Wat kan er tegenover het bed geplaatst worden: 12 ideeën

Niet alleen een televisie… Wat is het beste om naar te kijken als je wakker wordt? Wat te bewonderen bij het in slaap vallen? Varianten verkennen.

Een prachtig zichtbare muur tegenover het bed is een essentieel element in de slaapkamer. Het is belangrijk om aan elk detail te denken.

1. Venster. Als er een mooi landschap achter zit, gebruik dan dit natuurlijke slaapkamer accessoire. Koop gemotoriseerde raamgordijnen: Zo kunt u vanaf het moment dat u wakker wordt genieten van het uitzicht op de tuin of de drijvende wolken.

2. TV of projector. In moderne flats staat de televisie bijna altijd in de slaapkamer. Als u uzelf wilt verwennen met uw favoriete programma's of films zonder uit bed te komen, kunt u het televisietoestel aan een muur bevestigen, een decoratief paneel rond het scherm als een breed frame, het in een centrale plank monteren, op een ladekast enzovoort. . Als de breedte van de kamer het toelaat, gebruik dan een projector: hiermee kunnen verschillende foto's en scènes, bijvoorbeeld van uw reizen, op de muur of het scherm worden geprojecteerd.

Platte slaapkamerfoto's met TV-scherm voor het bed.

Er zijn geprefabriceerde bedden op de markt met een tv-scherm dat automatisch uit het voeteneind schuift.

Afgebeeld: Reflex Angelo Ciak bed.

3. Hoog voeteneind met LCD-scherm gemonteerd op het bed. Als het bed op maat wordt gemaakt, wordt het voeteneind een soort panorama. Het is belangrijk om een gezonde afstand te bewaren tussen uw ogen en de grootte van uw bed: een televisie van 51 cm moet bijvoorbeeld minstens 1,5 m van uw ogen verwijderd zijn, terwijl een scherm van 72 cm niet te ver weg mag staan niet minder dan 2,2 m.

4. Schilderij of decoratief paneel. Optimaal voor kunstliefhebbers. Om lang plezier te hebben van uw foto of decoratief object, kiest u niet te felle kleuren en dynamische onderwerpen. Abstracte composities of landschappen die herinneren aan uw favoriete plaatsen of steden zijn het beste. Wanneer u beslist welk formaat TV voor u het meest geschikt is, moet u erop letten dat de achtergrondverlichting de persoon die in bed ligt niet verblindt en dat u de TV vanuit uw bed kunt uitschakelen.

Kies voor de slaapkamer schilderijen in rustige, pastelkleuren. Vermijd dramatische onderwerpen en harde kleurencombinaties.

  • Toscana schilderij van de Flou fabriek
  • Schilderij Kunst KZBP795SL van Napoleon Bonaparte
  • Schilderij FA0090370-0648 van de fabriek IFAB
  • Foto 104011016400 van BoConcept

Schilderij Toscana door de fabriek Flou.

5. Aquarium. Het aanschouwen van de vloeiende bewegingen van de vissen en de schoonheid van de onderwaterwereld heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel en is geschikt voor mensen wier werk veel inspanning vergt. Installeer het platte en brede aquarium op een hoge kast of geïntegreerd in een plank Het positieve effect zal niet lang op zich laten wachten.

6. Spiegel. Het verbreedt de ruimte visueel en is daarom lang. Een niet zo hoog doek is goed om de proporties van een smalle kamer te corrigeren. Hoewel sommige deskundigen deze oplossing in de slaapkamer niet aanbevelen, is het enige principe dat iemand in bed zijn spiegelbeeld niet mag zien, wat betekent dat de spiegel zich ongeveer een meter boven het bed moet bevinden.

7. Garderobe. Als u er geen andere plaats voor kon vinden, gebruik dan neutrale kleuren of materialen die de krappe ruimte niet accentueren. Lichtgekleurde deuren kunnen bijvoorbeeld worden versierd met een smal fotolijstje met een panoramisch landschap, of met een groot formaat filmdruktechniek kunnen transparante luiken worden versierd met afbeeldingen van bamboebossen.

Een spiegelkast voor het bed moet zo geplaatst worden dat je jezelf niet in de spiegel ziet als je ligt – het kan je psychologisch ongemakkelijk doen voelen.

8. Mini waterval. Flat panel schilderij met continu stromende stromen van echt water- is een andere manier om een ontspannende sfeer te creëren, vooral in een slaapkamer in eco-stijl. Deze oplossing kan worden gecombineerd met een minituin.

9. Wintertuin. Boven ooghoogte van de persoon die in bed ligt, moeten verschillende sierlijke planken met verschillende planten worden geplaatst. Kies de bloemen zo dat hun silhouetten en tinten een mooie en gevarieerde compositie vormen. Het kan ook worden aangevuld met souvenirs in harmonie met het ontwerp van planken en plantenbakken.

10. Schuifdeuren. In een kleine flat is de slaapkamer soms gescheiden van de studio met een gordijn of een schuifwand… Kies voor psychologisch comfort vrij dichte stoffen en ondoorzichtig glas in rustige tinten. De beste decoratieve optie- horizontale strepen met ornamenten.

12. Een plank met een huiscollectie. Het interieur van een slaapkamer in de flat van een verzamelaar wordt gesierd door een expositie van favoriete onderwerpen… Om uw favoriete stukken zeldzaam porselein, stenen of glas te bewonderen als u wakker wordt. Een of meer extra brede zwevende kasten met verlichting kunnen er ook in het donker prachtig uitzien. Een eenvoudiger optie zet een klein "display" op een console of ladekast.

een rek met mooie snuisterijen, geschonken of meegebracht van reizen, zal veel aangename emoties veroorzaken. Ruimte voor een televisie in dezelfde ruimte.

Andere slaapkamer ontwerpen

Slaapkamerinterieur van een project van een ontwerper Slaapkamerinterieur van een project van Maria Polozova en Lyubov Piskunova Slaapkamerinterieur van project gerealiseerd door een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Jeroen

    Wat zijn enkele ideeën voor het plaatsen van meubels tegenover het bed?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: