Bepaal thuis uw gezichtstype met een eenvoudige test

Om make-up mooi aan te brengen, het uiterlijk te benadrukken en onvolkomenheden te verbergen, moet make-up worden aangebracht volgens uw eigen individuele kenmerken. Vooral de vorm of het type van je gezicht bepaalt welke schoonheidstrucs je moet toepassen. Journalistenmateriaal helpt je te leren welk type gezicht je hebt en hoe je niet alleen mooie, maar ook de meest voordelige beelden kunt maken.

Hoe bepaal je je gezichtstype

Een hoed kiezen die bij uw gezichtsvorm past

Om uw gezichtstype te bepalen kunt u een van de volgende methoden gebruiken.

Eerste methode:

 1. Verwijder je make-up van je gezicht en bedek je haar, zelfs kort, met een verband zodat het niet op je gezicht valt. Verwijder ook eventuele oorbellen en sieraden uit uw nek, want onnodige details kunnen de waarneming vervormen.

 2. Neem een cosmetisch potlood – voor het schilderen van de lipcontour of voor eyeliner. Zorg ervoor dat de stift van het potlood niet te hard is, want dat kan de huid beschadigen. Gebruik een potlood om het hoogste en laagste punt van je gezicht aan te geven. Op de zijkanten van het gezicht in het breedste gedeelte ook tekens zetten.

 3. Plaats vier tekens in een rechte lijn en evalueer het resultaat. De geometrische vorm die het meest lijkt op de omtrek van uw gezicht is uw vorm.

De tweede manier om je gezichtstype te bepalen:

 1. Doe je make-up af, doe je haar vast met een hoofdband, doe je sieraden af…

 2. Neem een viltstift, highlighter (niet permanent), concealer of oude lippenstift en trek de contouren van je gezicht na die in een spiegel worden weerspiegeld.

 3. Neem een paar stappen weg van de spiegel en probeer uit te vinden welke geometrische vorm de contouren hebben.

Derde manierKen je gezichtstype:

 1. Neem een centimeter en meet de breedte van je voorhoofd, het breedste deel van je onderkaak en de breedte van je gezicht bij de slapen. U moet ook de lengte van het gezicht meten, dat wil zeggen de verticale afstand van het voorhoofd tot het laagste punt van de kin.

 2. Vergelijk de bevindingen – waar is uw gezicht het breedst en waar het smalst, hoeveel is het ovaal langwerpig?. Vergelijk de resultaten met elk gezichtsprofiel, en je kunt snel te weten komen welke vorm je bent.

Bij het bepalen van uw gezichtstype moet u beseffen dat een type zelden perfect bij de ene of de andere vorm past. In de meeste gevallen is het uiterlijk van een meisje een variatie van een van de zeven types. Je moet ruwweg bepalen welke geometrische vorm het dichtst bij je gezicht staat. En volg de aanbevelingen van visagisten, stylisten, maar selectief, want niet alle tips zijn geschikt voor u.

Basistypen en -vormen

Er zijn zeven hoofdtypen gezicht, elk met zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Alleen een ovaal gezicht heeft geen onvolkomenheden en wordt als maatstaf beschouwd, hoewel dit een zeer relatieve beoordeling is. Maar het ovaal wordt niet voor niets beschouwd als het meest correcte en mooiste type, deze vorm heeft immers de juiste verhoudingen en behoeft in de meeste gevallen geen visuele correctie door make-up of andere middelen. Zelfs als sommige details moeten worden aangepast, is dat niet moeilijk. Als een ovaal gezicht bijvoorbeeld gepaard gaat met een zeer hoog voorhoofd, kunnen franjes worden gebruikt om dat te camoufleren. De typische ovale vorm heeft een iets breder voorhoofd dan de onderkaak, goed gedefinieerde jukbeenderen en een zacht ovaal dat taps toeloopt naar de kin. Looks met sterren als Cindy Crawford, Charlize Theron en Gwyneth Paltrow.

ronde vorm

rond gezicht

Veel vrouwen met mollige wangen denken dat ze een ronde gezichtsvorm hebben. Maar een bepaald type wordt gedefinieerd door verschillende andere kenmerken. Als de afstand van voorhoofd tot kin gelijk is aan de afstand van de ene slaap naar de andere, is je gezicht echt rond, vooral als de contouren van het gezicht zacht en glad zijn zonder abrupte randen of scherpe hoeken. Een rond gezicht is een handelsmerk van actrices als Kirsten Dunst, Christina Ricci en Drew Barrymore.

Meisjes met een rond gezicht zien er veel langer jonger uit dan andere vormen. Hun uiterlijk ziet er zacht en vrouwelijk uit, maar om het beeld meer harmonie te geven, kun je technieken en contouren toepassen.

De cirkel moet meestal visueel iets worden uitgerekt om de contouren dichter bij een perfect ovaal te brengen. Het gebruikt een highlighter en een bronzer. Of andere lichte of donkere tinten zoals concealer, foundation, oogschaduw enz.. Breng lichte pigmenten aan in het midden van het voorhoofd en de kin, en donkere pigmenten aan de zijkanten, vanaf het voorhoofd tot aan de onderkaak.

Soortgelijke contour- en omlijningstechnieken zullen worden gebruikt om de deugden te benadrukken en onvolkomenheden visueel te maskeren voor andere verschijningstypen. Om het beste resultaat te bereiken, is het belangrijk zich te houden aan een principe van licht en schaduw. Lichte kleuren trekken de aandacht, creëren volume en laten je gezicht groter lijken. Donkere pigmenten camoufleren, leiden af, verminderen omvang, lengte, volume. Door op bepaalde plaatsen cosmetica aan te brengen, kun je de vorm van elk type optisch dichter bij het ideale ovaal brengen.

Bijzondere aandacht kan ook worden besteed aan het kapsel om het uiterlijk te harmoniseren.Een rond type staat goed bij deze opties:

 1. Steil of licht golvend, los haar of opzij met verticale lokken om de ronding van de jukbeenderen en de jukbeenderen te verbergen.

 2. Kapsel met extra volume op de kruin. Een achterovergekamde pony kan de vorm van het gezicht optisch verlengen.

 3. Asymmetrie – de zijscheiding, lange gehoekte franjes kunnen de overdreven rondheid van de trekken egaliseren.

Ronde pony’s zien er NIET goed uit:

 1. Krullen die het gezicht omringen, niet onder de kinlijn, en kort, volumineus haar. Dergelijke kapsels ronden de gelaatstrekken verder af en veranderen het hoofd in een ballon.

 2. Ronde kapsels zoals de korte coupe vestigen ook de aandacht op de rondheid en maken die nog duidelijker.

 3. Haar in een knot. Door je gezicht volledig onbedekt te laten, benadruk je de vorm van je gezicht.

 4. Rechte randen zijn ook gecontra-indiceerd. Ten eerste laat het het voorhoofd kleiner lijken. Ten tweede laat het je gezicht er plat en breed uitzien.

 5. Als je een rond type hebt, moet je zorgen voor de juiste vorm van de wenkbrauwen. Ze moeten gematigd kort en sierlijk gebogen zijn, heffen verdient de voorkeur om een hoge. Lange wenkbrauwen “in het verlengde” vergroten visueel de ronde vorm.

Type rechthoekig gezicht

Rechthoekig gezicht

Een rechthoekig gezicht lijkt veel op een ovaal gezicht. Het verschil is dat de bezitters van een rechthoekige vorm een hoger voorhoofd, een brede kaak en bredere jukbeenderen hebben. Sandra Bullock en Andy McDowell hebben deze look. Om de kenmerken te harmoniseren en in evenwicht te brengen, moet u de scherpe hoeken van de onderkaak verdoezelen, het hoge voorhoofd optisch verminderen, een bronzer aanbrengen in de haarlijn op het hoofd.

Vrouwen met een rechthoekig gezichtstype passen bij vrijwel rechte, horizontale wenkbrauwen zonder uitgesproken pony en dergelijke kapsels:

 1. Een kapsel met krullen van verschillende lengte, die onder de kin aflopen.

 2. Een gekrulde bob, die de uitstekende delen van de onderkaak bedekt en het ovaal ter hoogte van het jukbeen optisch verbreedt.

 3. Een kaarsrechte of lang genoeg tot aan de wenkbrauwen geknipte pony die een hoog voorhoofd verbergt.

Meisjes met een rechthoekig gezicht houden niet van gladgestreken, strak geknoopt haar. Ook kapsels met terugslag of te veel pony’s. Dergelijke opties zouden het gezicht alleen maar visueel verlengen en de rechthoekige contouren ervan accentueren.

Vierkant type

Vierkant type

Vierkante contouren worden gekenmerkt door een breed voorhoofd en onderkaak, uitgesproken jukbeenderen en een rechte kin. Looks hebben hoekige trekken, die verzacht moeten worden met make-up, kapsels en andere trucs.

Breng highlighter aan in het midden van het voorhoofd en in het midden van de kin om de hardheid van de lijnen te egaliseren. Gebruik een bronzer op de zijkanten van het voorhoofd, onderkaak… Donkere pigmenten om de jukbeenderen te verzachten. Een slimme oog- en lipmake-up brengt het beeld ook in balans. Een vierkant gezicht heeft in de meeste gevallen een zware kaak, niet alleen brede. En het is niet nodig om extra aandacht te vestigen op dit specifieke kenmerk. Schitterende of zeer donkere lippenstiften kunnen het best worden vermeden met de nadruk op het bovenste deel van het gezicht. De wenkbrauwen moeten afgerond of horizontaal zijn en de ogen kunnen worden geaccentueerd met een combinatie van oogschaduw, eyeliner en mascara.

Kapsels en coupes geschikt voor een vierkant gezicht:

 1. Lange kapsels met golvende krullen en vloeiende tinten.

 2. Krullen en wervelingen die de ovale vorm omlijnen.

 3. Een schuine scheiding, lichte asymmetrie of lange franjes aan één kant.

 4. Pluizig, steil haar dat tot op schouderhoogte reikt.

 5. Het volume aan de bovenkant van het gezicht.

Kapsels die niet passen bij het vierkante gezichtstype:

 1. Korte kapsels met scherpe, rechte lijnen zullen de hoekigheid van het beeld alleen maar accentueren.

 2. Perfect rechte, dikke of lange franjes laten je gezicht korter lijken of accentueren de duidelijke lijnen van je voorhoofd en onderkaak.

 3. Om het juiste kapsel te kiezen, zie wat de sterren met een vierkant gezicht “dragen” – Paris Hilton, Helena Bonham Carter of Olivia Wilde.

Driehoekig of hartvormig

Driehoekig of hartvormig

Een driehoekige vorm is heel gemakkelijk te definiëren. Dit type uiterlijk wordt gekenmerkt door een scherpe kin en een breed voorhoofd, dat ook hoog kan zijn. Dit type is aantrekkelijk op zich, en laat het gezicht er verfijnd en speels uitzien. Maar omdat een ovaal als ideaal wordt beschouwd, kan de vorm enigszins worden aangepast.

Begin met de wenkbrauwen, ze moeten gebogen zijn met een subtiele zachte curve. Om een scherpe kin af te ronden, breng je een beetje bronzer aan op de punt. Hetzelfde hulpmiddel kan worden gebruikt om het voorhoofd visueel te versmallen of minder hoog te maken. Accentueer de ogen eerder dan de lippen, maar Scarlett Johansson, die een driehoekig gezicht en zeer volle lippen heeft, heeft zichzelf nooit het gebruik van heldere, sappige lippenstift ontzegd. Andere sterren die de eigenaar zijn van een driehoekig hart gezicht – Reese Witherspoon, Victoria Beckham.

Kapsels die goed passen bij een driehoekige vorm:

 1. Breng de bovenkant van het gezicht en de spitse kin in evenwicht door de onderkaak meer volume te geven.

 2. Schuine of rechte franjes.

 3. Als je voorhoofd breed maar kort is, kun je de bovenkant van je hoofd kammen om je haar meer volume te geven.

Driehoekig type gaat niet voor styling “van het gezicht”, waardoor de jukbeenderen en kin bloot komen te liggen en de disharmonie in het uiterlijk toeneemt. En korte kapsels die het gezicht volledig openen.

Peervorm

Peervorm

Peervormige gezichten hebben de contouren van een naar beneden gerichte driehoek. Karakteristieke kenmerken zijn een zware, brede kin, een zeer brede onderkaak en een gebrek aan volume op het jukbeen en voorhoofd. Hoewel in sommige gevallen de jukbeenderen goed gedefinieerd zijn in een peergezicht.

Om de look in evenwicht te brengen, breng je highlighter aan op de bovenkant van het gezicht en bronzer op de onderkant, vooral aan de zijkanten van de kaak. Wenkbrauwen moeten horizontaal en lang zijn, met een lichte curve.

Kapsels geschikt voor een peervormig gezicht:

 1. Het volume op de bovenkant van het gezicht en de bovenkant van het hoofd – kam-over, verhoogde franjes.

 2. schuine afscheiding.

 3. Een hoge bob met lokken die losjes langs de zijkanten van het gezicht hangen.

 4. Zachte krullen die langs de zijkanten van het gezicht hangen tot op schouderhoogte.

Meisjes met een peervormig gezicht, waaronder Kelly Osbourne, Renee Zellweger en Queen Latifah, wordt afgeraden om een rechte scheiding, sluik en gladgestreken kapsel te dragen. Een zware kaak moet ook worden vermeden door de jukbeenderen en de kin meer volume te geven.

Rhomboïde type

Ruitvorm

Een ruitvorm versus het perfecte ovaal met een smaller voorhoofd en uitgesproken jukbeenderen. De kin kan erg ingesnoerd zijn, of juist breder dan bij een ovaal gezicht. Het betekent dat het gebruik van bronzer op de kin en de jukbeenderen, en het bedekken van het voorhoofd met lichte pigmenten het gebied optisch vergroot. De vorm van de wenkbrauwen moet natuurlijk zijn, zonder dat uitgebreide correcties nodig zijn om bepaalde contouren te bereiken.

Kapsels geschikt voor het diamanten type:

 1. Steil haar, met een scheiding aan de zijkant.

 2. Schuine lange franjes.

 3. Trossen, korte franjes aan de zijkant.

 4. Hoog kapsel met krullen bij de jukbeenderen.

Meisjes met een gezicht als Taylor Swift, Lisa Kudrow en Sophia Loren mogen nooit een rechte scheiding, korte kapsels of platte, rechte pony’s dragen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: