Barnaba Fornazetti over zijn vader, het decoreren van keramiek en een modern begrip van het verleden

De zoon van de beroemde ontwerper en oprichter van Fornasetti deelt zijn gedachten over de rol van decor en de plaats ervan in het moderne leven.

Barnaba Fornasetti ( Barnaba Fornasetti ) is de zoon van de beroemde Italiaanse kunstenaar, beeldhouwer, decorateur Piero Fornasetti. Hij is het hoofd van Atelier Fornasetti.

Over Vader. Veel mensen weten niet wie Piero Fornasetti is. Maar als ze een foto van een meisjesgezicht zien op een bord of een tegel.. Ze weten precies over wie ze het hebben. Deze afbeelding Het portret van de zangeres Lina Cavalieri komt uit het verleden; zijn vader heeft het niet verzonnen. Wat volgens mij belangrijk is bij decoreren is hoe je de beelden gebruikt, hoe je ze interpreteert. De vorm waarvoor u het decor kiest is belangrijk. Dit portret is grafisch perfect, perfect voor decoratie en zijn verschillende variaties. Mijn vaders bevindingen is gewoon goede smaak met een vleugje ironie.

De zoektocht naar een nieuwe look. Mijn vader gebruikte beelden uit het verleden en zei vaak dat het al moeilijk was om in deze wereld iets nieuws te creëren. Wij kunnen alles wat ons omringt gebruiken, want veel is al voor onze tijd geschapen. Vooral in mode en design. Je kunt alles gebruiken in je kunst, maar je moet je eigen aanpak vinden, zoals mijn vader ooit deed.

  • Tema e Variazione tegels van Ceramica Bardelli, ontwerp van Fornasetti Piero.
  • Soli e Lune tegel door Ceramica Bardelli, ontwerp door Fornasetti Piero.
  • Tegels Mongolfiere van Ceramica Bardelli, ontwerp Fornasetti Piero.
  • Ceramica Bardelli tegel Ultime Notizie, ontwerp van Fornasetti Piero.
  • Libreria tegel van Ceramica Bardelli, ontwerp van Fornasetti Piero.

Decor en de moderne stad. Decoratie – Het is als muziek, het is noodzakelijk voor het plezier van de ziel. Er liggen zoveel overbodige spullen, dat ik zin krijg om een decor te bedenken zonder verwijzing naar de productie… .. Decoratie is niet voor de gekochte en verkochte. Ik ben bijvoorbeeld zeer geïnteresseerd in ideeën om de gevels, de buitenmuren van een huis te versieren. Ik weet dat er in het oude Amsterdam voorbeelden waren van deze benadering van decoratie. Het is nogal ongemakkelijk in de hedendaagse steden qua uitzicht en beelden. Het is dus niet genoeg om alleen maar bomen te planten, je moet teruggaan naar het verleden, oude decoratieve vaardigheden gebruiken.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: