Grote douchekoppen

Onder de douche gaan is veranderd van een hygiënisch ritueel in een ontspanningsritueel. De uitvinding van de grote douchekop draagt hier in belangrijke mate toe bij. Welk model is beter voor u?? Een kijkje van dichterbij.

Wees niet bang voor de grote douchekop! Ze gebruiken een innovatieve watertechnologie () ze mengen de druppels met lucht, waardoor een regendruppeleffect ontstaat in plaats van de harde stralen van een douche zoals bij Charcot. Daarom voelt de douche heel anders aan. Ik denk dat het meer therapeutisch is dan hygiënisch. Een belangrijk punt. Als uw waterdruk ( dat zijn twee verschillende parameters die in overeenstemming moeten zijn met de SNiP, kunt u een grotere douchekop in uw huis plaatsen. Eigenaars van landhuizen hebben geen problemen – zij moeten alleen de systeemdruk aanpassen om ervoor te zorgen dat er voldoende water is voor alle gebruikspunten. Het enige wat een Hansgrohe ingenieur mij vertelde was dat je een niet-standaard afvoersysteem nodig hebt. Je kunt een kopstuk toevoegen als je niet ondersteboven in het water wilt staan!

Wees niet bang voor grote douchekoppen! Ze maken gebruik van een innovatieve technologie ( waterdruppels worden gemengd met lucht ) er ontstaat een regendruppeleffect in plaats van waterstralen, zoals bij een douchekop van Charcot. De douche voelt heel anders aan. Ik denk dat het meer therapeutisch is dan hygiënisch. Een belangrijk punt. Als ( twee verschillende ratio's waarvan u zeker moet zijn dat ze voldoen aan de sanitaire norm ) waterdruk en debiet in uw huis, kunt u een grotere douchekop plaatsen. Eigenaars van landhuizen hebben geen problemen – zij hoeven alleen de systeemdruk aan te passen om ervoor te zorgen dat er genoeg water is voor al hun kranen. Het enige wat een Hansgrohe ingenieur mij vertelde was dat ik een niet-standaard afvoersysteem nodig had. Als u niet tot uw enkels in het water wilt staan, kunt u een verdeelstuk toevoegen!

Verberg

Tropische douche

De douche-spuiter in uw huis. Weet je nog toen je een kind was: je had een douchekop voor veel verschillende doeleinden met slechts één. Het werd gebruikt om het zeepschuim van je lichaam te spoelen en je even onder de waterstralen te laten staan ( daar was een speciale houder voor aan de muur ). Tegenwoordig is het raadzaam om twee douchekoppen in de doucheruimte te hebben. De eerste douchekop kan stevig aan de kop worden bevestigd en is uitsluitend gemaakt voor uw "home spa" plezier. Met een tweede douchekop ( ook wel "handdouche" genoemd ) nog steeds spoelen zoals voorheen.

Grootte van de douchekop

Van 15 tot 50 cm! Het is duidelijk dat u een regendouchekop kunt gebruiken die "zo groot is als een glas" zal niet toestaan: een spa douchekop heeft een grotere kop nodig! Producenten racen tegen de klok om hun klanten steeds grotere drinkgaten aan te bieden: eerst groeien de drinkgaten "uit" tot 16 à 20 cm in diameter, dan de 30 cm overschrijden. Tegenwoordig zijn er modellen die de volledige breedte van de schouders van een volwassene meten! Het gaat er natuurlijk om de ( plafond- of wandgemonteerde ) vaste douchekop te vergroten.

Maar voor degenen die liever 'op de ouderwetse manier' wassen – Een handdouchekop fabrikanten bieden een compromis. Het zijn vrij grote handvormers, maar hun diameter bedraagt niet meer dan 20 cm.

Handdouches zijn er ook in grotere maten. Maar ze zijn niet zo groot als die aan het plafond.

Het grote douchekop effect

Douches en massages. De moderne douchekoppen van tegenwoordig hebben ten minste vier verschillende straalsoorten, van de ontspannende "regendouche" modus De douchekop is een handdouche – van een enkele druppel tot een kolkende, dichte waterstraal à la Charcot.

En hoe hoger de prijs van het model, hoe meer opties de producent biedt ( en omgekeerd ). Een lichte sproeier kan bijvoorbeeld veranderen in een tropische stortbui. De premium douchekoppen hebben vaak een chromotherapiefunctie ( een gekleurd licht ).

De grote douchekoppen bieden tientallen verschillende watermassagefuncties.

hoofddouche

Ingebouwde douchekop aan het plafond. Net als de elementen van een verlaagd plafond kunnen ze paarsgewijs of zelfs in groepen worden gebruikt. U hoeft niet slechts één ( koop en installeer vier ( douchekoppen naast elkaar; zoals op de foto ). Voor het juiste aantal installatieplaatsen zijn speciale installatiesystemen beschikbaar.

Afbeelding: Douchekop K-8030 / K-8031 van Kohler.

Alles is een beetje relatief! Grote douchekoppen worden traditioneel beschouwd als plafondmontage. Maar dat klopt niet helemaal. Er zijn ook wandmodellen verkrijgbaar die aan het plafond of boven een persoon die in de douche staat kunnen worden opgehangen.

De meeste hoofddouchekoppen zijn star bevestigd – Er is zelfs een douchekop ingebouwd in het plafond ( geïnstalleerd in de muur of het plafond ). Maar er zijn ook modellen met beweegbare koppen en verstelbare richting van de jets.

Voorbeelden van in hoogte verstelbare plafonddouchekoppen.

  • De Gessi douchekop 13351
  • De douchekop 451 van de fabriek Newform
  • Hansaclear douchekop 51970300 van de Hansa fabriek
  • 28494000 / 28494000 van Axor, ontworpen door Phoenix Design

Gessi douchekop 13351.

De vorm van de douchekop

Rond of vierkant? Geen enkele douchekop is ooit echt standaard. Ze hebben allemaal een soort kenmerk: sommige lijken op ventilatorbladen, andere – de bloemblaadjes van een exotische bloem; de andere zijn gemaakt in de vorm van een echte kristallen kroonluchter.

De vorm van het apparaat neemt de plaats in van de grote afmetingen van de "regendouchekop" je hele lichaam.

Er zijn veel fantasievolle modellen onder de grote douchekoppen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: