Bratislava: appartement 48 m².

Weinig meubels voor meer ruimte, veel details voor meer comfort en gezelligheid. De Slowaak Lukas Kordík heeft een zeer compact en zeer mannelijk interieur gecreëerd.

De oppervlakte van deze flat – slechts 48 vierkante meter, en het budget voor de reparatie was niet minder dan bescheiden. En het is geweldig – compact, helder, gezellig. Je ziet het meteen: hier woont een ontwerper.

Informatie over het object:
Plaats: Bratislava, Slowakije
Footprint: 48 sq. ft.
Jaar: 2011
Architecten: Lukas Kordík en Gut Gut Design ( Roman Halmi, Števo Polakovič, Peter Jurkovič, Lukáš Kordík )

Op de foto: Lucas Kordic, architect

Architect Łukas Kordík, van het jonge maar zeer actieve en parmantige Slowaakse architectenbureau Gut Gut, heeft onlangs zijn appartement in Bratislava opnieuw ingericht. Lukas besloot de loft-stijl van het interieur uit te spelen: de bakstenen muren en het gewelfde betonnen plafond waren de juiste keuze. En om de ruimte rustiger en gezelliger te maken.. hij heeft alle interne afscheidingen verwijderd, zodat alleen de afscheiding met een kanaal in het midden en de badkamers overblijven. De rest van de ruimte is ontworpen als open ruimte.

Het ontwerp van deze studioflat is opmerkelijk omdat het een zeer eenvoudige inrichting heeft hier alleen het essentiële, maar op een zorgvuldig ontworpen manier De flat heeft een verbazingwekkend aantal spullen, van cd's en boeken tot keukengerei en raambloemen. Samen creëren zij een buitengewoon aangename sfeer van ordelijke rommel en comfortabel wonen met de geneugten van huiselijkheid. Een gezellig en toch subtiel mannelijk interieur.

Studio voor en na verbouwing. Links de plattegrond vóór de verbouwing, de flat ziet er nogal eigenaardig uit: de badkamer is in de keuken, maar de minikast heeft een raam, wat een luxe is. De indeling na de verbouwing is veel logischer: de flat presenteert zich als een min of meer uniforme ruimte, de badkamer en de bijkeuken zijn samengevoegd en van de keuken gescheiden door een rekkenwand. In het midden van de flat is er een scheidingswand met luchtkanalen en een oven, die het keukengedeelte scheidt van de woonkamer en de slaapkamer.

Een mini-kastje met een raam is uitgegroeid tot een badkamer met een douche en een wasmachine. Het is van de keuken gescheiden door matglas, zonder deur, zodat het er niet krap uitziet. De glazen afscheiding is verbonden met een rekkenkast die prachtig "werkt" op het licht en tegelijkertijd de douchecabine aan het zicht onttrekken.

De helderste plek in het appartement.. weelderig turquoise keukenmeubilair. Lucas kocht een headset van IKEA, maar heeft hem zwaar aangepast. In het bijzonder heb ik het een modern-geometrische vorm gegeven door de traditionele meubelgrepen te vervangen door asymmetrisch geplaatste inkepingen.

De keuken bevindt zich langs de raam- heel gewoon in Europa. Er zijn geen bovenkasten, maar de werkoppervlakken worden overspoeld met licht. Leuk detail: de pannen boven het raam.

Om de loft-stijl van de flat te benadrukken, ruimde Lucas het metselwerk op en pleisterde het zorgvuldig, waarbij hij de baksteenstructuur intact liet. In tegenstelling tot de brutale muren en het plafond.. de vloer is bedekt met gladde, warme eik.

De scheidingsrekken hebben een nogal eigenaardige mix van borden, boodschappen, apparaten en boeken. Dankzij de transparante achterwand Het kijkt allemaal recht door en heeft een uiterst grafische uitstraling. Dergelijke rekken, wat gezegd kan worden, vereisen grote nauwkeurigheid van de eigenaar, anders dreigt het van een keukenornament in een afschuwelijke hoop rommel te veranderen.

Een muur met luchtkanalen scheidt de keuken van de woonkamer, die verbonden is met de slaapkamer. Naast de muur staat een kachel.

Over het algemeen heeft de flat weinig meubilair. In de slaapkamer alleen het bed, in de woonkamer een bank, een fauteuil, een tafel, een tapijt en een kast voor CD's.

Maar hoewel het meubilair spaarzaam is, is er geen sprake van minimalisme: er zijn genoeg stukken..

… en uitsluitend opgeslagen in open opslagsystemen.

De woonkamer en de slaapkamer zijn vrij conventioneel ingedeeld: de slaapkamer bevindt zich in een alkoof, de woonkamer in een breed gedeelte van de kamer.

Nogal utilitair van aard Serviesgoed, boeken, cd's, platen, liefdevol gerangschikt op planken.. Zien eruit als verzamelobjecten.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Daan

    Beste lezer, ik vroeg me af of dit appartement in Bratislava nog beschikbaar is en wat de prijs en locatie ervan is. Ook zou ik graag willen weten of het gemeubileerd is en of er parkeergelegenheid beschikbaar is. Alvast bedankt voor uw reactie!

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: