Een prachtig huis in een vakantiedorp: het beste project van de vijfde PinWin-competitie

Geen houten wanden, houten balken, tegelkachel en andere landelijke attributen. Integendeel, het interieur is zeer modern. En toch, als je hier eenmaal bent, besef je meteen dat je ver weg bent van de drukte van de stad. Bekijk het ontwerp van architect Alexandra Fedorova in detail.

De inrichting van dit type huis vraagt om een verbinding met de natuur. Grote ramen met een prachtig uitzicht en een combinatie van natuurlijk hout, grijze steen en witte oppervlakken zorgen voor de nodige rust.

Het project: huis met twee verdiepingen in een voorstedelijke woonwijk.

Klanten: een gezin met twee tienerkinderen: een dochter en een zoon.

De wensen van de klant: Een rustig, goed geconstrueerd hedendaags interieur, natuurlijke materialen.

Op de begane grond van dit huis is er een grote open ruimte — Open ruimte die woon-, eet- en keukengedeelte combineert. Op de tweede – ouder-kind slaapkamers. De ontwerper heeft vooral gestreefd naar een open interieurarchitectuur om het interessant en gedenkwaardig te maken ondanks het gebrek aan decoratie en decor. Wit, dat meestal domineert op foto's van minimalistische landhuisontwerpen, domineert hier niet: het wordt in evenwicht gehouden door natuurlijk hout en grafietgrijs.

In tegenstelling tot de traditie zijn de vloeren op de begane grond van het huis gegoten, niet van hout, zoals je vaak ziet op foto's van het ontwerp en het interieur van huizen in gated communities. Maar een groot deel van de muren en het plafond zijn betimmerd met warme, honingkleurige notenhouten panelen. Juist deze opstelling van houten elementen creëert een gevoel van geborgenheid in een grote, open ruimte.

Om de ruimte als één geheel te laten lijken, zijn openingen – tot aan het plafond – gebruikt in plaats van deuren. En waar deuren niet konden worden weggelaten, zijn ze zo onopvallend mogelijk: de vleugel ligt in één vlak met de muur, gaat er bijna in op. Hetzelfde geldt voor het meubilair: afgezien van de banken in het zitgedeelte, enkele stoelen en een tafel, is het gehuld in rechthoekige volumes die de interieurarchitectuur vormen.

Het interieur op de begane grond is opgebouwd rond een interne dialoog van zorgvuldig gedefinieerde rechthoekige volumes in wit, grijze steen en natuurlijk hout. Geen onnodige afleidende details. De verhoudingen zijn zo harmonieus dat het de indruk wekt van een ruimtelijk kunstobject.

Het interieur van een landhuis moet niet lijken op een stadsflat: hier is de schaal anders: de plafonds zijn hoog, de kamers zijn groot en de ramen zijn groot. En het belangrijkste is dat er niets is dat aan rommel herinnert, de aandacht afleidt met details en het totaalbeeld bederft.

De open keuken is opgebouwd uit twee grijze monolithische bovenkasten. Een sculpturale witte Corian bar fungeert als grens. s Avonds wordt een muur van licht toegevoegd, dankzij 15 LED-lampjes op hangers. Functionaliteiten zoals geïntegreerde toestellen en opbergruimte zijn ondergebracht in een kastenwand met blanco fronten. Bij het raam, de eethoek. Een sculpturale tafel en stoelen completeren het geheel met een ontbijtbar.

De hoofdslaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping en is verbonden met de badkamer. De vloer vormt de grens tussen beide: in de slaapkamer is hij van licht hout, evenals het plafond en in de badkamer is hij voorzien van grafiet vloertegels in oversized formaat. In dit interieur sluiten ook spiegeloppervlakken aan bij de dialoog van donkere en lichte rechthoekige vlakken: rechts van het hoofdeinde van het bed is een spiegelwand te zien.

De slaapkamer en de badkamer hebben een achromatisch kleurenschema, met wit en zwart afgewisseld met verschillende grijstinten. Het probleem van de integratie van de TV in het interieur is elegant opgelost: hij maakt deel uit van de compositie van rechthoekige volumes op de muur tegenover het bed. In de leeshoek springt de legendarische Barcelona-stoel van architect Mies van der Rohe in het oog.

In het midden van de badkamer is de wastafel ontworpen als een kunstobject, met een marmeren scheidingswand, een spiegelvlak en een Corian werkblad die een sculpturale kruisvormige compositie vormen. Achter het tussenschot is de doucheruimte. De badkuip rechts bij het raam is half in de vloer verzonken, zodat alleen een rechthoekige rand van marmeren tegels overblijft. Grote witte kiezels op de vloer brengen een vleugje warmte in dit minimalistische interieur.

De jongenskamer is ingericht in een brutale loftstijl. Alle elementen onderstrepen het mannelijke en zelfs enigszins eigenzinnige karakter van het interieur. Een deel van de muren bestaat uit betonplaten zonder pleisterwerk, met zichtbare voegen, ruwheid en vlekken. Vloeren met getextureerd verouderd massief hout. Op de muur achter het hoofdeinde – "straat" graffiti. Er is geen decoratief textiel, maar wel leer: het bedekt de basis

De meisjeskamer is ingericht in de stijl van romantisch minimalisme. Je zou het bijna een bruidskamer kunnen noemen… Een zachte romantische sfeer wordt gecreëerd door de witte sluier die rond de kamer loopt. In tegenstelling tot andere kamers in het huis, die gedomineerd worden door gehakte, rechthoekige volumes, hebben vrouwelijke vormen hier de overhand: een rond bed, een elegante ronde fauteuil, een soortgelijke tafellamp en een biomorfe lamp aan het plafond.

Meer landhuisprojecten bekijken

Landhuis interieur van een project van Charman-design Interieur van een landhuis uit het project van architectenbureau DIA Interieur van een landhuis uit het project van het architectenbureau BeProject
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: