8 tips voor het inrichten van een doorschijnende badkameropening

Een echt raam geeft de badkamer een romantische en sierlijke uitstraling, maar in gewone interieurs is het maximum dat je mag verwachten een binnenraam. Maar het kan ook gebruikt worden om het interieur te verfraaien.

1. Een eenvoudig transparant venster. Mooie badkamer van een standaard flat kan niet alleen worden gemaakt door een complexe decoratie technieken. Zelfs de aanblik van een klein binnenraam met heldere beglazing boven het bad zal het ontwerp van de badkamer in een flat met een raam in de aangrenzende kamer veranderen. Dit lukt het best als de opening zich tegenover een raam met een mooi uitzicht bevindt. In dit geval wordt de waterbehandeling gecombineerd met plezierige contemplatie.

3. Dubbele beglazing met spiegeleffect en tinting. Dit idee is ideaal als het belangrijk is dat de badkamerkant transparant is en het tegenovergestelde van de buitenkant. Van buitenaf lijkt het op een gespiegeld of getint raam. Houd er rekening mee dat het licht in de badkamer iets gedimd is.

Afgebeeld: De badkamer in het project van architect Platforma.

2. Gordijnen. De glazen opening boven een wastafel of een badkuip moet worden aangevuld met een gordijn, als u de mate van transparantie tussen de kamers wilt veranderen. Afhankelijk van de kamerinrichting kan de zonwering bestaan uit fijn kant of oprolbaar linnen, of uit horizontale jaloezieën. Met de laatste optie kunt u de lamellen draaien om verschillende opties voor transparantie te creëren. Plaats de jaloezieën aan de kant van de badkamer of aan de binnenkant van de ruit de laatste dient als isolatie tegen vocht en vereist afstandsbediening.

4. Sierraster. Metaal of hout, met inleg van gekleurd glas of een eenvoudig nietjesscherm vullen elk interieur in etnostijl goed aan. Het rooster kan worden gemonteerd, demonteerbaar of in de vorm van luiken met dubbele beglazing.

5. Gebrandschilderd raam. Gebrandschilderde ramen kunnen een gewone badkamer transformeren. Zelfs een klein raam kan gedenkwaardige decoratieve accenten aanbrengen in aangrenzende kamers – zorg ervoor dat er aan beide zijden voldoende licht is.

6. Aquarium. Om zo'n ongewone "live" In een flat met een dunne scheidingswand moet de wanddikte worden vergroot tot de breedte van het aquarium en moet het beslag worden verborgen achter verwijderbare panelen.

Een niet-traditionele vervanging voor glasblokken – glasmozaïek. Sommige versies laten prima licht door!

Afgebeeld: Waterglasmozaïek van Sicis.

7. Decoratieve stenen lambrisering. Het badkamerontwerp van zelfs de meest bescheiden grootte en bescheiden esthetische flat zal worden getransformeerd door een doorschijnend paneel bedekt met een dunne onyxplaat. Het belangrijkste decoratieve effect is te danken aan het prachtige aderpatroon en de honinggouden kleur van de steen. Bij natuurlijk of kunstlicht kan onyx in interieurs de indruk wekken van een zonnige dag.

8. Ingebouwde glasblokken. Afhankelijk van de kleur, de textuur en de structuur kunnen verschillende decoratieve effecten worden bereikt. De glasblokken kunnen in een rij worden geplaatst, in de vorm van individuele "raampjes", of ze combineren tot een voldoende groot geheel "venster.

Met glasblokken als voorbeeld

  • TRANSPARENT PICT® glasblok van FRED & FRED.
  • COLOR PICT® glasblok van FRED & FRED.
  • ORIGINAL PICT® glasblok door FRED & FRED.
  • TRANSPARENT PICT® glasblok van FRED & FRED.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: