Een mezzanine in de kinderkamer: waarvoor en hoe het eruit ziet?

Woon- of speelweide wordt steeds populairder in de kinderkamer. Welke ontwerp- en constructieparameters kunnen het comfortabel en veilig maken?

Een mezzanine Een droom voor bijna elk kind. Want er is geen speelhuis mee te vergelijken: door de ladder tot aan het plafond te beklimmen, waan je je een scheepskapitein, een elf in een boom, geniet je van het gevoel van veiligheid en de geest van avontuur. En een volwaardige mezzanine komt van pas bij het indelen van een kamer en is een extra bonus voor kleine woonruimtes. U kunt uw woonruimte alleen uitbreiden met een mezzanine als u een plafond van minstens 3,5 m heeft.

Een klein balkon voor spelletjes in de kinderkamer, zelfs met lage plafondhoogtes.

Op de foto: De kinderkamer in een project van de architect Roman Leonidov.

functioneel doel

«Balkon spelen. De hoogte van het plafond is in dit geval niet van belang. Voor kleuters en basisschoolkinderen kan de speelmezzanine ( boven de deur ) of op de muur worden geplaatst Elke lengte, gewoonlijk ten minste 2 meter, de breedte van het "speelgoed" De mezzanine is meestal smaller ( van 60 cm ).

Extra woonruimte. Deze mezzanine moet groot genoeg zijn om een comfortabel bed te herbergen, dat de beweging op de "bovenverdieping" niet belemmert niveau.

Ontwerp en veiligheid

bezuinig niet op de trap. Vergeet niet dat de grootte van de treden rekening moet houden met de lengte van het kind: maak de treden lager voor de peuter in dit geval zal de trap naar de mezzanine vlakker en langer zijn. Maar de breedte van de trap mag niet worden verminderd. Als de ruimte te klein is, kan de trap "op een rij" worden geplaatst, maar deze optie moet worden geleerd aan kleine kinderen onder toezicht van een volwassene.

Denk aan een comfortabel verlichtingsscenario. De mezzanine in een kinderkamer moet worden voorzien van aan het plafond bevestigde verlichting, zodat deze de beweging niet belemmert en veilig is voor actief spel. Kandelaars en een tafellamp in een woonverdieping komen goed van pas. Voor de duisternis de mezzaninetrap voorzien van geïntegreerde bewegingssensorverlichting langs de trapopgangen.

Boven de mezzanine in de kinderkamer mogen geen hanglampen komen – alleen inbouwlampen. Voorzie een trap liever van verlichting, zodat je er in het donker niet vanaf valt.

Valbeveiliging. Dit kan worden bereikt door voldoende hoge trapleuningen en mezzanine met frequente bindingen, de ommuurde positie van de trap. De leuning van een speelweide voor een klein kind moet laag zijn, zodat het kind zich er gemakkelijker aan kan vastgrijpen.

Natuurlijk hout is het juiste materiaal voor de trappen, steunen en tussenverdieping in de kinderkamer.

Op de foto: de kinderkamer uit het project van binnenhuisarchitecte Elena Zorina.

Zachte en slipvaste materialen. De beste optie is De trap en de leuning zijn van hout en u kunt ook antislipbekleding op de treden aanbrengen. De tussenverdieping moet ook van hout zijn.

Wat op de tussenverdieping te zetten

Handhaving van de ergonomie. Alles wat "volwassen" is Een levende mezzanine, ook in de kinderkamer: Het bed moet laag zijn, de tafel en nachtkastjes voor het opbergen van speelgoed compact, dozen- gemakkelijk te dragen ( voor het geval het kind ze wil laten zakken naar de "benedenverdieping" ).

Ruimte voor schoolactiviteiten Bij voorkeur beneden naast een raam natuurlijk daglicht en frisse lucht zou aanzienlijk beter zijn, en de mezzanine zou kunnen worden gemaakt om een beetje extra "zitplaatsen" te bieden, Met ruimtebesparende computertafel.

Speelgoed en spelletjes. De mezzanine biedt plaats aan poppen, bordspellen, verzamelingen, een minibibliotheek en allerlei RPG-parafernalia ( kostuum 'wapens, Met speelgoedsoldaatjes en zo.. ). Maar sportuitrusting en grote constructiesets moeten eronder worden opgeborgen De "basis"-verdieping is veiliger voor training en voor het bouwen van hogere torens vloer.

Als je fantasierijk bent, kun je de tussenverdieping omtoveren tot een sprookjesachtige speelruimte, en op de onderste verdieping kun je alles kwijt wat met het echte leven te maken heeft: een bed, een kledingkast met kleren, een plek om te lezen en te studeren.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: