Patricia Urquiola over het begrip van vrouwen voor comfort en gezelligheid in huis

Modern design ster Patricia Urquiola praat over digitale technologie en handwerk, haar familie en haar laatste project – een poppenhuis voor haar dochter.

Een van de meest 'stellaire' Ik heb gewerkt met de Italiaanse trendsetters Kartell, Moroso, B&B Italia, Flos, Axor/Hansgrohe. Patricia Urquiola begon haar eigen ontwerpstudio in 2001.

Over technologie. Moderne technologie verandert altijd, en dat is heel interessant. Maar ik probeer het niet na te jagen. Ik kijk graag naar alles en gebruik dan interessante materialen in mijn werk. Hoewel er objecten zijn waarbij ik meer geïnteresseerd ben dan in het object zelf, maar in de gebruikte techniek. Ik ben erg geïnspireerd door handwerk… U kunt de wereld rondreizen op zoek naar deze technologieën, ontdekkingen doen en nieuwe mensen ontmoeten.

Over samenwerking. We hebben onlangs gewerkt met Indiase wevers tapijten weven voor B&B. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. We hebben ook plannen om samen te werken met ambachtslieden uit Botswana. Ze zijn zeer nauwgezet en attent en werken vrij snel. Ze werken met hout Het is natuurlijk niet handgemaakt, maar ze maken moderne voorwerpen met traditionele technieken. Er is zelfs een man die moderne meubels maakt voor Peter Mabeo. Ik hou ervan dat er in de wereld van vandaag een mogelijkheid bestaat om het platteland te bereiken en te profiteren van lokale tradities. Aan de ene kant hebben we zeer geavanceerde technologie, maar aan de andere kant zijn we verbonden met onze wortels, met de geschiedenis van verschillende landen. Ik vind het geweldig!

Over vooruitgang. Tegelijkertijd ben ik altijd gefascineerd geweest door de vormverandering en de verfijnde digitale technieken. Wij, bijvoorbeeld, "weefden" kant met een plotter die het snijdt volgens een voorgeprogrammeerd patroon. Of misschien herinnert u zich mijn project voor Kvadrat op iSaloni. De beweegbare wandpanelen werden gemaakt van een stof met een 3D geometrisch effect. De technologie van vandaag biedt veel keuze op het gebied van hulpmiddelen om een bepaald object te realiseren. En de vrijheid van keuze heeft me altijd aangesproken.

Over comfort. Ik denk dat het echte comfort in huis is is het meer iets mentaals dan iets materieels. Als ze zeggen "comfort zone", Om de een of andere reden stelt iedereen zich onmiddellijk zachte banken voor waar je op kunt relaxen… En voor mij gaat comfort meer over het hebben van een meester in huis. Een huis is pas echt comfortabel als het de persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelt. Alles hangt af van individuele gewoonten. Sommige mensen voelen zich prettig in een schone en steriele kamer; anderen leven graag met dingen en voorwerpen die van vorige generaties waren.

Over verlichting. Voor mij is licht belangrijk in een interieur. Er moet veel van zijn. Ik moet het voelen. Ik denk dat licht de ruimte vormt, het verbindt dingen en objecten in een interieur. En uiteindelijk creëert het een gevoel van comfort. Immers, comfort- Het is niet noodzakelijk een kwestie van strikte orde. Ik, bijvoorbeeld, zie, in tegenstelling tot mijn man Alberto, niets verkeerds aan rommel. Ik ben erg kieskeurig. Als er iets is wat ik niet wil zien, dan zie ik het niet. Ik vind het niet erg dat boeken op de grond liggen, dan voel ik me comfortabeler.. moeten al onze favoriete dingen binnen handbereik zijn.

Over mijn familie. Het amuseert me wanneer vastberadenheid en rechtlijnigheid als mannelijke kenmerken worden beschouwd en zachtheid wordt bekritiseerd als een kenmerk van een man vrouw. In onze familie is het andersom: mijn moeder was een stevig karakter, terwijl het de man was die sensueel en emotioneel was Mijn vader. Mijn man en ik doen het een beetje anders. Dus zoek niet eens naar mannelijk of vrouwelijk in mijn werk.

Over dromen. Mijn enige droom op dit moment is het maken van een poppenhuis voor mijn dochter. Sophie is acht jaar oud. Ik wil dat het haar nieuwjaarscadeau wordt. Maar hoe het poppenhuis eruit komt te zien, zullen zij en ik samen beslissen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: