De keuken combineren met de woonkamer: 7 fouten die je niet moet maken

Vaak zijn het geen professionals die flats herinrichten – het zijn de flatbewoners zelf die de herinrichting doen. De ontwerpers van BeInDesign hebben gekeken naar de belangrijkste valkuilen waar iedereen die besluit een keuken met een woonkamer te combineren tegenaan kan lopen.

Inhoud van het artikel

Afgebeeld: Alexander Zaitsev, bureau-ontwerper 1.Geen goedkeuringen. Misschien wel de meest gemaakte fout door doe-het-zelvers Onverenigbaarheid van het herinrichtingsplan en het grondplan. Bij de vaststelling van een herinrichtingsplan moet worden nagegaan welke muren dragend zijn en welke niet. Afhankelijk daarvan kunt u de sloop van uw flatwanden plannen. Soms, als deze factor niet in aanmerking werd genomen, moeten verhuurders de uitgevoerde werkzaamheden opnieuw uitvoeren en het vorige plan opgeven. U wordt daarom geadviseerd om professionals in te schakelen die dit zullen coördineren met de huisvesting en gemeentelijke diensten.

2.Te veel open ruimte. Vaak vergeet men bij het slopen van een muur de noodzaak van scheidingswanden. Ze zijn nodig voor een doeltreffende indeling in functionele zones en een harmonieuze uitstraling van de hele kamer.

3.Verkeerde stijl. Bij het combineren van twee belangrijke gebieden moet rekening worden gehouden met de ontwerpkenmerken van elk gebied. Terwijl de scheiding tussen keuken en woonkamer uw verbeelding en reeks kamerontwerpen en -stijlen nogal kan verschillen en slechts gedeeltelijk met elkaar verenigbaar kan zijn, zou de scheiding tussen keuken en woonkamer een meer gedetailleerde stijlselectie vereisen, in het beste geval De stijl moet consistent zijn zodat de kamer er harmonieus uitziet.

4.Geen visuele scheiding. Afgezien van scheidingswanden moeten zones visueel worden gescheiden door wand- of vloerafwerking. Dezelfde vloerbedekking gebruiken voor de keuken en de woonkamer is een veelgemaakte fout.

Afgebeeld: Kiffa zand glans / gezaagd grijs gestructureerde keuken van Mobalpa.

De eisen voor de zones zijn verschillend Typische woonkamervloeren, bijvoorbeeld, zullen in de keuken snel hun kwaliteitsuitstraling verliezen, en door de temperatuurschommelingen zullen ze waarschijnlijk op zeer korte termijn vervangen en gerepareerd moeten worden. De beste oplossing is om twee verschillende vloerbedekkingen te gebruiken in verschillende zones en daartussen een soepele overgang te regelen. Een geweldige optie zou zijn om meerdere vloerniveaus te hebben.. Het scheiden van de twee functionele ruimtes door een trap ziet er heel organisch uit.

5.Vuil en geuren uit de keuken in de woonkamer. Bij het creëren van een gemeenschappelijke ruimte voor deze ruimtes moeten de elementaire hygiënevoorschriften in acht worden genomen het negeren van deze factor is een veelgemaakte fout. De keuken wordt veel sneller vuil dan andere ruimten en als de keuken de hele tijd te zien zal zijn, moeten optimale materialen worden gekozen die gemakkelijker te reinigen zijn. Het keukenschort kan bijvoorbeeld van glas zijn. Er moet ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat er geuren uit de keuken komen. Afzuigkappen moeten krachtiger zijn. In de woonkamer moet u ook bijzondere aandacht besteden aan de materialen die voor decoratie worden gebruikt: dit geldt voor materialen die stof verzamelen en snel vuil worden. Vergeet niet dat de keukenruimte steriel moet zijn, dus moet de woonkamer, die er niet van is afgeschermd, eraan voldoen.

Uit het oogpunt van ruimteorganisatie is het zinvol het meubilair zo in te delen dat de keuken vloeiend overgaat in de eetkamer en pas daarna in het eetkamergedeelte.

  • Ceres / Core-A keuken van Leicht.
  • Maria 01 keuken door Giulia Novars.
  • Eos chêne blanchi van Mobalpa.
  • ALNOPLAN / ALNOSUND keuken van de fabriek Alno.

6.De 'natte' overdracht zones. De regelgeving schrijft voor dat "natte" keuken en woonkamer niet gebruikt mogen worden Breng de keuken niet in de leefruimte. Het kan niet worden geharmoniseerd.

7.Niet genoeg licht in elke ruimte. Verlichting is een belangrijk element in deze opstelling. Vaak wordt het voldoende geacht om slechts één kroonluchter of één set lampen te hebben. Integendeel, het is de moeite waard om de eisen van elke zone afzonderlijk te bekijken- Natuurlijk licht in de woonkamer en natuurlijk licht in de keuken.. kunstmatig. Afhankelijk van de raamindeling moet worden gekozen voor gordijnen met verschillend gekleurde stoffen en verlichting op verschillende niveaus in de kamer.

Een keuken kiezen

ALNOBRIT keuken van Alno IOS-M keuken van Leicht Kiffa/Luna keuken van Mobalpa

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Thijs

    Hoe kan ik de keuken en de woonkamer combineren zonder de volgende 7 fouten te maken?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: