De badkamer voorbij de basis: 4 eenvoudige stappen

Een geslaagd interieur is een duidelijk evenwicht tussen functionaliteit en decoratieve elementen. Maar het is niet zo eenvoudig om dit evenwicht te bereiken in de badkamer, aangezien de ruimte een minimum aan accessoires heeft, waarvan de meeste ook functioneel zijn. Ontdek hoe u het kunt aanpassen zonder aan functionaliteit in te boeten.

Inhoud van het artikel

Op de foto: Ekaterina Markelova en Andrei Lobin, interieurontwerper

Denk aan het aantal mensen dat dagelijks de badkamer gebruikt en aan hun persoonlijke behoeften.

 • Mood 100149492 van Porcelanosa Grupo.
 • De Pli 02 wasmachine en droger van Burgbad.
 • Porcelanosa Grupo WC 100090698.
 • Flaminia WC 1015.
 • Vlakke douchewand type D van Agape.
 • De Alpha douchewand van Hueppe.
 • Modul badkuip van Porcelanosa Grupo.
 • de Novecento VAS964 badkuip van Agape.

De badkamer vullen. Als u de voorkeuren van de bewoners kent, is het veel gemakkelijker om te kiezen tussen een bad en een douchecabine. Beslissen of een bidet, wasmachine en droger, opbergruimte voor wasgoed nodig zijn. Bepaal de grootte en het aantal kasten en planken. De volgende stap is na te denken over alle kwesties in verband met communicatie en de vermomming ervan. Wandtoiletten nemen minder ruimte in beslag en alle nutsaansluitingen kunnen in de muur worden weggewerkt. De douchecabine en de tulpvormige wastafel Het bespaart ook ruimte. De badkamer mag niet krap en overvol zijn, met ontoegankelijke ruimtes en smalle doorgangen. Soms is het beter een functioneel detail te vermijden Het is veel belangrijker om een kamer comfortabel te maken.. als geheel.

Uw palet kiezen

Wat niet?. Het kleurenschema voor een traditionele badkamer is niet overheersend, fel of donker. Diep rood en blauw, donkerbruin en zwart moeten worden vermeden. Donkere en felle kleuren kunnen een beklemmende indruk geven.

Wat is je voorkeur?. Bijna alle stijlen geven de voorkeur aan een badkamer in warme pastelkleuren of koele kleuren: goud-beige, bleek citroen, zacht roze, lila, lichtgroen en bleke blauwtinten. De Loft, High-Tech, Minimalisme en andere moderne stijlen kunnen uitzonderingen zijn, waar contrasterende combinaties en zuivere verzadigde kleuren gepast zijn. Wanneer u een van deze stijlen kiest, overweeg dan.. Ze zijn nogal veeleisend. Hier is het belangrijk om niet te overdrijven met kleuraccenten: felle tegels zijn bijvoorbeeld beter om lokale insluitsels te gebruiken, en kleurrijke accessoires "vijlen" voordelig Tegen een lichtere achtergrond.

Trouwens, in hedendaagse stijlen kan een neonverlichte spiegel of een originele verlichting ook een decoratief element zijn.

Afgebeeld: Duravit spiegel S1 9717 / 9718

Voeg licht toe. Als het ontwerp van de badkamer in een donker kleurenschema is uitgevoerd, is het beter om een kleinere tegel te kiezen. En vul het interieur aan met rijkere verlichting, inclusief verschillende niveaus van omgevingslicht. Transparant glas en verchroomd beslag passen ook perfect bij deze stijlen Zorg ervoor dat de lijnen en vormen recht en onopvallend zijn.

De stijl bepalen

Loft stijl. Er is één voorbehoud bij de brutale loftstijl: hoewel metselwerk een van de meest emblematische kenmerken van deze stijl is, kan het door zijn populariteit niet meer als origineel worden beschouwd. De badkamer kan worden afgewerkt met donkere, mooie tegels, een paar designerkranen en meer verouderd hout en spiegelgepolijst chroom.

Scandinavische stijl. Een volledig witte badkamer moet ook worden vermeden, om niet de indruk te wekken dat het om een medisch centrum gaat. Kies enkele groene planten ( kies schaduwminnende soorten en stel de planten systematisch bloot aan licht ) decoreer de spiegel met een ruwe houten lijst en kies textiel in een groene kleurstelling en de kamer krijgt een meer Scandinavische uitstraling.

Maritieme stijl. Ga niet voor het nautische thema. De trend in badkamerontwerp is in de loop der jaren heel duidelijk geworden dat betekent zee. Er zijn zoveel marinistische badkamer kenmerken en decoraties dat het onmogelijk is om individualistisch te zijn.

Provence. Als u toch wat nautische elementen wilt toevoegen en uw badkamer wilt personaliseren, is de Provençaalse stijl de juiste keuze. Dit is bijzonder geschikt voor badkamers met een raam. Verander de gebruikelijke blauwe accenten in lila of grijsblauw, voeg wat rieten accessoires, houten kasten, decor van schelpen of zeesterren toe. Het gordijn van een lichte stof kan worden versierd met sluitingen van een stuk ruw touw dat een touw imiteert.

Voeg een vleugje decor toe

 • De rol van decoratief element voor de badkamer kan worden gespeeld door elk praktisch objecthanddoekhouder, toiletpapierhouder, handdoekenrek. En als ze allemaal op elkaar zijn afgestemd, kunnen ze je stijl accentueren.
 • Een van de must-have decoratieve accessoires is ongetwijfeld het meest opvallende van alle bovengenoemde details spiegel. Afgezien van het directe doel, verbetert het de ruimte visueel. En het spiegelontwerp kan zelfs de stilistische richting van het hele badkamerinterieur bepalen.
 • De badkamer kan op verschillende manieren worden ingericht foto's en posters, passen goed in het interieur kaarsen en groen planten of gedroogde bloemstukken.

 • Bucatini – 02 door Agape.
 • model 369 van Agape.
 • Rek Ovaal 71003 / 71004 van Lineatre.
 • Hoop HPR van Flaminia.
 • Circle & Smooth 03 badkamerspiegel van Rifra.

En veiligheid in het algemeen: er is veel glas en aardewerk in de badkamer, dus onstabiele decoraties en voorwerpen die gemakkelijk kunnen breken, moeten worden vermeden.

Interessante badkamerprojecten

Badkamerinterieur van een project van Home Emotions Studio Badkamerinterieur uit een project van de ontwerpstudio Geometrix Badkamerinterieur van een project van een ontwerper

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: