De 9 meest milieuvriendelijke manieren om je vaat perfect schoon te houden

Moderne wasmiddelen zijn niet zo veelzijdig als ze op aantrekkelijke etiketten beloven, ze zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu en ze zijn niet goedkoop. Het alternatief – beproefde en medisch bewezen natuurlijke producten.

Het is geen geheim dat huishoudelijke chemicaliën, waaronder reinigingsgels en -poeders voor de vaat, gemaakt zijn van geraffineerde aardolieproducten en daarom giftig zijn. Het is zelfs onmogelijk om ze volledig van de vaat af te wassen: een dun laagje afwasmiddel blijft achter op het oppervlak van borden en kopjes en trekt vervolgens naar de maag. Gastritis, maagzweren en allergieën De lijst van hun gevolgen is niet alles. Trendy milieuvriendelijke producten zijn niet goedkoop, en niet altijd doeltreffend. Maar natuurlijke analogen zijn voor elke huisvrouw gemakkelijk verkrijgbaar en kunnen het keukengerei in perfecte staat brengen.

Mosterd

Hoe afwassen met een vetlaag? Mosterdpoeder is geweldig voor sterk vervuilde potten en borden, en werkt net zo goed op hardnekkige chemicaliën. Gebruiksmogelijkheden: een vochtige spons in het in een bakje gegoten poeder dopen, de vaat afvegen met de ontstane pasta, of de vaat wassen in een oplossing met een paar theelepels mosterd. Vergeet niet de vaat na het wassen goed af te spoelen.

Wasmiddel

Een universele remedie. Praktisch zuiver biologisch product. Of het nu wordt gebruikt als vaste stof ( Wrijf de zeep in met een vochtige spons en was de vaat ermee ) of verdund in water. Op helder en dun glas moeten de zeepresten grondiger worden afgewassen om geen sporen achter te laten.

Baking soda

Hoe vaatwerk met kalkaanslag af te wassen? Soda Uitstekend voor hardnekkige voedsel- en kalkresten. Gebruik: afwassen in een dikke slurry of ( het wordt gebruikt voor het bewaren van theelang vaatwerk om bruine vlekken te verwijderen ). Baking soda is schurend, de kristallen ervan kunnen krassen maken op delicate patronen of verguld porselein, en kunnen speciale coatings zoals Teflon beschadigen. De populaire baking soda is ook bekend als zuiveringszout is een sterkere alkalische stof, dus is het beter de vaat te wassen met Euroberen handschoenen. Laat zwaar doorweekt serviesgoed een nacht in de oplossing weken.

Azijn

Laat glas glanzen en geeft het een schitterende glans. Hoe te gebruiken: maak een oplossing door 1-2 theelepels azijn en warm water toe te voegen. De afwas zal effectiever zijn als u 1 theelepel zout aan het recept toevoegt. Kristal zal glanzen als het na het wassen wordt afgespoeld met koud water vermengd met azijn ( 1 eetlepel per liter water ).

Ammoniak

Verwijdert vlekken van porselein en glas. Gebruik: Verdun een kleine hoeveelheid in warm water ( 2 eetlepels per liter water ). Belangrijk: Het water mag niet te heet zijn, anders kan het ontwerp worden beschadigd.

tafelzout

Goede porseleinreiniger. Hoe te gebruiken: als warm water ( 3 eetlepels per liter water ).

Mild alkalisch zuur

Verwijdert roest. Hoe te gebruiken: Een 5% oxaalzuuroplossing, aangebracht op het oppervlak van aardewerk en email, lost roest op zonder het oppervlak bij het schoonmaken te beschadigen.

De as bij

Hoe afwassen op de camping? De as is een uitstekende bestrijder van vet en korstvorming. Goed voor tuiniers en wandelaars. Toepassingsmethode: in de vorm van een pasta. Belangrijk: heeft een licht schurend effect.

Bamboe doek

Bestrijdt vet en ander vuil. Het duurste afwasmiddel op de markt. Gebruiksaanwijzing: als gewone vaatwasspons, ook zonder toevoeging van afwasmiddel.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: