Hoe ziet een eco-interieur eruit?

In het architectuurproject Faces heeft het bureau Pobeda Design concepten ontwikkeld voor drie typen appartementen in verschillende stijlen: minimalisme, eco en futurisme. In het tweede artikel adviseert de art director van de studio welke afwerkingen, materialen en decoraties geschikt zijn voor aanhangers van de ecostijl.

Bij de ontwikkeling van het ontwerpproject hield "Victory Design" rekening met het beeld van de toekomstige huurder van het huis, zijn hobby's en voorkeuren, want het huis zelf en de infrastructuur ervan is heel duidelijk dit beeld gegeven: een moderne metropoolbewoner die waarde hecht aan comfort, kwaliteit en gemak in het interieur.

Litsa" is een "eerste huis van de toekomst", een huis voor vernieuwers: bediening van woonsystemen met gadgets, een groot scherm in de tuin, speciale interactieve speelzones voor kinderen en andere technologische innovaties in het hele gebouw. Een van de kenmerken van het nieuwe complex is de herkenning van de bewoners "in het gezicht".

Arch-project "Litsa" – het "eerste huis van de toekomst", een huis voor vernieuwers: besturing van complexe woonsystemen met behulp van gadgets, plaatsing van een groot scherm op de binnenplaats van het huis, speciale interactieve speelzones voor kinderen en andere technologische innovaties die het hele huis doordringen. Een van de kenmerken van het nieuwe complex is het herkennen van huurders aan hun gezicht.

Verberg

Eco-stijl een van de meest populaire stijlen in interieurontwerp in de afgelopen seizoenen. De natuurlijkheid van materialen, licht en stoffen wordt weerspiegeld in het interieur, om zoveel mogelijk natuurlijke materialen en motieven te gebruiken. In de moderne wereld en in grote steden hebben mensen een natuurlijk verlangen om dicht bij de natuur te zijn, om het speciale comfort en de frisse, natuurlijke tinten in huis te halen, die zo ontbreken in de drukte van alledag. Met eco-style kunt u een comfortabel interieur creëren dat uw ontspanning maximaliseert.

Echt eco-ontwerp houdt niet alleen het gebruik van duurzame materialen in, maar ook de recycling en het hergebruik ervan. De eco-stijl van vandaag Een veel ruimer begrip dat niet alleen decoraties en meubels van natuurlijke materialen omvat, maar interieurinrichting in het algemeen, inclusief verlichting, decor en andere details.

  • De Dala plantenbak van de fabriek Dedon
  • Primavera vaas van de fabriek Serralunga
  • De AA224 planter van de fabriek Maggi Massimo
  • De Babylon planter uit de Dedon fabriek

Dala plantenbak van Dedon.

Decor

Het meest logische decor in eco-stijl is natuurlijk levende planten. Voor liefhebbers van groen is verticaal tuinieren perfect. Goedkope maar effectieve manier om uw interieur op te frissen en de lucht te zuiveren. vrijstaande planten kunnen een alternatief zijn voor een dergelijke muur. U kunt volumineuze exemplaren in kuipen plaatsen of nette potten met kleine planten op een vensterbank of op een sokkel. In de keuken kan de rol van levendig decor worden gespeeld door potten met groen voor het koken. Het decor is niet alleen mooi, maar ook lekker en gezond. Vergeet de verse bloemen niet. In de zomerperiode is het absoluut gemakkelijk. De geur van bloemen in een vaas helpt je om je meer in de natuur te wanen dan in een stadsflat.

Natuurlijke materialen

De meubelstukken tafels, krukken, planken kunnen van natuurlijk hout worden gemaakt. Zulke meubels kun je in een winkel kopen of zelf maken.

Niet alleen meubels maar ook decoratie zoals fotolijsten, opbergdozen, decoratieve fruitborden en vazen voor bloemen kunnen van hout worden gemaakt. De lijst kan nog wel even doorgaan. Het belangrijkste is om niet te overdrijven.

Verlichting

Verlichting speelt een zeer belangrijke rol in elk interieur. Het is belangrijk dat het zodanig is ingericht dat het 's nachts comfortabel en helder licht geeft. Ook de decoratieve functie van de armaturen mag niet uit het oog worden verloren. Zo zou een mooie driedimensionale kroonluchter van takken de eetkamer prachtig versieren. De voet van tafellampen en staande lampen kan van hout zijn. Rieten rotan lampenkappen vullen het eco-interieur van uw balkon of terras aan.

Textiel

Stoffen in eco-stijl, zoals alles, moeten natuurlijk zijn. Linnen is geschikt voor gordijnen en meubelbekleding Corduroy.

Kleurenschema

Alle materialen, meubels en decoratie in eco-stijl moeten in typische kleuren zijn. Dit bruine hout met zijn hele gamma van beige tot diep wengé, groen gras met zijn halftinten van pastel tot fel en sappig, neutraal wit als achtergrond voor heldere accenten…

Eindigend bij

Decoratie in eco-stijl impliceert het gebruik van natuurlijke materialen. De vloer kan bestaan uit massief hout, steen of imitatie van natuurlijke texturen. Het is mogelijk te experimenteren met de vorm van de planken of het lay-outpatroon. Verf, steen of een imitatie daarvan zou perfect zijn voor muren… Een bijzonder effect kan worden bereikt als de muur op passende wijze wordt verlicht.

Als u alleen een kamer hebt met neutraal licht en geen plannen voor een radicale verandering, kan de eco-stijl ook op andere manieren worden bereikt, bijvoorbeeld door het gebruik van meubelelementen.

  • Het Gentis modulaire systeem van Huelsta.
  • Modulair systeem Maria living 02 van Giulia Novars.
  • Woonkamer FE7 van de fabriek Gwinner.
  • Maria living cubo 15 van fabriek Sudbrock.

Heldere interieurs

Interieur van een flat uit een project van Design-Inteer Project Het interieur van een flat uit een project van een ontwerper Interieur van een flat uit een project van Zi-Design
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: