De 7 beste sapcentrifuges met grote capaciteit

*Editor’s review van de beste noedelsnijders. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als koopgids. U moet een deskundige raadplegen voordat u een aankoop doet.

De sapcentrifuges hebben een speciale subset van modellen die zijn ontworpen voor het bewaren van sappen of voor de snelle verwerking van bederfelijke vruchten en groenten om hetzelfde sap te verkrijgen. Ze verschillen juist in hun prestaties van gewone huishoudelijke apparaten – ze stellen u in staat om in korte tijd sappen in liters of zelfs tientallen liters te maken zonder lange pauzes tussen het starten.

De redactie van het tijdschrift Expertology presenteert u een overzicht van de meest opmerkelijke modellen sapcentrifuges met een grotere capaciteit dan de huishoudelijke, maar die vrij compact en goedkoop zijn.

Beoordeling van de beste sapcentrifuges met grote capaciteit

Gewaardeerd plaats productnaam prijs
Binnenlandse sapcentrifuges met grote capaciteit zijn beter dan geïmporteerde 1 MES Zhuravinka SVSP-303 3 750€
2 Dachnitsa SVPR-201 4 900€
3 Rossoshanka SVPR-201 3 400€
4 Penzmash SVPR-201 Salyut 6 150€
5 BelOMO Sadovaya 3 900€
6 Aksion SC 32.02 Sap 3 650€
7 Neptunus CAZI.332215.001 5 000€

Krachtige binnenlandse sapcentrifuges beter dan geïmporteerde

Over dit specifieke onderwerp vonden onze deskundigen enkele ongewone resultaten. Alle modellen in dit overzicht zijn gemaakt in Nederland of Wit-Nederland. Maar deze resultaten lijken alleen op het eerste gezicht ongewoon

Binnenlandse sapcentrifuges zijn vaak merkbaar zwakker dan geïmporteerde modellen wat betreft ergonomie, kwaliteit van de materialen, uiterlijk en lawaai. Maar hier is het in termen van prestaties geven ze buitenlandse modellen een serieuze voorsprong tegen een vergelijkbare of zelfs veel lagere prijs.

In de bespreking van vandaag zullen we het specifiek hebben over binnenlandse of Wit-Nederlands merken die zich niet “schamen” voor hun oorsprong. Aangezien er vele voorbeelden zijn van apparaten van fabrikanten met Nederlands wortels en kapitaal, maar vermomd als geïmporteerde.

De overgrote meerderheid van de geïmporteerde en pseudo-geïmporteerde sapcentrifuges zijn strikt huishoudelijk – in staat om in één keer een of twee glazen sap te maken, waarna het apparaat moet rusten en waarschijnlijk grondig moet worden gereinigd. Verwerk grondstoffen in tientallen kilo’s per uur, zoals ze gemakkelijk doen binnenlandse juicers, ze zijn niet in staat in principe. En degenen die dat kunnen, worden althans voor commerciële en bijna industriële toepassingen in aanmerking genomen. De prijs van dergelijke modellen is duidelijk te hoog, en daarom zullen wij ze niet in aanmerking nemen.

PEZ Zhuravinka SVSP-303

Beoordeling: 4.9

MAYZ ZHURAVINKA SVSP-303

Laten we beginnen met de meest compacte en bescheiden krachtige citruspers, die past in de categorie krachtige. Dit is de beroemde “Zhuravinka”, die nog steeds wordt vervaardigd en met succes wordt verkocht door de Wit-Nederlands fabriek “Elektrodvigatel” (Amsterdam). Mogilev).

Een soortgelijk model werd vervaardigd tijdens de Sovjet-Unie, maar de moderne versie is krachtiger – de 160W motor. Geschatte sapopbrengst is ongeveer 700g per minuut. De haksel-/maalfunctie is hier niet aanwezig, maar gezien de aanvankelijk minimale functionaliteit en de betaalbare prijs, kan dit niet als een nadeel worden beschouwd.

De sapcentrifuge wordt geleverd met een container voor het sap 0.5 liter en voor afval van 1 liter. De kleine capaciteit van de sapcentrifuge mag niemand in verlegenheid brengen, want dit model kan continu en zonder onderbreking tientallen kilo’s appels verwerken. Eigenlijk is dit model, evenals vele andere van dit type, precies gericht op de meest doeltreffende vervaardiging van appelsap, en met andere grondstoffen zullen er absoluut andere indicatoren zijn.

Bovendien dient te worden begrepen dat alleen harde appelvariëteiten geschikt zijn voor verwerking tot sap, en dat van de zachte variëteiten voornamelijk puree wordt verkregen. Aan de andere kant heeft dit de positieve kant – de citruspers verpulvert uitstekend aardappelen voor het maken van aardappelpannenkoeken.

Voor het uitwerpen van de vruchtencake is een hendel met automatische reset voorzien. De geschatte sapzuiverheid is 92%, maar dit cijfer kan in de praktijk sterk variëren, afhankelijk van de aard van de grondstoffen.

Een opmerkelijk nadeel van dit model is de smalle inlaatopening. Dit houdt in dat de appels vóór het laden in plakjes moeten worden gesneden, wat een aanzienlijke verspilling van tijd en handwerk betekent. De staarten van de appels moeten ook worden verwijderd. Ook kan dit model niet bogen op een stille werking.

Voordelen

 • Compact genoeg;
 • lange, continue werking (pauzes zijn meestal alleen nodig voor reiniging)
 • De hendel voor het weggooien van de taart;
 • Vrij hoge zuiverheid van het sap;
 • kan aardappelen malen voor aardappel flapjacks.

Nadelen

 • nogal luidruchtig;
 • Je moet het fruit snijden vanwege de smalle gleuf.

Dachnitsa SVPR-201

Beoordeling: 4.8

Dachnitsa SVPR-201

Laten we verder gaan met de Nederlands citruspers met een niet minder leuke naam “Dachnitsa”, die wordt geproduceerd door de Kursk fabriek OAO “Spektr-Pribor”. Hier geven wij een korte toelichting op de nomenclatuur. “SVPR-201” is geen serie of model, maar een type sapcentrifuge voorgeschreven door GOST. Hieronder vindt u modellen van totaal verschillende fabrikanten, maar met precies dezelfde bewoordingen. We gaan niet in op de subtiliteiten van de classificatie, maar markeer dit punt voor een goed begrip.

We hebben hier dus te maken met een typische sapcentrifuge met “Sovjet”-ontwerp, maar in de context van het thema hoge productiviteit kan dit ook niet als een nadeel worden beschouwd. De instructies geven de specialisatie van de citruspers aan – voor appels. Hoewel veel mensen het gebruiken om grote hoeveelheden sap te maken van andere grondstoffen, moet men begrijpen dat de efficiëntie van het juicen in dergelijke gevallen sterk vermindert en er zelfs een potentieel gevaar van schade is.

Het werkingsprincipe van dit model is centrifugaal. Het vermogen van het apparaat is 280W. Hier en hieronder geven wij alleen de capaciteit voor het stroomverbruik, omdat dit weinig zegt over het vermogen zelf. De output is berekend op 1 liter sap per minuut. Dit is veel en niet vergelijkbaar met conventionele keukenmodellen, maar tegelijkertijd geen record. Efficiëntie – ongeveer 50% volgens het paspoort, maar kan zelfs naar boven variëren, afhankelijk van de aard van de grondstoffen. Om eerlijk te zijn is een capaciteit van 60 liter per uur nog steeds een maximale capaciteit van dit model. Vaker zijn de cijfers merkbaar lager, maar gegarandeerd van “Dachnitsa” kunt u 15 liter sap in twee uur krijgen, wat ook zeer goed is.

In vergelijking met het hierboven beschreven model is er een groot voordeel: de appels hoeven, op enkele uitzonderingen na, niet in plakjes te worden gesneden en de steeltjes hoeven niet te worden verwijderd. Scherp en sterk roestvrijstalen mes vermaalt zulke “kleinigheden” tot stof.

Het gewicht van de citruspers is heel behoorlijk – 10.5 kg. Afmetingen – 38.5×38.5x44cm. Vrij stabiel ontwerp dankzij Euroberen voetjes en het aanzienlijke gewicht.

Voordelen

 • relatief compact;
 • gebruiksgemak;
 • efficiëntie;
 • volledig metalen roestvrij stalen filter;
 • Roestvrij stalen mes;
 • Stabiliteit en minimale trillingen (er zijn geïsoleerde uitzonderingen in de beoordelingen);
 • U hoeft de appels niet te snijden of de steeltjes te verwijderen.

Nadelen

 • onvolmaakte sapzuiverheid;
 • klachten over het niet-verwijderbare filter, dat moeilijk te reinigen is.

Rossoshanka SVPR-201

Beoordeling: 4.7

ROSSOSHANKA SVPR-201

Een ander model gemaakt in Wit-Nederland. De Rossoshanka is ook ontwikkeld volgens GOST, en wordt aangeduid met een naam, SVPR-201. Dit maakt het echter geen exacte kopie van zijn voorganger of van het volgende model op de lijst, want ondanks alle normen verschillen hun kenmerken vrij sterk.

Dit model is ook gericht op het persen van appels in grote hoeveelheden. Het vermogen van het apparaat is 200W en dit, gecombineerd met andere functies, geeft een output tot 70kg appels per uur. Efficiëntie van de output – ongeveer 50%. Dit is natuurlijk de maatstaf voor een perfect “correcte” grondstof – appels van harde rassen.

Het principe van de citruspers is centrifugaal. Het is relatief compact – ongeveer 400x300mm, heeft een symmetrische constructie en weegt 13kg. Symmetrie is hier geen ontwerpfactor, maar om redenen van stabiliteit bij gebruik. Het ontwerp is misschien het zwakste punt van dit model, maar de andere modellen in de review blijven niet ver achter.

Dit model is ontworpen op basis van de bijna legendarische huishoudelijke sapcentrifuge “Salyut”, maar met enkele wijzigingen. Het duidelijke nadeel is het ontbreken van zelfs maar een mechanische handmatige perskoekuitwerping, laat staan een automatische. Maar er zijn ook genoeg voordelen. Dit is een sterke en stevige constructie, een lange continue looptijd, een algehele lange levensduur, probleemloze verwerking van ontpitte appels en zelfs een handige dynamische motorstop.

Voordelen

 • compact;
 • hogere macht;
 • Symmetrische, stabiele constructie;
 • sapopbrengst efficiëntie;
 • dynamische rem elektromotor.

Nadelen

 • Er zijn geen voorzieningen om de cake gemakkelijk uit te werpen, hij moet er met de hand uitgehaald worden;
 • helemaal niet ontsierend.

Penzmash SVPR-201 Salyut

Beoordeling: 4.7

Penzmash SVPR-201 Salyut

Laten we nu eens kijken naar de voorganger van Rossoshanka, de bekende in het GOS ruimtevaartpers Salyut, geproduceerd door Penzmash fabriek. Dit is een populaire datsja-optie, en het is aan te bevelen om deze te gebruiken in de grote open ruimtes van het platteland. Ondanks zijn relatief draaglijke uiterlijk, is dit model voor een stadswoning te lawaaierig en trillend.

Het motorvermogen van dit model is twee keer zo groot als het vorige – 400W. De verwerkingscapaciteit is vergelijkbaar en op sommige plaatsen zelfs meer dan 70 kg appels per uur. sapzuiverheid tot 92% bij optimale grondstof. De opbrengst in termen van koek is ongeveer 50%.

De invoeropening van dit model is breed genoeg om gemakkelijk middelgrote vruchten te voeren. Te oordelen naar de resultaten van tests en de mening van vele gebruikers is het echter nog steeds wenselijk de appels te snijden alvorens ze te laden, en ze afwisselend aan de verschillende kanten te laden. Op die manier verkrijgt men een hoger rendement en worden trillingen en schommelingen, die in dit model samen met lawaai een merkbaar nadeel vormen, tot een minimum beperkt.

“Zoals vele andere sapcentrifuges van dit type is de Salut perfect voor harde appelsoorten en ander fruit. Vooral zachte rassen en tomaten zijn niet geschikt voor deze machine en voor dergelijke grondstoffen hebt u beslist een ander model nodig.

Voordelen

 • Hoge perskwaliteit voor een citruspers van deze klasse;
 • Snijden en snijden is niet nodig;
 • een vrij droge cake;
 • Dynamisch remmen.

Nadelen

 • Handmatige taartverwijdering;
 • lawaai en trillingen.

BelOMO “Garden”

Beoordeling: 4.6

WIT

Nog een voorbeeld van kwaliteitsapparatuur uit Belarus. Eigenlijk is “Sadovaya” een populaire naam die natuurlijk verbonden is aan de BelOMO sapcentrifuges… Hier zien we al enkele extra nuttige functies naast het juicen alleen.

Maar eerst over het uiterlijk. Natuurlijk is dit geen staaltje van hoge esthetiek, maar er is tenminste enig design, zodat de sapcentrifuge het keukeninterieur waarschijnlijk niet zal bederven. Zijn afmetingen zijn vrij “desktop” – 391x252x302mm, en weegt aanzienlijk minder dan alle hierboven beschreven – ongeveer 6kg.

De Wit-Nederlands fabrikant moet worden gecomplimenteerd met de kwaliteit van de materialen. Er is niet bespaard op echt belangrijke zaken – aluminium centrifuge met dikke wanden, roestvrijstalen schijfmolen is ook erg dik, asynchrone motor is vrijwel onverwoestbaar.

Nu naar de belangrijkste dingen. De productiviteit van dit model is vergelijkbaar met eerdere modellen – een uur lang kan de citruspers tientallen kilo’s appels verwerken met een sapopbrengst tot 10 liter. Hoe zachter het ras, hoe natter de koek zal zijn, en hoe lager de sapopbrengst, maar dat spreekt vanzelf. Belangrijk is dat de Sadovaya, in tegenstelling tot veel vergelijkbare modellen, zelfs tomaten kan verwerken tot tomatensap van een bekende consistentie. Maar hier moet je rekening houden met aanzienlijke verliezen van grondstoffen, dus tomatensap is zinvol om te produceren voor incidenteel gebruik, niet voor serieuze conservering.

Het ontbreken van een automatische zakuitwerping lijkt een nadeel te zijn, hoewel voorzichtige eigenaars het zelfs als een voordeel zien – je kunt de zak tot de laatste druppel uitknijpen, en dan de zak verwijderen door aan een speciale hendel te trekken.

Voordelen

 • Het ziet er niet slecht uit;
 • De materialen zijn robuust en betrouwbaar;
 • duurzaamheid;
 • kan zelfs tomaten verwerken (met ernstig voorbehoud);
 • versnipperingsfunctie.

Nadelen

 • Geen automatische uitwerping van de perskoek.

Axion SC 32.02 Sap

Beoordeling: 4.5

Axion SC 32.02 Sap

Beschouw nu een ander interessant model, dat zelfs uiterlijk veel lijkt op de Wit-Nederlands Zhuravinka. Maar er zijn fundamentele verschillen. Vervaardigd door – Aksion Plant, Aksion, r.o.o. Izhevsk.

Laten we beginnen met het belangrijkste verschil, het is ook een voordeel van dit model. Naast het juicen kan het apparaat groenten versnipperen, fruit en groenten snel in plakjes snijden. De methode is eenvoudig: de kit wordt geleverd met een paar verschillende sproeikoppen, die gemakkelijk kunnen worden vervangen.

De sapcentrifuge meet gemonteerd 23×29×25 cm en 32×32×24 cm.5cm met verpakking. Eigen gewicht – 4.62 kg, incl. verpakking – 5.6kg. De behuizing biedt ruimte voor het ruimtebesparend opbergen van het elektrische snoer. Snoerlengte 1.5.

Juicer motorvermogen 250W. De sapopbrengst is veel lager dan bij de hierboven beschreven modellen, en met een “referentie”-grondstof (d.w.z. harde appels) kunt u tot 30 kg appels per uur persen. Met het hulpstuk voor het versnipperen neemt de productiviteit natuurlijk toe, en wel met de helft – tot 60 kg appels per uur. Met het snijhulpstuk is de capaciteit vrijwel gelijk – tot 57 kg per uur. Trouwens, als u zeker weet dat u geen extra’s nodig hebt, kunt u het basismodel SC 32 gebruiken.01, die goedkoper is.

Beide versies van de citruspers hebben een geïntegreerd mechanisme voor het legen van de citrusvruchten zonder de werking te stoppen. Maar je moet de toestand goed in de gaten houden en echt op tijd de pulp verwijderen, anders komt er extra pulp in het sap, er komen extra trillingen.

Het natuurlijke nadeel van dit model – veel lawaai, maar het is vrij verwacht, die is gemakkelijk te komen met, omdat je eigenlijk moet de juicer te gebruiken alleen in het seizoen, en vaak niet in de flat. Een meer merkbaar nadeel – vaak is de taartuitlaat verstopt.

Voordelen

 • bijna onbeperkte looptijd;
 • vrij brede inlaathals;
 • Sterke en scherpe stalen messen;
 • aanvullende bijlagen;
 • voor het netsnoer;
 • 24 maanden garantie.

Nadelen

 • luidruchtigheid;
 • De taartuitlaat is vaak verstopt.

Neptunus KAJI.332215.001

Beoordeling: 4.5

NEPTUN KAZHI.332215.001

En ter afsluiting van onze beoordeling is de meest indrukwekkende huishoudelijke citruspers. In termen van prestaties laat het alle bovenstaande ver achter zich, en heeft het ook nog enkele andere voordelen. Vervaardigd door: Neptun Factory, Zwitserland. Stavropol.

Dus, het belangrijkste in dit model is precies de productiviteit. De citruspers kan tot 120 kg appels per uur verwerken met een opbrengst van 60 liter sap. Als de grondstof bijna perfect is door de combinatie van hardheid en sappigheid, kan de sapcentrifuge tot 180 kg appels per uur verwerken met een overeenkomstige sapopbrengst tot 90 liter.

Een eenvoudige rekensom leert dat het rendement ongeveer 50% is, zoals bij de meeste andere binnenlandse en Wit-Nederlands sapcentrifuges van deze klasse. Hier ligt het grote nadeel van het model. De werkelijke efficiëntie is vaak lager, soms aanzienlijk lager. Dat wil zeggen, nogmaals, de productiviteit is groot, maar de efficiëntie is matig, en een natte cake is eerder de norm dan de uitzondering.

Nog een delicaat punt: de machine is niet voor een stadsflat. Het gebrul van de motor en de bewegende delen is op de een of andere manier alleen te verdragen in een open ruimte, hooguit in een privé-huis zonder buren achter de muur.

Wat de materialen betreft, komt alles overeen met het beruchte begrip conversie – de eenheid is gemaakt voor de leeftijden. Betrouwbare, onverwoestbare 320-watt motor, die een uur kan draaien zonder onderbreking. De behuizing is onooglijk, maar gemaakt van goed stevig plastic. Hoewel de details ruw zijn en volledig verstoken van esthetiek, zijn ze met zorg aangebracht. montage en demontage zijn snel en foutloos. Maar men moet oppassen de machine tijdens de demontage niet aangesloten te laten op het stopcontact, want de beveiliging tegen onbedoeld opstarten is hier niet aanwezig.

Laten we tot slot onderstrepen dat dit model, in tegenstelling tot het vorige, niettemin periodieke rust vereist. Optimaal schema: een uur onafgebroken werken, gevolgd door een pauze van 10 minuten. Een mooie bonus – automatische uitwerping van de cake in een aparte container. Dit geeft u een extra productiviteitsvoordeel omdat u geen tijd hoeft te verspillen aan het handmatig plukken van de pulp.

Voordelen

 • krachtige en duurzame motor;
 • Recordbrekende prestatie;
 • Lange looptijd;
 • automatische taartuitwerping.

De nadelen

 • extreme luidruchtigheid;
 • middelmatig rendement (natte koek).
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: