De doos die droomde van vliegen

IKEA Nederland heeft een handleiding onthuld voor het maken van creatieve voorwerpen uit de dozen van het merk.

Tien stap-voor-stap instructies, waarin wordt beschreven hoe je verschillende ontwerpen van karton in elkaar zet om je huis te versieren en in te richten, zijn ontwikkeld op basis van ideeën van leden van de IKEA Family Club en IKEA medewerkers. Ze hebben allemaal een verschillende moeilijkheidsgraad, maar de objecten kunnen ook met kinderen in elkaar worden gezet.

Het idee werd oorspronkelijk gedeeld door een van de klanten van het merk als feedback. Zij stelde voor karton te gebruiken als creatief materiaal en zo een tweede leven te geven aan de IKEA-dozen die na het winkelen overblijven. In een pandemie van toenemende online leveringen is de kwestie van het recyclen van dozen nog urgenter geworden, en het recyclen van kunstvoorwerpen in dozen, een vliegtuig, een schip of een kerstboom, wordt nog leuker.

Op weg naar het minimaliseren van afval en de overgang naar een circulaire economie benadrukt IKEA het belang van alle, zelfs de kleinste, acties die bijdragen aan het minimaliseren van afval. De beste manier om afval te verminderen Manieren vinden om dingen een tweede leven te geven in een nieuwe vorm of rol. En met IKEA's dooskunst instructies kan het een leuke activiteit zijn voor het hele gezin. Instructies voor het maken van kunstobjecten zijn al beschikbaar op de officiële IKEA website en op Instagram.

2021 is het jaar van de duurzaamheid voor IKEA. Het bedrijf heeft hard gewerkt om milieuvriendelijke diensten te ontwikkelen en duurzame bedrijfsprocessen toe te passen. In september werd IKEA de eerste retailer in Nederland die al zijn winkels overschakelde op zonne-energie. Bovendien gebruiken alle IKEA winkels LED-verlichting en zijn de voormalige afdelingen voor afgedankte goederen vervangen door Ecologie- en Spaarcentra. IKEA heeft ook zijn groene assortiment uitgebreid, alkaline wegwerpbatterijen volledig uit het Nederlands assortiment verwijderd, zijn meubelrecyclingservice opnieuw gelanceerd en een service voor het bestellen van fittingen gelanceerd.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: