Driekamer in Afrikaanse stijl in het huis P-44: ontwerp van Alexey Belyanin

De Afrikaanse inrichting ziet er schandalig helder, verzadigd en origineel uit. Maar bij ons thuis komt het helaas zelden voor. Daarom is het zo'n genot om te genieten van dit kleurrijke project, gemaakt voor een zeer dappere clientèle die niet bang is voor de expressieve kracht van deze stijl.

Het interieur is sappig door de combinatie van verzadigde kleuren en een overvloed aan verschillende texturen en expressieve Afrikaanse motieven.

Informatie over de flat: een standaard twee-slaapkamer appartement van 60 vierkante meter. m in een paneelwoning van de P-44 serie in een slaapwijk van Amsterdam.

De eigenaars van de flat: een getrouwd stel met een kind.

De wens van de klant: Verander een standaard driekamerappartement in een exotische Afrikaanse woning.

Schets van een driekamerappartement na herontwikkeling.

Het is moeilijk om zich een dergelijk ontwerp voor P-44 flats en een dergelijk ongewoon ontwerp voor een standaardflat van een standaardconfiguratie voor te stellen. Ontwerper Alexey Belyanin, die aan het project werkte, is ervan overtuigd dat de indruk van elk artistiek of designobject grotendeels afhangt van het kleurenschema. En het maakt niet uit – of je nu kleuren mengt op doek of in een driedimensionale ruimte.

De eigenaars van de flat bepaalden het concept van de inrichting. De ontwerper hoefde slechts een typisch driekamerappartement om te toveren tot een klein hoekje Afrika. De etnische stijl dicteerde de regels. Overheersende kleuren waren goud en chocolade gecombineerd met gras en oranje. Smaakvol hoogtepunt verscheen in elke kamer: in de keuken- Een glas-in-lood schouw in de slaapkamer garderobe met een vals raam in de woonkamer een paneel met een Afrikaans landschap, in de badkamer.. Excentrieke zebra tegel.

Naast puur decoratieve taken heeft de ontwerper kleine wijzigingen aangebracht in de indeling van de flat ( het ontwerp van P-44 flats was enigszins ongeschikt voor het nieuwe concept van interieurdesign )- Een balkon werd bij de slaapkamer gevoegd en de muur tussen de gang en de woonkamer werd afgebroken en vervangen door een schuifwand.

De woonkamer kan desgewenst worden omgevormd tot een extra slaapkamer. Overnachten in deze kamer is als een reis naar de Afrikaanse woestijn.

Hoe vreemd het ook lijkt, het metselwerk van de keukenmuren is de perfecte achtergrond geworden voor vele Afrikaanse artefacten.

Het balkon bij de slaapkamer is veranderd in een studeerhoek. De grote opening tussen het balkon en de slaapkamer was niet afgesloten met een deur, maar slechts met een licht gordijn.

De kinderkamer is ingericht in fellere, frissere kleuren. Op de groene prairie van de kinderkamer zijn verwijzingen naar de Afrikaanse stijl te zien in de geometrische patronen en zorgvuldig gekozen accessoires.

Een overvloed aan kleuren en een verscheidenheid aan patronen heeft van de badkamer een echte Afrikaanse oase gemaakt.

Het project van ontwerper Alexey Belyanin deelnemer aan de wedstrijd "beste 3D ontwerp voor een 70m² flat". " op .

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Koen

    Wat zijn de kenmerken van een driekamer woning in Afrikaanse stijl in huis P-44, ontworpen door Alexey Belyanin?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: