Decoratief acryl: licht in de hoofdrol

Decoratief acryl wordt al meer dan 10 jaar gebruikt, maar pas nu is er technologie beschikbaar om er een echt spectaculair interieurontwerp mee te maken. We ontdekken het geheim achter de unieke eigenschappen van geleidend acryl.

Op de foto: Alex-Essi-Esing en Anna Cherkasova, CEO

Geschiedenis van acryl

De geschiedenis van het gebruik van decoratief acryl als zelfstandig materiaal gaat een decennium terug. Het gebruik van het materiaal bleef beperkt tot keukens, waar keukenmodules en werkbladen werden gemonteerd, en in glas-in-lood deuropeningen in economy class-flats. Het acryl werd bij wijze van experiment gevuld met gedroogd gras, koffiebonen en andere ongewone inzetstukken. Helaas is de transparantie van het materiaal nooit bereikt.

Acryl vandaag

Enkele jaren zijn verstreken en vandaag kunnen we met recht zeggen dat de introductie van allerlei decoratieve en constructieve elementen in acryl, nu een high-tech materiaal, een van de meest interessante trends is in de moderne binnenhuisarchitectuur een van de meest interessante trends in modern interieurdesign.

Fabrikanten benadrukken de unieke doorschijnendheid van het materiaal. Dit heeft niet alleen de ontwikkeling van een nieuwe produktietechnologie voor decoratief acryl mogelijk gemaakt, maar ook de integratie van reflecterende stoffen, kristallen, metalen, metalen veters, levende planten en kleurstoffen in het polymerisatieproces. Het was licht dat duidelijk het materiaal markeerde voor nieuwe ontwerpen en ontwikkelingen.

De knowhow ontwikkeld bij de productie van doorschijnende decoratieve acrylproducten is het gebruik van een materiaal en een breed scala aan kleuren die eraan worden toegevoegd door zeefdruk. Tegenwoordig wordt acryl gebruikt in alle sectoren en ruimten van het zakelijk en privé-leven: van commerciële en privé-interieurs tot horeca, winkelcentra en openbare ruimten. Als u door Nederland of de wereld reist, zult u blij zijn met de veelkleurige panelen van decoratief acryl -.. zijpanelen van trapbalustrades in hotels, hoge scheidingswanden met een afgeronde straal of lichtbakken- evenals kunstvoorwerpen en unieke handgemaakte meubels in lobby's en kamers.

Eigenschappen van acryl

Decoratief acryl het materiaal heeft verschillende namen: acryl, acrylglas of acrylplastic. Qua technische kenmerken is het een synthetisch glas of acryl kristal:

  • De doorschijnendheid van acryl als materiaal bereikt tot 92% ( vergelijkbaar met natuurlijke kristallen ).
  • ( materiaaldikte ) in panelen: 10-20 mm.
  • 10 keer sterker en de helft van het gewicht van echt glas.
  • Wordt niet geel bij gebruik op gevels van gebouwen.
  • Behoudt zijn eigenschappen bij temperaturen van 40 °C tot 100 °C.
  • De lichtgeleiding van acryl is uniek dankzij de lichtgeleidende vezels.
  • Niet giftig ( kan in voedsel en medische toepassingen worden gebruikt ).

  • lekt niet, voldoet aan een aantal brandveiligheidseisen.
  • De garantie van de fabrikant van het acrylproduct bedraagt 10 jaar.
  • Materiaal is volledig recyclebaar en herbruikbaar.

Bijzonderheden van het werken met acryl

In onze praktijk besteden wij speciale aandacht aan het werken met dit materiaal. Bij onze raming verhogen we de hoeveelheid acryl waarmee we moeten werken altijd met gemiddeld 20%. Het geeft ons de nodige ruimte voor de webbreedte- en hoogteaanpassing en zorgt ervoor dat het materiaal en de producten altijd perfect geïntegreerd zijn in het uiteindelijke ontwerp. De tweede belangrijke schakel in de succesketen van acrylprojecten is een bekwaam ontwerp van verlichting van elk element van een constructie. Onjuiste kantelhoeken, vermogensverlies van het geïntegreerde LED-element, de onmogelijkheid om de lichtbron geleidelijk te dimmen of het vermogen te verhogen ( t.. Dimmen ) kan uiteindelijk de exclusiviteit van het product als geheel in gevaar brengen.

Licht en acryl in het interieur

Terug naar het licht.. de hoofdpersoon van ons verhaal. Bij moderne projecten waarbij decoratief acryl wordt gebruikt, wordt vaak doorschijnend acryl gebruikt. Het geheim van zijn uniciteit in aanwezigheid van lichtgeleidende vezels in het materiaal.

Het vervult de taak om in elk interieur een kunstobject te creëren dat de bewonderende ogen van bewoners en bezoekers zal trekken.

Het licht wordt gelijkmatig door het materiaal verdeeld, zodat het product "tevoorschijn komt" op de voorgrond en wordt een echt decor… Ontwerpers maken veel gebruik van deze bijzondere eigenschap van decoratief acryl, met ingebouwde eindverlichting of verlichting aan de achterzijde. Het eindresultaat is niet alleen een decoratief product met unieke eigenschappen, maar ook een echt lichtgevend paneel of lichtbak.

U kunt de kleur van de structuur nu vrij veranderen: van daglicht en diep wit tot het RGB-kleurenpalet. Als u een interieur wilt vullen met licht, en ook een vleugje kleur wilt toevoegen, kunt u dat gemakkelijk bereiken!

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: