De keuken inrichten in een studio

Een open keuken zonder binnengrenzen. De keuken is gecombineerd met de woonkamer en heeft verschillende functies. Wat zijn de verschillende soorten open keukens en wat zijn hun speciale kenmerken??

Meubeluitstraling

Modulair systeem. Moderne keukens thuis zijn een modulair systeem. Gemaakt van "kubussen" welke vorm u maar wilt: alle apparatuur is geïntegreerd in de kasten en verborgen achter de keukenfronten.

Een werkblad verbindt de onderkasten: het kan van wand tot wand doorlopen, op een vensterbank of als "ontbijtplank". Keukenmodules staan steeds vaker op open decoratieve poten, bieden vrijstaande kastsystemen aan. Met andere woorden, er wordt alles aan gedaan om de set eruit te laten zien als modulaire woonkamer meubels. Dit is vooral belangrijk als u een gemeenschappelijke ruimte wilt creëren met uw familie en vrienden.

In een gecombineerde studioruimte moet het keukenblok eruit zien als modulaire woonkamer meubels.

Planningsmogelijkheden

Keuken met voorkamer. Dit type thuiskeuken verdeelt de ruimte in een formeel en een informeel gedeelte. Ze zijn ideaal voor flatbewoners die liever thuis feestjes en buffetten houden. Dit type keuken vereist echter ten minste 30 m eigen vloeroppervlak: een 'werkblad' in één ruimte, in een andere Ruimte voor gezelligheid, serveren van hapjes, desserts.

Het eiland. «eiland" genaamd de werkunit, die in het midden van de ruimte wordt geplaatst. Dit type indeling is bijzonder geschikt voor een keuken die met de woonkamer is verbonden. Een eilandopstelling is het meest geschikt voor uitgebreide keukens, met een raam in de achterwand. In dit geval bevindt de werkplek zich met de voorkant naar het raam en het bankgedeelte. Een eiland is gewoonlijk niet groter dan 1,2m x 1,2m. Maar het is voldoende om te koken en tijd door te brengen met gasten of leden van het huishouden. Een eilandkeukenproject is mogelijk als de keuken minstens 20 m² meet. Een keuken van dit type verdeelt de ruimte in werk- en ontspanningsruimten.

In een atelierwoning, waar keuken, eet- en woongedeelte worden gecombineerd, fungeert het kookeiland ook als bar en vaak ook als eettafel.

Als u een eilandinstallatie in uw keuken plant, denk er dan aan dat alle (water-, driefase- en ventilatiekanalen )naar het midden van de ruimte moeten worden verplaatst. Om de technische problemen op te lossen is het beter om vooraf een ontwerper of een competente voorman uit te nodigen.

lineaire keuken. De "rechte" opstelling van keukenmeubelen is traditioneel in kleine keukens. Niet de beste oplossing voor een open keukenopstelling: de gastvrouw kijkt uit op de muur, waardoor ze niet kan communiceren met haar familie en vrienden. Alsof ze in een geïsoleerde keuken aan het koken waren…

Afgebeeld: Keukenset Aurora-10 No. 03 van Vitra fabriek.

Schiereiland. Een vrij complexe keukenindeling voor de woning, die een "semi-eiland" indeling impliceert ( soms "archipel" genoemd ) met extra oppervlakken en opslagruimtes. «Peninsula" Het deelt de ruimte goed in, waardoor een ruimte ontstaat voor een snel ontbijt ( een barblad bij de kookplaat ) en voor een lunch met het gezin ( een eethoek met een tafel, stoelen ). In deze opstelling is het werkgebied met spoelbak en afzuigkap van de muur verwijderd, maar gaat de verbinding met de hoofdfronten niet verloren. Het voordeel van deze indeling is dat u uw maaltijden snel en gemakkelijk kunt bereiden De grenzen van het schiereiland kunnen lopen langs de grens van de voormalige keuken en woonkamer, t.. U hoeft niet te denken aan extra zoneringsopties.

Het schiereiland in de keuken is een geweldige zonering. In een open ruimte scheidt het de keuken ( keuken-eetkamer ) duidelijk van de andere functionele gebieden van de studio ( meestal van de woonkamer ).

Belangrijke details

De kwestie van het lawaai. Zorg ervoor dat het geluid van uw apparaten uw huis niet in de weg staat Kies apparaten die zo stil mogelijk zijn.

Krachtige afzuigkap. Ongeacht de indeling van een open keuken is een goed doordacht ventilatiesysteem essentieel. Uw gasten in de keuken-woonkamer zullen zeker genieten van de koffiegeuren, maar de geur van hamburgers valt niet bij iedereen in de smaak. Bedenk dat een kamer van 40 vierkante meter slechts goed is voor een vierkante meter. In een keuken met een plafondhoogte van 2,5 m moet de minimale afzuigcapaciteit van 1000 cu.m. worden bereikt.m/uur.

Kap voorbeelden. De gecombineerde leefruimte van een studio stelt hoge eisen aan hen.

  • Keukenafzuigkap Crystal Texture van Scavolini.
  • Prestige 02 keukenafzuigkap van Maria fabriek.
  • Neff Millennia keukenafzuigkap.
  • Dune keukenafzuigkap van Pedini.

Keuken catalogus

De Astree grijze sierra eiken keuken van Mobalpa Keuken SE 8008 LM lotus wit uit de SE 8008 LM collectie van SieMatic Floreale keuken door Maria
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: