnde uitstraling van het product. De beplating is beschermd tegen kalkaanslag.

  Voordelen

  • Betrouwbaarheid;
  • Lage kosten;
  • Grote gieter en veel bedieningsmogelijkheden.

  nadelen

  • Niet geïdentificeerd.

  AM.PM B
 • ss F0253100
 • Beoordeling: 4.6

  AM.PM B<li></div><p>SS F0253100″ src=”~images2001666197311-218-.jpg” height=”400″ title=”AM.PM B</p><li>SS F0253100″><p>Stijlvol AM mondstuk.PM B</p><li>ss F0253100 125 mm diameter is ontworpen voor aansluiting op een draagbare slang. Standaard 1/2″ aansluitdiameter.<p>de unieke plaatsing van de gaten maakt het mogelijk een stabiele verdeling van de waterstraal te verkrijgen bij verschillende waterdrukken. Wat maakt baden een plezier?.</p><p>De AIR IN functie kan het debiet verdubbelen. Waterbesparingen tot 30%. Vijf sproeistanden, Bubb</p><li>De douchekop, EnerJet, Spray+Bubb<li>Spray+EnerJet, met zijn unieke Turning Switch-mechanisme, zorgt voor een spa-achtige ervaring thuis.<p>De kwaliteit van het product wordt gegarandeerd door de Duitse fabrikanten. Het apparaat is gemaakt van ABS-kunststof, bedekt met chroom.</p><h4>Voordelen</h4><ul><li>Biedt een groot aantal standen;</li><li>Kwaliteits vakmanschap;</li><li>Een plezier om te gebruiken.</li></ul><h4>Nadelen</h4><ul><li>Niet geïdentificeerd.</li></ul><h3>Lemark LM8007G</h3><p>Beoordeling: 4.5</p><div style=LEMARK LM8007G

  De trendy uitstraling van de gouden Lemark LM8007G douchekop voegt luxe toe aan uw douche. Handspray met 73 mm diameter van verguld messing.

  Ontworpen voor enkelvoudige watertherapie. 1/2″ schroefdraadaansluiting voor bevestiging aan de flexibele slang.

  Voordelen

  • stevige constructie;
  • Goede verschijning;
  • Waar voor je geld;
  • Heeft een hoge waardering.

  Nadelen

  • Niet geïdentificeerd.

  WATERWERK WS-005 CR 4

  Beoordeling: 4.5

  WATERWERK WS-005 CR 4

  Het exclusieve ontwerp van WATERWORKY WS-005 CR 4 zorgt niet alleen voor een hygiënisch maar ook voor een gezondheidsbevorderend effect. Heeft 4 verschillende waterstanden.

  Combineert regelmatige stroming met “zijde regen” modi, wanneer de fijnste jets een hydro-needling effect creëren. De Power Shower maakt het mogelijk om thuis een Charcot douche te nemen.

  En de waternevelfunctie is goed voor ontspanning voor het slapen gaan. Schakelen gebeurt door de vierkante kop te draaien. Het water wordt aangevoerd vanaf een van de vier zijden van het mondstuk. Gemaakt van ABS plastic met slijtvaste afwerking.

  Voordelen

  • Ongebruikelijk ontwerp en constructie;
  • Creëert een goede waterhoogte in verschillende standen;
  • Heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

  Nadelen

  • Niet altijd beschikbaar.
  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: