Creatief welzijn. Ontwerp voor gezondheid

Wellness staat de laatste tijd volop in de belangstelling, zowel in de pers als in professionele kringen. In het kielzog van de algemene megatrend van gezond leven verspreiden opinieleiders de boodschap van gezondheid en levenskwaliteit. Vanuit het thema van de consumptiemaatschappij zijn de grote bedrijven overgestapt op een bewustzijn van zinvolle keuze.

Het idee van "wellness" is wijdverbreid kreeg een grootschalige internationale flash mob Global Wellness Day, die elke tweede zaterdag in juni plaatsvindt. Al vier jaar op rij steunen meer dan 100 landen over de hele wereld, waaronder Nederland, gezond leven. Het programma van de Wereldwelzijnsdag is niet alleen gericht op fysiek, maar ook op psycho-emotioneel welzijn. Het bevat zeven gezonde en gemakkelijke dagelijkse rituelen: een uur wandelen, meer water drinken, plastic flessen vermijden, biologisch of synthetisch voedsel eten, goede daden verrichten, met het gezin eten en om 22.00 uur naar bed gaan. Het hoofdidee van de flash mob Mensen laten weten dat ze niet veel moeite hoeven te doen om het beste uit hun lichaam te halen.

Internationaal erkende bedrijven creëren apparaten die "gezonde gewoonten" helpen bevorderen. Dit geldt met name voor slimme gadgets die slaapfasen bijhouden, afgelegde afstanden tellen en je herinneren aan je dagelijkse hoeveelheid water. Ook de grote designmerken blijven niet achter.

Verse kruiden kweken in de flat. Futurefarms biedt aan te profiteren van hydrocultuurtechnieken met het ruimteschip. Dankzij de compacte plantenbak kunt u basilicum, uien, dille en andere kruiden kweken in een compacte stedelijke omgeving zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hun geneeskrachtige eigenschappen. Zo worden essentiële voedingsstoffen gemakkelijk geïntegreerd in uw dagelijkse voeding.

Meer water en minder plastic. Meer drinken en geen plastic flessen gebruiken kan helpen met de Dornbracht Hot& combikranen Koudwaterdispenser voor warm en koud drinkwater. Met de koudwaterdispenser kunt u op elk moment water op de juiste temperatuur krijgen. Het is heel eenvoudig te bedienen: één beweging van de hendel van je af.. en er komt koud water uit de kraan en als je de hendel naar je toe trekt.. kokend ( 93°C ).

welzijn in water. De Duitse fabrikant van premium sanitair Dornbracht vult de aanbevelingslijst van de Global Wellness Day aan met een extra belangrijk punt: waterbehandeling. Sanus Per Aquam ( SPA )- is "gezondheid door water". Water stabiliseert niet alleen het algemene welzijn, maar verbetert ook aanzienlijk de levenskwaliteit. Producten, technologieën en totaaloplossingen van Dornbracht maken van een vertrouwde badkamer een persoonlijke spa-ervaring en maken het gemakkelijk om gezondheidstips in je dagelijkse leven te integreren. Met één druk op de knop kunt u programma's voor regeneratieve waterbehandelingen starten.. Bijvoorbeeld voetbaden met de Kneipp methode. Of kies voor Dornbracht handdoucheslangen, die een waardevolle aanvulling zijn op de mengkranen Ze zijn geschikt voor hand- en gezichtsdouches ( ook boven de wastafel ) en voor voetdouches. Ze verhogen de bloedstroom, bevorderen de bloedsomloop en het metabolisme en versterken het zenuwstelsel.

Begin 2017 kondigde Dornbracht de lancering van het nieuwe LifeSpa-concept aan, dat een holistische benadering van de planning en inrichting van de badkamer belichaamt in de geest van de wellness-filosofie en een reeks gespecialiseerde badkamer- en spa-producten en -oplossingen omvat die zorgen voor een eenvoudige, gemakkelijke en efficiënte invoering van waterbehandelingen in de dagelijkse routine. Het LifeSpa-concept is gebaseerd op drie basisprincipes: profylactische gezondheidszorg, modulaire oplossingen en architectuur. Het assortiment strekt zich uit van de vertrouwde mechanische druppeldouche tot de Sensory Sky systeemdouche, die verschillende aanpassingsmogelijkheden biedt.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: