De 9 beste HR-boeken

*Editor’s Choice Review. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief en niet bedoeld als reclame of koopgids. Raadpleeg een deskundige alvorens te kopen.

Succesvolle en competente managers worden niet geboren, maar worden. Daartoe moet iemand bepaalde kennis verwerven die hem in staat stelt een team op competente wijze te leiden en op te leiden.

Wij raden u aan de volgende boeken te lezen om dat te voorkomen. Experts van Expertology hebben een rating-review samengesteld van de 10 beste HR-boeken, die elke manager zal helpen de meest geschikte strategie te vinden.

Beoordeling van de beste HR-boeken

Nominatie plaats het boek beoordeling
BEOORDELING VAN DE BESTE HUMAN RESOURCES BOEKEN 1 Emotioneel leiderschap. De kunst van het managen van mensen op basis van emotionele intelligentie 4.9
2 Competenties op het werk: modellen voor maximale prestaties 4.8
3 Wat ons echt motiveert 4.7
4 Afkeer van verandering 4.6
5 De kunst van het rekruteren. Hoe beoordeel je een persoon in een uur, 4.5
6 Technieken voor een succesvolle aanwerving 4.4
7 45 Manager’s tatoeages. De regels van de Nederlands manager 4.3
8 Waarom het niet werkt? Een nieuwe kijk op werknemersmotivatie 4.2
9 Hoe de berg Fuji te verplaatsen? De aanpak van talentacquisitie door ’s werelds toonaangevende bedrijven 4.1

Emotioneel leiderschap. De kunst van het managen van mensen op basis van emotionele intelligentie, D. Goldam

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.9

. Goldam, Emotioneel Leiderschap. De kunst van het managen van mensen op basis van emotionele intelligentie

Emotionele leiders weten hoe ze mensen energie kunnen geven. Als een leider energie en passie uitstraalt, floreert het bedrijf; als een leider negatief en storend is, gaat het bergafwaarts met het bedrijf. Het boek bevat langetermijnobservaties van grote wereldwijde organisaties, waaruit de auteur aantoont dat emotionele managers professionals en gehaaide meesters zijn, en ook uitstekende diplomaten, die in staat zijn contact te maken met mensen, te inspireren, te prikkelen, te prikkelen en medewerkers zeer gemotiveerd te houden.

Het handboek legt in detail uit waarom er een levendige reactie is van het personeel op het optreden van de leiders en hoe deze erin slagen de activiteit te stimuleren. De pagina’s beschrijven hoe dergelijke leiderschapscapaciteiten in de praktijk kunnen worden gebracht voor een individuele manager, een team of een hele onderneming.

Het boek spreekt over zes leiderschapsstijlen in het emotionele intelligentiemodel: idealistisch, lerend, vriendelijk, democratisch, ambitieus, autoritair. EQ wordt onderverdeeld in zelfbewustzijn (zelfvertrouwen, nauwkeurige zelfbeoordeling), sociaal reactievermogen (alertheid, zakelijk bewustzijn, empathie), zelfbeheersing (terughoudendheid, aanpassingsvermogen, openheid), relatiebeheer (invloed, opwinding, teamwerk, vergemakkelijking van zelfverbetering en verandering, samenwerking). Het laatste deel gaat over de ontwikkeling van leiders en organisaties als geheel.

Goldam stelt een model voor van zelfgerichte leiderschapstraining dat vijf stappen omvat: ik ben in de toekomst (wie wil ik idealiter zijn)?), zelfidentiteit (wie ben ik??), een ontwikkelingsprogramma (het overbruggen van de kloof), het in praktijk brengen van de geleerde vaardigheden, het ontwikkelen van een nieuw niveau van verstandhouding met anderen.

Hoewel er niets revolutionairs in de handleiding staat, zal de lezer profiteren van. Een nieuwkomer in het management zal veel leren, en een doorgewinterde manager zal de basis herhalen. Het boek is bestemd voor het grote publiek, managers op alle niveaus en docenten en studenten aan managementopleidingen.

Competentie op het werk: modellen voor superieure prestaties, Lyle M. Spencer, Cine M. Spencer

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.8

Lyle M. Spencer, Cine M. Spencer Competentie op het werk: model voor superieure prestaties

De beoordelingsmethode van bekwaamheid is een bijzonder nauwkeurige en onbevooroordeelde manier om arbeidsprestaties te voorspellen. Het boek bevat een glossarium van competenties; praktische toepassingsrichtlijnen; diverse interviewtechnieken om gedragsvoorbeelden te ontlokken; algemene competentiemodellen om verkoopsucces op sociaal, technisch en managementgebied te voorspellen.

De persoon vinden die het werk beter kan doen dan iemand anders is een moeilijke taak. Een verkeerde aanwerving kan het moreel van het team aantasten, het verloop vergroten, de productiviteit verlagen en grote financiële uitgaven voor de ontwikkeling van het personeel vergen. De auteurs in dit boek beschrijven een methode om de effectiviteit van werving en selectie te maximaliseren. Deze beoordelingsmethode is gebaseerd op twintig jaar onderzoek.

De handleiding voor managers beschrijft in detail hoe een interview moet worden opgezet; legt uit hoe het competentiewoordenboek moet worden toegepast en hoe kant-en-klare modellen moeten worden gebruikt, die in detail worden toegelicht.

Aanbevolen voor managers en leidinggevenden die op zoek zijn naar nieuwe mensen en geïnteresseerd zijn in hun prestaties voor het welzijn van het bedrijf.

Wat ons echt motiveert, D. Pink, Drive

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.7

. Roze, rijden. Wat ons echt motiveert

Managers structureren hun werkprocessen met werknemers op basis van het motiveren met geld, bonussen of andere snuisterijen in de hoop dat zij optimaal zullen presteren. In de mondiale praktijk is deze aanpak een klassieker geworden, en iedereen vindt het vanzelfsprekend. De realiteit is dat de zaken verre van optimistisch zijn.

Wanneer geld alleen dient als prijs aan de eindstreep, verliezen mensen echte interesse… Beloningen geven een korte-termijn boost van efficiëntie, vergelijkbaar met hoe een dosis cafeïne een paar uur energie geeft. Het effect is verwaarloosbaar, en vermindert soms zelfs de motivatie op lange termijn voor succesvolle prestaties.

Het schandalige boek van D. Pinka toont aan dat het informatietijdperk onverenigbaar is met deze aanpak, aangezien motivatie alleen door beloningen niet alleen nutteloos is, maar het tegenovergestelde effect heeft wanneer het personeel niet de vereiste resultaten behaalt. Het is allemaal direct nadelig voor de welvaart van een bedrijf…

Moedig werknemers aan hun doelen te bereiken en hun concurrenten te verslaan door hun natuurlijke drang naar uitmuntendheid te benadrukken. Alleen mensen met een sterke intrinsieke motivatie moeten worden aangenomen, aldus de auteur. Er is niets moeilijks aan, als je het boek van Pink bij de hand hebt, dat duidelijke en eenvoudige hulpmiddelen geeft waarmee je in korte tijd een nieuw systeem kunt opbouwen. We worden allemaal geboren met het vermogen om uitdagingen te overwinnen, vaardigheden toe te passen en te ontwikkelen, te leren en te verkennen.

Het handboek zal managers op alle bedrijfsniveaus aanspreken. Ook geschikt voor HR-professionals.

Afkeer van verandering, R. Keegan, L. Leahy

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.6

. Keegan, L. Leahy, De afkeer van verandering..

Harvard professoren presenteren hun studie, die iedereen zal helpen de inertie te overwinnen als het gaat om verandering.

Volgens gegevens die zijn verzameld onder Amerikaanse hartpatiënten, doen zelfs mensen die door hun artsen zijn gewaarschuwd voor de fatale afloop als zij hun levensstijl niet veranderen door goed te eten, te bewegen, geen tabak te gebruiken en geen alcohol te drinken, niets… Slechts één op de zeven mensen is echt klaar voor een grote verandering.

Wanneer de inzet levensgroot is, maar zelfs dat niet in staat is iemand uit zijn of haar comfortzone te halen, hoe kunnen managers in bedrijven dan verwachten dat de veranderingen die zij doorvoeren succesvol zijn, zelfs als het personeel hen van harte steunt? Deze vraag wordt beantwoord door een handleiding waarin de auteurs uitleggen dat het geen probleem van de wil is, zoals gewoonlijk wordt aangenomen. Het onvermogen om de kloof tussen wensen en mogelijkheden te overbruggen is een grote uitdaging. Hoe het te elimineren is in de gedachten van elke psycholoog van deze eeuw. Keegan en Leahy tonen de instrumenten die het gemakkelijk maken om immuun te worden voor verandering en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

De inhoud omvat drie delen. Het eerste boek introduceert de lezer in een nieuw begrip van verandering; het tweede toont de waarde van de aanpak van de auteurs voor werknemers, teams en hele bedrijven; en het derde stelt voor dat de lezer de methoden uitprobeert, te beginnen met zichzelf.

Het boek is bedoeld voor managers en leidinggevenden die geïnteresseerd zijn in de zelfstudie van hun personeel.

De kunst van het rekruteren. Hoe beoordeel je een persoon in een uur, C. Ivanova

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.5

. Ivanova, De kunst van het werven. Hoe beoordeel je een persoon in een uur

Het boek is geschreven door een vrouw, een doctor in de psychologie, een gerespecteerde wervingsexpert en een partner en manager van SRC LUT. Svetlana adviseert, geeft bedrijfstrainingen. Ze heeft al verschillende boeken geschreven.

In de pagina’s vindt u effectieve moderne beoordelingsmethoden voor het selecteren van werknemers. De inzichten zijn beknopt en de praktische voordelen zijn onbetaalbaar. Het boek bevat de beproefde technieken van de auteur; hulpmiddelen en gedetailleerde beschrijvingen van interviewtechnieken; meerdere voorbeelden en praktische oefeningen. Deze technieken zullen helpen om de kandidaten foutloos te beoordelen en tegelijkertijd zoveel mogelijk tijd te besparen.

CV’s van tien bladzijden zijn veel onbelangrijker dan persoonlijkheidskenmerken die tijdens een gesprek kunnen worden onderzocht. Als u weet hoe u het goed moet doen, mist u de ongeslepen diamanten niet en valt u niet voor nepdiamanten door onnodige mensen aan te nemen die geen waarde aan het bedrijf kunnen toevoegen.

Recruiters, managers, zakenlieden, hoofden van uitzendbureaus, studenten en docenten van economische en managementopleidingen zouden het boek moeten lezen.

Technieken voor een succesvolle aanwerving, T. Baskina

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.4

. Baskina, Succesvolle wervingstechnieken

Een ander boek vertelt hoe u correct kunt werven, interviewen en de vereiste kwalificaties kunt beoordelen. De auteur stelt voor moderne instrumenten in combinatie met traditionele te gebruiken. ANCOR, de leider op de Nederlands rekruteringsmarkt, maakt al meer dan 20 jaar succesvol gebruik van rekruteringstechnologie.

Het boek is niet geschreven in een droge, wetenschappelijke taal, zodat zelfs mensen die niet vertrouwd zijn met het onderwerp het zullen begrijpen. Het materiaal is gestructureerd en gemakkelijk in praktijk te brengen. Aangepast voor CA – hiring managers. Bevat een schat aan voorbeelden uit de ervaring van grote bedrijven, veel ondersteunende toepassingen, die relevant zijn voor zowel beginners als experts in werving en selectie. Voor nieuwkomers die hun eerste stappen zetten om een succesvolle carrière op te bouwen, zal dit boek hen helpen een aantal veelgemaakte fouten te vermijden.

In recensies wordt het boek de primer van de manager genoemd, omdat het een duidelijke instructie geeft voor het werken met personeel. Verwijzingen naar bronnen maken zo nodig een meer diepgaande studie van het materiaal mogelijk.

Tweede editie voegt nieuwe hoofdstukken toe over wereldwijde werving, specifieke kenmerken van werving op afstand, beoordeling van werknemers.

Het boek is geschikt voor recruiters, managers. Zal van belang zijn voor personeelspersoneel.

45 tatoeages van de manager. Regels van de Nederlands manager, M. Batyrev

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.3

. Batyrev, 45 tatoeages van de manager. Regels van de Nederlands manager

Elk hoofdstuk beschrijft de ups en downs, onaangename ontslagen, successen en mislukkingen, verdriet en vreugde… Hier ziet de lezer geen zielloze manager, maar de echte held, die glimlacht als alles gelukt is, en oprecht treurt als alles niet loopt zoals gepland.

De tips zullen niet iedereen helpen. Sommige mensen zullen dit boek waarschijnlijk nutteloos vinden, maar de meesten zullen blij zijn met de ervaring van de auteur, die heel dicht bij veel managers ligt. Herkenbare situaties zijn duidelijk en laten je het hele scala aan emoties voelen. Het is aan iedereen om te betwisten of te accepteren.

We weten veel, maar vergeten het vaak toe te passen in het leven… Met dit boek zal de lezer steeds weer terugkeren naar eenvoudige waarheden die zo vanzelfsprekend zijn, maar gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Het boek wordt aanbevolen aan managers en degenen die succes willen boeken.

Waarom ze niet werken? Een nieuwe kijk op werknemersmotivatie, S. Fowler

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.2

. Fowler, Waarom werken ze niet? Een nieuwe kijk op werknemersmotivatie

Een ander boek dat kwesties van motivatie behandelt. De auteur vertelt een compleet nieuwe benadering. Fowler bestudeerde meer dan tien jaar lang de patronen en psychologie van motivatie bij mensen uit verschillende landen, waaronder Nederland. Hier legt ze uit dat geld niet altijd inspireert; dat leiders niet weten hoe ze moeten motiveren; welke rol mindfulness in dit alles speelt en hoe je die kunt ontwikkelen; waar je energie kunt krijgen op het werk; waar de grens ligt tussen opgelegde plicht en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Het boek leert managers van alle niveaus om de motivatie van werknemers te identificeren en ten goede van de organisatie te gebruiken. Het is belangrijk te begrijpen wat ondergeschikten drijft, dan zal de gevonden hefboomwerking u in staat stellen hun werkactiviteiten te beheren. De ideeën zijn al uitgeprobeerd en toegepast in bedrijven.

Na het lezen ervan krijg je het antwoord op de ultieme vraag – waarom de wortel en stok methode niet werkt. De auteur legt in detail de redenen uit. Alle mensen worden geboren met drie basisbehoeften: competentie, erbij horen en autonomie. Uit onderzoek blijkt dat personeel effectiever is als het zelf de lopende band kan uitschakelen, waarmee de behoefte aan autonomie wordt afgesloten. Dat is logisch. Op soortgelijke wijze beschrijft Fowler de andere twee basisbehoeften, waarbij hij expliciet stelt dat er geen ingewikkelde motivatieschema’s hoeven te worden bedacht. Het is gemakkelijk genoeg om te vertrouwen op de gaven van de natuur – ontwikkelen, investeren, relaties opbouwen.

Het boek wordt aanbevolen aan een breed lezerspubliek en aan alle werknemers op het gebied van management, inclusief managers van verschillende niveaus.

Hoe de berg Fuji te verplaatsen? De aanpak van ’s werelds grootste bedrijven bij het werven van talent, U. Poundstone

Categorie: Aanwerving

Boek waardering: 4.1

. Poundstone, Hoe verplaats je Mount Fuji? De aanpak van talentacquisitie door 's werelds toonaangevende bedrijven

De auteur heeft voor deze gids negen boeken geschreven, waaronder de populaire serie Grote Mysteries en Carl Sagan’s Life in Space. Het is vele malen gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften zoals de New York Times Book Review, Harper’s, Esquire, The Economist. Het werk is tweemaal genomineerd voor een Pulitzer Prize.

Puzzels met humor zijn populair over de hele wereld. Ze worden al tientallen jaren gebruikt, bijvoorbeeld door kinderen in wiskundeklassen te plaatsen. Succesvolle leerlingen ontwikkelen zich later tot ingenieurs, wiskundigen en wetenschappers die toetreden tot de rangen van de hedendaagse ingenieursgenieën. Zelfs Landau rekruteerde afgestudeerde studenten door hen te vragen een integrale… Het boek laat zien hoe je onder druk en met weinig tijd problemen op een ongebruikelijke en creatieve manier kunt oplossen.

De creatieve aanpak om mensen te vinden en te selecteren heeft zich al bewezen in de USSR, Amerika en een aantal andere landen. Dit kan worden verklaard door het feit dat de nieuwe omstandigheden andere technieken en praktijken openen die de individuen zich niet zouden hebben herinnerd als zij zich niet in een stressvolle situatie hadden bevonden.

Een gids ter voorbereiding op sollicitatiegesprekken voor zowel werkgevers als werkzoekenden; wekt belangstelling voor het trainen van het intellect voor zijn eigen ontwikkeling en plezier; inspireert door voorbeelden van grote geesten en succesvolle mensen die zijn opgegroeid met puzzels en logische opdrachten.

Het boek richt zich tot een breed scala van lezers. Het is zeker nuttig en een stimulans voor persoonlijke ontwikkeling.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: