Andipal en Capoten vergelijken | De beste bepalen

Niemand is immuun voor hoge bloeddruk. Overbelasting, fysieke inspanning, een plotselinge verandering van klimaat leidt tot barstende hoofdpijn en een onverbiddelijke opwaartse piek in de bloeddrukmeter. Dit kan zelfs gebeuren als je perfect gezond bent. Dus wat te zeggen van degenen bij wie hypertensie een diagnose is die in het medisch dossier is opgenomen?? Deze categorie patiënten kan niet zonder hypotensiva – effectieve, betrouwbare en veilige middelen om de bloeddruk te verlagen en de ontwikkeling van de crisis te voorkomen.

Hypertensie en andere geassocieerde hart- en vaatziekten worden behandeld met verschillende geneesmiddelen. Daarvan verdienen twee producten bijzondere aandacht – Andipal en Capoten. Ze zijn vaker te vinden in het medicijnkastje van een hypertensieve persoon. Veel mensen aarzelen om hun huis te verlaten zonder een noodpil. Maar zijn deze remedies zo goed als men zegt..?

Andipal en Capoten zijn beide bloeddrukverlagende medicijnen. Dit is waar de overeenkomsten van de drugs in kwestie eindigen. De deskundigen van ons tijdschrift hebben de samenstelling van hypotensiva bestudeerd, de uitgevoerde klinische studies gelezen en vastgesteld dat hun samenstelling en werkingsprincipe fundamenteel verschillend zijn. Wij vonden dat volgens de huidige opvattingen bij de behandeling van hypertensie, Capoteen vaker wordt voorgeschreven. Andipal behoort langzaam tot het verleden, en het gebruik ervan bij hoge bloeddruk is niet altijd gerechtvaardigd. Laten we uitzoeken waarom dit het geval is en waarom cardiologen de voorkeur geven aan Capoteen.

Wat zit er in? Laten we de samenstelling van de geneesmiddelen vergelijken

Andipal is een combinatiegeneesmiddel. Het behoort tot de groep van krampstillende pijnstillers. In de samenstelling ervan worden de volgende componenten aangegeven:

 1. bendazol (20mg), een vasodilator;

 2. natriummetamizol (250 mg) – een pijnstillend en koortswerend middel;

 3. papaverine hydrochloride (20 mg) – krampstillend;

 4. Fenobarbital (20mg) is een psychotroop.

Een dergelijke complexe samenstelling verklaart het feit dat Andipal wordt gebruikt voor verschillende pathologische aandoeningen en niet alleen voor hypertensie. Op elk van deze stoffen wordt hieronder nader ingegaan.

Capoten is een geneesmiddel met één component. Het behoort tot de groep van ACE-remmers (angiotensine converting enzyme). Het werkzame bestanddeel is captopril (25 mg). Andere bestanddelen worden niet gedeclareerd als deel van het geneesmiddel.

Beide geneesmiddelen zijn verkrijgbaar in tabletten. Zonder recept verkrijgbaar in de apotheek. De kosten variëren per regio. Gemiddeld kost een pak Capoten 250-350 roebel (56 stuks).). Andipal is goedkoper – 10 tabletten kosten slechts 9-12 roebel.

Hoe ze werken?

Dus we hebben Andipal en Capoten, zulke verschillende medicijnen… Ze verschillen in samenstelling en prijs, maar worden voor hetzelfde doel gebruikt – om de bloeddruk te verlagen. Laten we samen onderzoeken hoe ze werken en waarom ze worden gebruikt bij de behandeling van hypertensie.

Andipal

Andipal

De effecten van Andipal zijn te danken aan de bestanddelen ervan:

 1. Het vaatverwijdende middel bendazol verwijdt de bloedvaten. Het lumen van het bloedvat wordt groter, de weerstand van de bloedstroom neemt af en de bloeddruk daalt. Bendazol ontspant ook de gladde spieren van inwendige organen, waardoor de overdracht van zenuwimpulsen naar het ruggenmerg wordt vergemakkelijkt.

 2. Metamizolenatrium wordt geclaimd als pijnstiller en koortswerend middel. Het is effectief in het verlichten van pijn, inclusief pijn als gevolg van vasospasme door hoge bloeddruk. Werkt in op een verhoogde lichaamstemperatuur en brengt deze terug naar normaal. In Nederland staat deze verbinding bekend als Analgin.

 3. Papaverine hydrochloride is een krampstillend middel. Het werkt op de gladde spieren van interne organen, met name het spijsverteringskanaal, het urogenitale stelsel en de ademhalingswegen. Papaverine beïnvloedt ook de bloedvaten – het ontspant, verwijdt het lumen en vergemakkelijkt de bloedstroom.

 4. Fenobarbital is een psychotrope stof… Geclassificeerd als narcotica en onderworpen aan speciale controles. Het heeft een duidelijk kalmerend effect – kalmeert, brengt je in slaap.

 5. De componenten in Andipal zijn niet toevallig gekozen. Twee krampstillende middelen – papaverine en bendazol – werken beter samen. Ze verhogen ook de effecten van natriummethamisol, dat vooral nuttig is bij ernstige hoofdpijn. Fenobarbital werkt ook als een katalysator voor andere geneesmiddelencomponenten. In combinatie werken deze componenten in op kleine bloedvaten – de arteriolen. Ze ontspannen de tonus van de wanden, verwijden het lumen, verbeteren de bloedstroom, verlagen de bloeddruk en verhogen de zuurstoftoevoer naar het hart.

 6. Andipal is een geneesmiddel dat geen direct hypotensief effect heeft. Het beïnvloedt niet alleen de bloeddruk, maar ook andere processen in het lichaam. Dit feit wordt vooral benadrukt door praktiserende cardiologen, omdat het effect van het gebruik van het geneesmiddel onvoorspelbaar kan zijn. Veel beter om te worden voorgeschreven als een smalspectrumbehandeling met duidelijke en voorspelbare resultaten.

Capoten

Capoten

Captopril, als onderdeel van het geneesmiddel, remt de productie van angiotensine II. Dit hormoon wordt gesynthetiseerd in de bijnierschors. Eenmaal in de bloedbaan veroorzaakt het vaatvernauwing. Captopril keert de effecten van angiotensine, die verwijding van slagaders en aders veroorzaakt, en andere effecten om:

 1. Het vermindert de perifere weerstand van een bloedvat;

 2. Vermindert de belasting van het hart en de kleine (long)bloedsomloop;

 3. Vermindert de synthese van aldosteron in de bijnieren.

Dit alles leidt tot een snelle daling van de bloeddruk… Capoteen werkt binnen 15-30 minuten na inname. Maximaal effect wordt gezien na 1,5 uur.

De gunstige effecten van captopril zijn bevestigd in talrijke klinische studies. Een daarvan stelt dat het gebruik van het geneesmiddel de sterfte onder mensen met hart- en vaatziekten vermindert. In de medische literatuur wordt vooral benadrukt dat het effect van captopril dosisafhankelijk en controleerbaar is. Dit steekt gunstig af bij Andipal, waarvan het complexe effect van alle bestanddelen op het menselijk lichaam moeilijk te voorspellen is.

Praktiserende cardiologen beschouwen captopril in Capoten als een veelbelovend middel. Wetenschappelijke studies bevestigen dat het geneesmiddel niet alleen de bloeddruk verlaagt, maar ook de omkering van het pathologische proces teweegbrengt wanneer het als een kuur wordt ingenomen. Het normaliseert het circadiane ritme van de bloeddruk, verbetert het algemene welzijn en vermindert het risico op complicaties van hypertensie – myocardinfarct en beroerte.

Elke tablet heeft zijn eigen tijd, of wanneer het medicijn is voorgeschreven

Capoteen is de enige ACE-remmer die wordt gebruikt voor noodbehandeling van hypertensie. Het werkt snel en kan worden voorgeschreven bij een plotselinge stijging van de bloeddruk. Capoten is een geneesmiddel dat elke persoon met hypertensie in zijn medicijnkastje moet hebben. Een snel effect is essentieel voor de preventie van gevaarlijke complicaties van hypertensie – beroerte en hartinfarct.

Captopril is ook geïndiceerd voor de behandeling van deze aandoeningen, zoals aanbevolen door vooraanstaande Nederlands cardiologen:

 1. Arteriële hypertensie, ook in verband met nieraandoeningen;

 2. coronaire hartziekte;

 3. Chronisch hartfalen;

 4. Patiënten na een myocardinfarct;

 5. diabetische nefropathie.

Van Andipal wordt niet beweerd dat het een direct hypotensief effect heeft. Het werkt eerder pijnstillend en krampstillend bij sommige aandoeningen:

 1. arteriële hypertensie;

 2. verminderde bloedtoevoer in de hersenen;

 3. ziekten van het spijsverteringskanaal.

Andipal werkt langzamer en wordt niet gebruikt als de bloeddruk sterk stijgt tot hoge waarden. In de praktijk wordt dit geneesmiddel meestal voorgeschreven bij de behandeling van milde vormen van hypertensie – graad 1 arteriële hypertensie. Cardiologen gebruiken Andipal niet bij graad 2 en 3 pathologie, noch bij gelijktijdige ernstige hart- en vaatziekten. Het is niet raadzaam om het geneesmiddel langer dan 10 opeenvolgende dagen te gebruiken – dit verhoogt het risico op complicaties.

Het tussentijdse resultaat is als volgt:Capoten werkt rechtstreeks in op de mechanismen van hoge bloeddruk en heft ze op. Andipal beïnvloedt slechts enkele schakels van hypertensie en verlicht het symptoom (hoge bloeddruk) maar neemt de oorzaak van hypertensie niet weg. Op lange termijn zal het effect van Capoten meer merkbaar zijn.

Hoe het correct in te nemen?

Andipal wordt oraal voorgeschreven, bij voorkeur na de maaltijd. De dagelijkse dosis wordt verdeeld in 2-3 doses, afhankelijk van de ernst van de toestand van de patiënt. Verander de door de arts voorgeschreven dosis niet.

Capoteen wordt ook oraal ingenomen na de maaltijd. Als uw bloeddruk snel stijgt, kauw of zuig dan op een tablet, omdat captopril sneller door de slijmvliezen in de bloedbaan terechtkomt. Praktijkervaring leert dat na 20 minuten de bloeddruk met 15% is gedaald, tegen het einde van het eerste uur met 20%. Als het effect niet al te merkbaar is, kan na een uur nog een tablet worden ingenomen. Als het middel ook in dit geval niet helpt, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts.

Capoteen wordt 2-3 keer per dag voorgeschreven voor een kuur. Het innemen van het geneesmiddel begint met een minimale dosis – meestal ½ tablet. Indien nodig kan de dosis geleidelijk worden verhoogd tot een niveau waarbij uw bloeddruk binnen het normale bereik blijft. Een kleinere dosis van het geneesmiddel wordt gewoonlijk gebruikt bij oudere mensen en bij ernstige nieraandoeningen.

Opmerking

In de overzeese klinische richtsnoeren staat duidelijkHypotensiva moeten samen met statines worden ingenomen om het cholesterol te verlagen. Statines maken de bloedvaten vrij en regelen het vetmetabolisme. Hypertensieven moeten een cholesterolgehalte onder de leeftijdsgrens hebben.

Hoe wordt het getolereerd?

Andipal is niet veilig. Het gezondheidsrisico wordt bepaald door de bestanddelen ervan:

 1. Natriummetamizool, ook bekend als analgin, is in veel landen verboden. Er is een groot risico op agranulocytose, een aandoening waarbij het aantal bloedcellen sterk daalt. De patiënt kan sterven aan infectie en bloedingen. In Nederland is methamizol sinds 2009 van de lijst van essentiële geneesmiddelen geschrapt, maar het is nog steeds op grote schaal beschikbaar en wordt voor bepaalde aandoeningen gebruikt.

 2. Fenobarbital remt de activiteit van het centrale zenuwstelsel. Het is een narcotische drug en verboden voor invoer in sommige landen in de wereld. Langdurig gebruik leidt tot geestelijke achterstand. Verslavend na 2 weken.

 3. Antispasmodica (papaverine en bendazol) lijken niet zo gevaarlijk in vergelijking met de andere bestanddelen, maar ook zij kunnen bijwerkingen veroorzaken. Meestal is er sprake van een aandoening van het spijsverteringskanaal – buikpijn, constipatie.

 4. Een ander gevaar van Andipal is de ongecontroleerde verlaging van de bloeddruk. Het innemen van de drug kan leiden tot hypotensie, duizeligheid, verlies van bewustzijn.

Capoteen wordt beter verdragen en veroorzaakt minder bijwerkingen. De volgende aandoeningen kunnen optreden als gevolg van het gebruik van fenobarbital:

 1. Hartritmestoornissen en tachycardie;

 2. kortademigheid;

 3. Jeuk en uitslag op de huid;

 4. Slaperigheid of slapeloosheid;

 5. duizeligheid;

 6. misselijkheid, braken en buikpijn;

 7. perifeer oedeem.

Het effect van capoteen is dosisafhankelijk – hoe meer tabletten, hoe lager de bloeddruk daalt en hoe vaker de bijwerkingen voorkomen. Om het risico op complicaties te verminderen, moet u het geneesmiddel strikt volgens de instructies innemen en de dosering niet zelf veranderen.

Conclusies

Samengevat:

 1. Andipal is geen geneesmiddel met een direct effect op de bloeddruk. Het verlicht de symptomen en ontspant de bloedvaten door zijn multidirectionele werking op het lichaam. Capoten beïnvloedt de mechanismen van hypertensie en verlaagt gericht de druk.

 2. Andipal werkt langzaam en wordt alleen gebruikt voor licht verhoogde bloeddruk. Capoten werkt snel en wordt gebruikt als eerste hulp bij hypertensieve crisis.

 3. Andipal wordt slecht verdragen, veroorzaakt ernstige bijwerkingen en wordt alleen in korte kuren voorgeschreven. Capoteen kan op lange termijn worden gebruikt bij de behandeling van hypertensie en aanverwante aandoeningen.

 4. Andipal is goedkoop, vertrouwd en eenvoudig. Mensen met hoge bloeddruk gebruiken dit middel al vele jaren om onaangename symptomen te verlichten en proberen vaak niet eens een ander middel te vinden dat handig, effectief en relatief veilig is. Capoten kan een goed alternatief zijn bij de behandeling van arteriële hypertensie. Het doet het werk goed en wordt niet toevallig herkend door cardiologen. Maar de uiteindelijke keuze van de medicatie wordt bepaald door uw arts. Probeer jezelf niet te behandelen – het kan levensbedreigend zijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: