5 manieren om je huis opgeruimd te houden, zelfs als je ziek bent

In het gemiddelde gezin is schoonmaken altijd een vrouwentaak. En zelfs ziek zijn kan dat niet helpen. In deze staat is het zeker moeilijk om je huis netjes te houden, maar het is mogelijk.

Minder dan een dag nadat je ziek bent geworden, en je kunt het opruimen van je huis wel vergeten? De meesten van ons, zo niet iedereen, kennen het beeld. Lege pakjes sap, waterflessen, vuile mokken, theezakjes, pillendoosjes, ladingen dekens en handdoeken omringen onzichtbaar de bank. Het is nog erger in de slaapkamer.. En hoe ziet de flat eruit tegen de tijd dat je weer beter bent? Het is eng om er aan te denken! Het probleem wordt nog groter als je op hetzelfde moment naar je werk moet… En dit gebeurt vaak in onze realiteit. Als je thuiskomt, is het enige dat overblijft een zeer eenvoudige maaltijd. Afwassen is uit den boze. Hoe ruim je een flat in zo'n staat op?

  1. Slechts vijf minuten. Neem vijf minuten om je flat op te ruimen op een moment dat je je goed voelt… Bijvoorbeeld in de ochtend, net na het douchen. Vijf minuten is net genoeg tijd om het afval in de vuilnisbak te gooien, de afwas in de gootsteen te doen en de rommel van dekens en kussens weg te vegen. Je kunt ook een bank bouwen in de hal. Enerzijds is een extra ligplaats het voorrecht van de zieke. Omgekeerd is de aanblik van een onopgemaakt bed deprimerend.
  2. Een vriend bellen. Als je absoluut ellendig en hulpeloos bent, aarzel dan niet om hulp te vragen. Een goede vriend of familielid brengt je graag een handige snack en helpt je opruimen zonder onnodige afleiding. Omdat jij waarschijnlijk hetzelfde voor hem zou doen.
  3. Frisse lucht. Probeer tijdens ziekte de ramen zoveel mogelijk open te laten. De lucht, en dus de hele flat, is veel schoner.
  4. Geef jezelf niet de schuld. Ziek wakker worden voelt vaak vreselijk, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. «Ik woon in een varkensstal! Ik ben een mislukkeling! Wat een puinhoop…" Nee, je bent gewoon ziek, het is maar tijdelijk, en over een paar dagen is alles weer normaal. Je hoeft niet om hulp te vragen, zoals een gezond persoon. U kunt ook later opruimen. Behandel jezelf voorzichtig.
  5. Al mijn spullen meenemen. Bewaar een prullenbak waar je gaat eten en wees ziek om de boel netjes te houden. Zo vermindert u de kans dat u ziektekiemen overbrengt op uw huisgenoten. Leg een voorraad wegwerpkeukengerei aan ( zodat u ze niet hoeft af te wassen ), tissues en een mobiele EHBO-kit met alle noodzakelijke medicijnen. Dit maakt het gemakkelijker om van de bank naar het bed te gaan en weer terug.

Idee en foto's van appartementtherapie.com

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: