Gedurfde interieurs: hoe je niet te veel kleur gebruikt

Er zijn huizen waar iedereen die binnenkomt vanaf de drempel begrijpt dat hier mensen wonen, vol creativiteit en met een wilde verbeelding… De styliste van Leroy Merlin, Alyona Podmasco, legt uit hoe je een interieur kunt vullen met kleuren zonder de harmonie van gezelligheid en stijl te verpesten.

1. Regel #1. Karakter definiëren

Wie je van nature bent? Gedurfd, emotioneel, spontaan? Altijd op zoek naar een bron van nieuwe emoties en kan niet stilzitten? Met zo'n levendige persoonlijkheid kun je permanente kamers in felle kleuren inrichten: woonkamer, keuken, kinderkamer. Bent u rustiger en bedachtzamer, dan kunnen felle kleuren worden verwerkt in overgangsgebieden zoals gangen, badkamers of balkons. Wat de kamer ook is, hij zorgt ervoor dat deze resoneert met de rest van de flat, door gebruik te maken van heldere details en accessoires.

2. Regel # 2. Wat schilderen ( Leroy Merlin ) Zeg vol vertrouwen "ja"

Om heldere kleuren in uw huis te introduceren, moet u beslissen wat u precies gaat doen: een radicale revisie met het schilderen van de muren of een kleine herinrichting met het vervangen van individuele items door fellere exemplaren. Voor een gedurfd interieur kies je best voor neutrale meubelen. De muren kunnen altijd worden overgeschilderd, het decor veranderd, maar een bank of een keukenblok worden meestal gekozen om tientallen jaren mee te gaan.

3. Regel #3. Patronen minimaliseren

Wanneer een kamer wordt gedomineerd door een heldere kleur, moeten patronen, ornamenten en ingewikkelde vormen tot een minimum worden beperkt. "Ja" zeggen met vertrouwen Moderne meubels in houten of metalen afwerking. Wij houden van plafondlampen in eenvoudige geometrische vormen, zoals een kubus of een piramide.

4. Regel #4. De verhoudingen handhaven

Om de kamer niet te bont te maken, kiest u bij het kiezen van kleuren voor het interieur niet meer dan drie, die in de volgende verhouding samengaan: 60% als hoofdkleur, 30% als tweede en 10% als derde. Kleuren voor lichte interieurs moeten intens en compromisloos zijn, zonder subtiele tinten en ondertonen. De vloer moet neutraal blijven, bijvoorbeeld een gebleekte houtlook zoals het laminaat uit de Antares-collectie. De Johannes Itten kleurencirkel helpt om de perfecte kleurencombinatie te vinden zonder de grens van smakeloosheid te overschrijden. Een mooi voorbeeld van kleurencombinatie Blauw, geel en paars. Zij zullen uw huis vullen met vreugde, warmte en positieve energie.

Een tapijt uit de Crystal collectie, Leroy Merlin

5. Regel #5. Zoek een plaats waar de kleur zich kan concentreren

Om de karmozijnrode gordijnen, blauwe bloempotten, turquoise plaid en felle kussens te verenigen, kunt u een kleed op de vloer leggen en dat tot het middelpunt van de opstelling maken.

6. Regel #6. De ruimte indelen

In een kleine ruimte kunnen vlekken van kleur helpen om verschillende functionele gebieden te laten opvallen. Ze kunnen worden gebruikt om zit- en leerplekken in de kinderkamer of in de atelierwoning te benadrukken Ruimtes om te slapen, te koken, met vrienden rond te hangen en te lezen. Colorblock techniek helpt u de kamer visueel groter te maken en het gebruikelijke idee van een plat vlak te doorbreken. Het is genoeg om de muur wit te schilderen, er witte lijsten op te hangen, een witte kast te plaatsen en over alles, klimmend op lijsten en meubels, een helderblauwe rechthoek te tekenen, waardoor het raden wordt waar hier wat. We besteden meer tijd aan het uitzoeken ervan, waardoor de kamer groter lijkt.

7. Regel #7. De verlichting aanpassen

Voor gedurfde, heldere interieurs kiest u neutrale of koele verlichting, omdat warm licht de neiging heeft de kleuren te vervormen, waardoor ze troebel en donker worden.

Een witte elektrische haard uit de Diamond-collectie ( Leroy Merlin &#41 zal uw lichte woonkamer aanvullen;. Het wordt een trekpleister voor familie en goede vrienden, een hoek voor spannende gesprekken en warme theekransjes.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: