8 make-up regels voor ronde ogen

Zo’n kenmerk van het uiterlijk als ronde ogen heeft zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant zijn ronde ogen zeer expressief en maken de blik naïef en schattig. Anderzijds kunnen ze er onnodig groot uitzien, alsof ze “uitpuilen”, en lijkt de blik angstig en onnodig verrast. Daarom zoeken veel mensen met ronde ogen naar manieren om hun uiterlijk met make-up te corrigeren. Wij hebben informatie verzameld over hoe je make-up correct moet aanbrengen om er net zo goed uit te zien als Christina Ricci of Audrey Tautou, die deze eigenschap ook heeft.

make-up voor ronde ogen

Waarom ronde ogen een meisjesdeugd zijn

Om te beginnen moet worden benadrukt dat de ronde ogen om trots op te zijn, omdat dit kenmerk zoveel voordelen heeft:

 1. Misschien wel de meest expressieve oogvorm van alle mogelijke vormen. De look wordt gekenmerkt door diepte en indringende, mysterieuze en raadselachtige.

 2. Ronde ogen staan wijd open. Daarom hebben vrouwen met deze bijzondere kenmerken een open, goedmoedig gezicht en zijn daardoor onmiddellijk geliefd bij anderen.

 3. Met make-up technieken en technieken, evenals kapsels, kapsels en accessoires, is het heel eenvoudig om de vorm van ronde ogen te corrigeren.

Wat meisjes met ronde ogen moeten vermijden

Make-up artiesten en stylisten vertellen onsWat zijn de meest voorkomende foutenBezitters van ronde ogen:

 1. Verkeerd kapsel, bijvoorbeeld een strakke, achteroverhellende paardenstaart. In dit geval zijn de ronde ogen visueel vergroot en merkt het gezicht niets anders op dan ze. Geschikte kapsels zijn onder meer een knal-bangs vlecht; recht, pluizig haar onder de schouders; korte coupes met een diepe scheiding aan één kant; een rechte scheiding en een lage vlecht.

 2. Het gebruik van blauwe of donkergrijze oogschaduw kan wallen onder de ogen veroorzaken.

 3. Het gebruik van gele of zandkleurige kleurverlopen laat de ogen er ongezond uitzien.

 4. Het gebruik van zure en te felle kleuren maakt het geheel komisch.

 5. Het zal ook een vergissing zijn om dezelfde kleur schaduw op de oogleden aan te brengen in een vaste laag in een halve cirkel of boog. Zorg voor een combinatie van 2-3 tinten, die vloeiend in elkaar overgaan.

Basisprincipes en regels voor make-up met ronde ogen

Bij make-up voor ronde ogen is het noodzakelijk om een visuele vernauwing te bereiken. De contouren moeten de amandelvorm zo dicht mogelijk benaderen. Om een dergelijk effect te bereiken, is het raadzaam de basisregels voor de keuze en toepassing van cosmetica te volgen:

 1. Breng oogschaduw aan in twee nauw verwante tinten, de ene iets donkerder dan de andere. Donkere tinten worden gebruikt op de bovenste mobiele oogleden, en lichtere tinten worden aangebracht in de buitenste ooghoeken. Hier geldt het principe van contouring – verberg wat verborgen moet worden door schaduw. En wat geaccentueerd moet worden – benadruk. Donkere schaduwen op het beweeglijke ooglid verbergen het volume van ronde ogen.

 2. Schaduwen moeten behoren tot het medium en donker bereik, lichtgekleurde cosmetica is beter niet te gebruiken, want visueel geeft het ronde ogen nog meer volume. En het wordt aanbevolen om natuurlijke pasteltinten te gebruiken, in plaats van felle en provocerende, om niet de aandacht te trekken in de vorm van.

 3. De schaduwen moeten mat zijn, d.w.z. niet parelend, zonder glitter- of glanseffecten.

 4. De kleur van de pigmenten mag niet overeenkomen met de kleur van de iris, anders ziet het oog er dof uit.

 5. Mascara mag alleen op de bovenste wimpers worden aangebracht. Als je ook op de onderste wimpers make-up aanbrengt, kun je een ongepast theatraal of vulgair effect krijgen. Breng de mascara aan door het borsteltje naar boven te bewegen, van de binnenste ooghoek naar de buitenste, alsof u de wimpers naar de slapen leidt en omsluit. Een laagje mascara wordt steeds groter naar de buitenste rand toe.

 6. Als je pijlen tekent, kun je de snede van de ogen aanzienlijk corrigeren. Daarom wordt eyeliner, een speciale stift of potlood aanbevolen om te gebruiken bij alledaagse en feestelijke make-up. de breedte (dikte) van de bovenste wimperlijn moet toenemen van het midden van het ooglid tot de buitenste hoek van het ooglid. De paardenstaart moet langwerpig zijn en 0,5 millimeter of meer voorbij het ooglid uitsteken. De onderste pijl wordt meestal langs de slijmlijn getrokken.

 7. Vermijd bij het in vorm brengen van de wenkbrauwen overmatige buiging en onnatuurlijk dunne lijnen. Ronde wenkbrauwen accentueren de rondheid en bolling van de ogen. Bepaal de ideale wenkbrauwvorm aan de hand van uw uiterlijk en de vorm van uw gezicht.

 8. Een accent op de lippen kan het probleem van de ronde ogen make-up oplossen. Als je dit deel van het gezicht met een felle lippenstift schildert, zijn het de lippen, niet de ogen, die de aandacht van anderen zullen trekken.

Make-up voor ronde bruine, blauwe, grijze en groene ogen

Make-up voor ronde ogen

Meisjes met bruine ogen kunnen hun voordeel doen met de volgende make-up techniek:

 1. Breng primer aan op het getroffen gebied en maak de kleur lichter met concealer.

 2. Beige, roze, perzik pastelpigmenten worden over het hele bovenste ooglid aangebracht. Als je niet alleen ronde ogen hebt, maar ook wijd uitstaande ogen, moet je iets verder gaan dan de wenkbrauwen en een deel van de neusbrug bedekken. Zo kun je de afstand tussen je ogen visueel verkleinen. Als je daarentegen dicht op elkaar staande ronde ogen hebt, moet de brug van je neus worden geaccentueerd met concealer of highlighter.

 3. Breng een lichtere kleur pigment aan in de buitenste hoeken van de wenkbrauw en vervaag dit naar de slapen toe.

 4. Teken een pijl op het bovenste ooglid, die moet recht en vet zijn. U kunt een alternatieve techniek gebruiken – om de bovenste pijl en de onderste te tekenen, maar ze zo met elkaar te verbinden dat op het kruispunt tussen de lijnen een vrije ruimte was, dat wil zeggen een lege, onbeschilderde hoek. Als deze ruimte wordt verduisterd door chocoladetinten, lijken de ogen visueel meer uitgerekt.

 5. Een lichte schittering onder de wenkbrauw.

 6. Mascara moet worden gebruikt om de make-up van de bovenste wimpers te voltooien. Voor dagelijkse make-up één laagje aanbrengen, voor feestelijke gelegenheden twee laagjes mascara. Om de wimpers langer te laten lijken en de vorm van de ogen amandelvormiger te maken, kunt u verlengende mascara gebruiken.

De make-up oogschaduw hoeft niet roze of perzik te zijn. Ga voor bruine ogen cosmetica lila, paars, lila, zacht roze, bruin, blauw, donkere olijf tinten.

Meisjes met blauwe en grijze ogen kunnen beige, chocolade, groene en olijfkleurige tinten dragen. De make-up techniek is hetzelfde.

Meisjes met groene ogen gaan voor terracotta, baksteen, bruin, paars en blauwe tinten.

Smoky Ice make-up regels voor ronde ogen

De smoky eye make-up past bij meisjes met ronde ogen, omdat de dichte pijlen de vorm visueel versmallen.

Make-up applicatie techniek:

 1. Highlighter en primer worden op de bovenste oogleden aangebracht om de oogschaduw zo lang mogelijk te laten meegaan zonder te verkruimelen of te klonteren.

 2. Op de bovenste oogleden wordt zwarte of grafiet, donkerbruine oogschaduw aangebracht.

 3. Breng een lichtere tint make-up aan net boven de donkere tinten, en breng de lichtste van de drie kleuren ook daarboven aan, onder de wenkbrauwen. De overgangslijnen van de tonen mogen niet worden overschreden. Vervolgens wordt de schaduw goed gemengd met een penseel of applicator.

 4. Het onderste ooglid moet ook worden gedoopt in donker pigment met een penseel, en vervolgens worden gearceerd.

 5. Voor maximale expressiviteit en mysterie kun je een potlood of eyeliner gebruiken. De pijl voor het bovenste ooglid moet beginnen bij de ooghoek als de ogen ver uit elkaar staan, of vanuit het midden van het ooglid als de ogen dicht bij elkaar staan. De pijl wordt dikker, het meest “dik” is de punt van de pijl die speels naar boven kan worden gedraaid. Het onderste ooglid kan ook worden overgeschilderd met eyeliner. De laatste fase – mascara aanbrengen – minimaal op de wimpers in de binnenste hoeken, maximaal op de wimpers die dichter bij de buitenste hoeken zitten. De onderste wimpers zijn niet of heel licht geborsteld.

make-up voor ronde ogen

De cirkelvormige omtrek – een effectieve manier om ronde ogen te ’trekken’

Deze techniek is gebaseerd op hetzelfde principe als contouren, d.w.z. het verduisterde gebied wordt visueel als minder volumineus ervaren dan het in werkelijkheid is. Daarom kan een snelle en effectieve make-up voor ronde ogen op deze manier worden gedaan:

 1. Breng primer aan op de oogleden.

 2. Breng lichtbruine oogschaduw, of een andere beige kleur, aan op de bovenste en onderste oogleden.

 3. Schilder met een zwarte eyeliner of zwart potlood, bij voorkeur een zachte kajal, de hele slijmlijn van de ogen en de ruimte tussen de wimpers.

 4. Teken met een zwart potlood een staart van de pijl die 3-5 millimeter buiten het gebied van de buitenste ooghoek uitsteekt.

 5. Breng donkere schaduw – zwart of donkerbruin – aan langs de eyeliner en vervaag deze.

 6. Afwerken met zwarte mascara – de make-up is klaar, en de ogen zijn visueel vernauwd, verlengd, hun vorm is dichter bij amandelvormig.

Alternatieve make-up voor ronde ogen

Deze techniek is niet gebaseerd op de contourprincipes, maar op het feit dat donkere tinten in de ooghoeken de vorm en de snit van de ogen visueel helpen versterken. Gebruik voor de make-up lichte en donkere oogschaduw, bijvoorbeeld beige en grafiet. En eyeliner, liner of potlood. En accessoires – cosmetische borstels in verschillende vormen en maten.

Make-up techniek:

 1. Een primer wordt aangebracht op de bovenste mobiele oogleden, gevolgd door een beige eyeliner. De binnenste hoeken kunnen worden geaccentueerd met een lichte highlighter.

 2. De plooi boven het mobiele ooglid wordt geschilderd met een donkerder tint, deze lijn moet zorgvuldig worden vervaagd.

 3. De buitenste hoeken van de oogleden zijn ook gekleurd met een zorgvuldig donker kleurverloop.

 4. Vanaf het begin van de wimperlijn tot het einde wordt een bredere wimperlijn getrokken, eindigend met een sierlijke punt buiten het ooglid.

 5. Onder- en bovenwimpers worden behandeld met mascara.

 6. Met deze techniek kun je met minimale inspanning een mooie amandelvorm krijgen.

make-up voor ronde ogen

Make-up voor kleine ronde ogen

Meisjes zijn vaak ongelukkig met het feit dat hun ogen niet alleen rond, maar ook klein zijn. Daarom hebben visagisten een speciale make-up techniek ontwikkeld die dit probleem kan oplossen:

 1. Breng primer aan op het bovenste ooglid, en vervolgens een lichte schaduw die bij uw kleurtype past.

 2. Er wordt een pijl getrokken langs de wimpergroeilijn, die naar het einde toe breder wordt.

 3. Met een licht potlood of eyeliner wordt een pijl over het slijmvlies van het onderste ooglid getrokken. De kleur moet dicht bij beige liggen. Dit maakt de wenkbrauwen optisch breder en opener.

 4. Onder de lichtere pijl moet je een smalle verduisterde zone maken. Hiervoor wordt een matte schaduw in een donkere tint aangebracht, bijvoorbeeld chocolade. Met een in schaduw gedompeld penseel wordt een lijntje getrokken onder de wimperlijn, van het midden van het onderste ooglid tot de buitenste ooghoek.

 5. Breng lichte schaduw aan onder de wenkbrauw.

 6. Een kleine hoeveelheid mascara wordt aangebracht op de bovenste wimpers, de onderste worden niet overgeschilderd.

Wimperextensions voor ronde ogen

Wimpers kunnen worden aangevuld met meer dan alleen langere, dikkere wimpers. Het is ook een variant van permanente make-up om de snit en vorm van de ogen te corrigeren. U kunt naar een gekwalificeerde professional gaan en uw wimpers laten verlengen van het midden van uw oogleden tot de buitenste hoeken. Een dergelijke techniek zorgt voor een katachtig uiterlijk.

Wimperextensions zijn goed omdat het resultaat vrij langdurig is – gedurende enkele maanden achtereen zullen de wimpers dik en lang zijn. Dit geeft u de mogelijkheid om de tijd voor het aanbrengen van make-up te verkorten, omdat een deel van het werk van het uitrekken van de oogvorm al door de kunstwimpers is “gedaan”.

Hoe de vorm van ronde ogen corrigeren met een bril

Specialisten adviseren meisjes met ronde ogen geen contactlenzen te dragen. Dus als je moeite hebt met zien, of een zonnebril nodig hebt, moet je het advies van de stylisten opvolgen. Ronde en zeer grote en heldere frames zijn niet geschikt. Geschikte varianten zijn rechthoekige of trapeziumvormige dunne metalen monturen; ovale monturen in combinatie met licht getinte glazen; monturen in de vorm van ellipsen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: