Glycerine voor het gezicht: huismiddeltjes en een overzicht van cosmetica

Glycerine is een populair, maar controversieel ingrediënt. Zonder dat is het niet echt mogelijk om een echt doeltreffend hydraterend systeem op te bouwen. Maar dat betekent niet dat je het op je gezicht moet wrijven om van rimpels af te komen. Onze experts gingen om de tafel zitten met chemici en cosmetologen om de ins en outs te leren van het gebruik ervan in kant-en-klare cosmetische producten en schoonheidsrecepten voor thuis.

Gezichts Glycerine voor Rimpels

Algemene informatie over glycerine

De chemische formule van glycerine is C3H8O3 (triatomische alcohol). Het is een kleurloze, viskeuze vloeistof. Het is reukloos en heeft een zoete smaak. Bij correct gebruik is het niet giftig of giftig. In water oplosbaar, deze organische verbinding heeft een goede oplosbaarheid. Komt voor in bijna alle plantaardige oliën.

In het menselijk lichaam wordt deze verbinding geproduceerd tijdens de afbraak van vet onder invloed van enzymen. Als de synthese van glycerine als gevolg van leeftijdsveranderingen of ziekten verminderd is, moet het gebrek daaraan worden gecompenseerd door cosmetische producten. Anders wordt de huid te droog en schilferig, en kan er gemakkelijk een secundaire infectie ontstaan.

Belangrijk! Glycerolmoleculen halen water uit de lucht (de vochtigheid moet minstens 65% zijn) en houden het vast als een spons.

Chemisch gezien is alle glycerine hetzelfde. Maar deze verbinding varieert in zijn bron. Zeer goedkoop is een huishoudelijk afval van de voedselindustrie. En de duurdere (biologische) zijn speciaal gemaakt van plantaardige oliën. Verschillende soorten glycerine worden gebruikt in de industrie en in cosmetica.

Cosmetica en glycerine

Volgens Cosmetic Ingredient Review is glycerine na water en geurstoffen het derde meest genoemde ingrediënt in cosmetica. Het wordt opgenomen in hydraterende en decoratieve cosmetica, omdat het volgens onderzoek de volgende eigenschappen heeft:

 1. Hydrateert. Deze verbinding onttrekt vocht aan de omgeving en vult het aan de huid aan. Het vult vocht aan in alle lagen van de huid op verschillende diepten. Maar hiervoor mag de lucht rondom niet droog zijn, anders trekt de glycerine water uit de huid.
 2. Beschermt. Het aanbrengen van glycerinecrème op het gezicht creëert een onzichtbare, dunne film die vocht vasthoudt en voorkomt dat nuttige stoffen en water verdampen.
 3. Kalmeert.De samenstelling is uitstekend voor het verzachten van de huid, waardoor deze fluweelzacht aanvoelt. Mensen met een droge en gevoelige huid kunnen het beste reinigingsproducten met glycerine gebruiken. Het beschermt tegen irritatie en jeuk.

Glycerine, dat in het menselijk lichaam wordt gesynthetiseerd, helpt water te leveren aan celstructuren via specifieke kanalen (aquaporines).

Mythes over glycerine

Glycerine zorgt in combinatie met water voor een goede hydratatie van de huid en is daarom aanwezig in veel cosmetische producten. Maar dit ingrediënt is vaak verkeerd geïnformeerd.

Mythe

Een weerlegging van

Glycerine droogt de huid uit door er vocht aan te onttrekken

In verdunde vorm is het een van de beste bevochtigingsmiddelen . Uitdroging treedt alleen op als glycerine in zijn pure vorm wordt gebruikt, maar cosmetologen raden dit sterk af.

Glycerine is een goedkope vochtinbrenger en daarom automatisch slecht

Deze verbinding heeft verschillende zuiverheidsgraden. In cosmetica wordt meestal een uit plantaardige kwaliteitsolie geëxtraheerde stof gebruikt. Als het alle graden van zuivering heeft ondergaan, is glycerine alleen heilzaam voor de huid.

Glycerine onttrekt vocht aan de onderste lagen van de huid

In de onderste lagen van de huid regelt glycerine de osmotische druk… In een droge omgeving schaadt het de lederhuid niet, maar droogt het lichtjes enkele oppervlakkige lagen huidcellen uit.

Hoe effectief tegen rimpels

De jeugdigheid en goede conditie van de huid is grotendeels afhankelijk van de hydratatie. Naarmate we ouder worden, maakt onze huid zelf steeds minder hyaluronzuur aan. Als er een tekort is aan vochtinbrengers, ontstaan dergelijke problemen:

 1. droogte;

 2. afbladderen;

 3. Doffe, aardse huidskleur;

 4. een groot aantal oppervlakkige rimpels.

Om vroegtijdige verwelking van de huid te voorkomen, moet hydrateren een dagelijkse routine worden. Het gebruik van glycerine is in dit geval zeer redelijk. Het is een geteste en kwalitatieve vochtinbrengende crème. In combinatie met hyaluronzuur heeft het een goed gladmakend effect, wat essentieel is voor de anti-rimpelwerking.

Belangrijk! Glycerine maakt de huid optisch gladder en strakker dankzij zijn doeltreffende vochtinbrengende werking, waardoor oppervlakkige rimpels verdwijnen.

Voorzorgsmaatregelen

Alleen “zuivere” glycerine (niet verdund met water) moet worden gevreesd. Ook ongepast als de concentratie ervan in cosmetische producten te hoog is. Overdroging of verdonkering van de huid, alsmede de vorming van mee-eters kunnen bij langdurig gebruik niet worden uitgesloten. Lees er hier meer over.

Glycerine masker recepten thuis

Als u een voorstander bent van zelfgemaakte schoonheidsrecepten, volg dan deze regels voordat u glycerinemaskers gebruikt:

 1. Bereid je gezicht voor. Verwijder vooraf uw make-up en voer een grondige reiniging uit (hydrofiele olie, afwasmiddel). Dep het gezicht met een zachte handdoek of papier.
 2. Regel de vochtigheid in de lucht. Zorg ervoor dat de ruimte waar u het masker aanbrengt een luchtvochtigheid heeft van ten minste 60-65%. Deze voorwaarden zullen ertoe bijdragen dat de glycerine water aan de omgeving onttrekt, en niet aan de huid.
 3. Gebruik een dunne laag van het gebruiksklare product. Een hoge concentratie glycerine is niet goed voor het gezicht. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de huid (oedeem, droogte, schilfering).

Voordat u het kant-en-klare product op uw gezicht aanbrengt, moet u bovendien een tolerantietest uitvoeren. Begin met een dun laagje van het masker op je pols aan te brengen en laat je huid binnen een half uur reageren.

Glycerine + eidooier

Glycerine voor gezichtsrimpels

Neem 1 theelepel. Lepel glycerine en 1 ei. Verwijder de dooier en meng de 2 ingrediënten tot een gladde massa. Verdeel het bereide mengsel over het gezicht en laat het 15 minuten zitten. Daarna afspoelen met lauw water. Het vitamine A-gehalte van de eierdooier, essentieel voor een jeugdige huid, verklaart de doeltreffendheid van het masker. Werkt goed in combinatie met glycerine tegen rimpels.

Glycerine + honing

Neem: 8 uur. Glycerine, elk 2 tl. en 8 el vloeibare honing en gelatine. Lepel mineraalwater. Los glycerine, honing en gelatine op in een half kopje water op laag vuur. Doe er dan de rest van het water bij. Roer nog eens goed door en giet in een bewaarbak. Dit masker kan meerdere malen worden aangebracht.

Breng het kant-en-klare middel in een dunne laag aan op je gezicht en laat het 15 minuten zitten. Afspoelen met warm water en hydrateren. Zo’n masker is ideaal voor vrouwen van 40+. Maakt de huid glad, expressielijntjes verdwijnen bijna volledig, de huid wordt stevig en elastisch.

Glycerine + klei

Neem de helft van 1 theelepel. en 2 el glycerine. Lepel klei (groen of blauw). Combineer de 2 componenten samen. Voeg vervolgens zoveel warm water toe als nodig is om de consistentie van dikke zure room te verkrijgen. Strijk het zachtjes over het gezicht, zonder de periorbitale zone te beschadigen. Laat de emulsie ongeveer 20 minuten op het gezicht zitten en spoel het daarna af met water op kamertemperatuur. Dit masker heeft een uitstekend verstevigend effect op de huid.

Glycerine + Vitamine E

Haal glycerine en vitamine E capsules bij uw plaatselijke apotheek. Combineer deze ingrediënten samen. Je hebt 30 ml glycerine en 10 tocoferol capsules nodig. Breng het eindproduct 20-25 minuten op uw huid aan. Was daarna je gezicht met water op kamertemperatuur. Tocoferol staat bekend om zijn herstellende eigenschappen. Samen met glycerine verstevigt het de elasticiteit van de huid op cellulair niveau.

Overzicht van kant-en-klare cosmetische producten

Ons assortiment antiverouderingsproducten die de huid doeltreffend hydrateren, gladstrijken en verstevigen. Ze bevatten allemaal een combinatie van glycerine en vitamine E.

Nominatie Plaats Naam Prijs
Overzicht van kant-en-klare cosmetische producten 1 Vichy Express Masker
 • Hyaluron Hyalu Masker
 • 3 400 €
  2 Gigi Nutri-Peptide Vita
 • ty Serum Peptide revitaliserend serum voor het gezicht
 • 4 200 €
  3 Farmstay Alles-in-één Ampo
   e Collageen Hyaluronzuur Gezichtsserum met Hyaluronzuur en Collageen
  1 500 €
  4 L’Oreal Paris Revita Serum
 • ft vulling hyaluro concentraat
 • 1 070 €
  5 ARAVIA Professionele Actieve Hydraterende Crème 24H Gezichtscrème 1 200 €

  Vichy express masker
 • Hyaluron Hyalu Masker
 • Beoordeling: 4.9

  - Vichy<li></div><p>ftactiv Hyaluronic Hyalu Mask” src=”/images/mode/72716666195331-93gl.jpg” height=”400″ title=”Vichy Express Mask</p><li>ftactiv Hyalu Masker hyaluron”><p>Vichy, het bekende Franse merk van dermatologische cosmetica, produceert een verjongend en onmiddellijk hydraterend masker. Hoewel de fabrikant benadrukt dat er 2 soorten hyaluronzuur en agavegistextract in de samenstelling zitten, maar als je de samenstelling bekijkt, zie je dat hier op de tweede plaats na water, glycerine vermeld staat. Hieruit blijkt dat er vrij veel van deze component in dit masker zit.</p><p>Vichy</p><li>ftactiv Hyalu Mask hydrateert diep in slechts 5 minuten en helpt de huidtextuur gladder en elastischer te maken. Het product verzacht fijne lijntjes en rimpels, voorkomt verslapping en verslapping en geeft de huid haar natuurlijke uitstraling. Product hoeft niet te worden uitgewassen met water. Het wordt aanbevolen om 3 keer per week te gebruiken.<h3>Gigi Nutri-Peptide Vita<li>ty Serum Peptide revitaliserend serum</h3><p>Beoordeling: 4.9</p><div style=Gigi Nutri-Peptide Vita<li></div><p>ty Serum Peptide revitaliserend serum voor het gezicht” src=”/images/mode/3516666195331-74gl.jpg” height=”400″ title=”Gigi Nutri-Peptide Vita</p><li>ty Serum Peptide Revitaliserend Gezichtsserum”><p>Het Israëlische merk Gigi brengt een peptide gezichts revitaliserend masker uit. Dit product heeft een interessante samenstelling: nanodeeltjes van algenextract en peptiden, alsmede tarweproteïnen en vitamine E. Glycerine staat op de 4e plaats in de ingrediëntenlijst. Ontworpen om de huid te hydrateren, te liften en te verhelderen.</p><p>Het serum heeft een aangename, lichte textuur. Het trekt snel in, is niet plakkerig en laat geen vettige glans achter. Deze cosmetica helpt de schade van fotoveroudering te herstellen, hydrateert de huid, bestrijdt ouderdomsvlekken, vernauwt vergrote poriën en geeft een frisse, verfriste uitstraling.</p><h3>Farmstay Alles-in-één Ampo<ul>e Collageen Hyaluronzuur Gezichtsserum met Hyaluronzuur en Collageen</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=FARMSTAY ALL-IN-ONE AMPO<ul></div><p>E COLLAGEN HYALURONIC ACID FACIAL SERUM MET HYALURONIC ACID EN COLLAGEN” src=”~images603166195331-6gl.jpg” height=”400″ title=”FARMSTAY ALL-IN-ONE AMPO</p><ul>E COLLAGEEN HYALURONZUUR GEZICHTSSERUM MET HYALURONZUUR EN COLLAGEEN”><p>Het Koreaanse merk Farmstay produceert een effectief ampul hydraterend serum met collageen en hyaluronzuur. Glycerine staat in de ingrediëntenlijst op nummer 6 en heeft een complexe vochtinbrengende werking. Adenosine bestrijdt actief rimpels en niacinamide bestrijdt hyperpigmentatie.</p><p>Het product heeft een aangename gelconsistentie die goed absorbeert en geen kleverig residu achterlaat. Microkorrels egaliseren de glans en geven glans. Wordt geleverd met een handige spatel om het product op te pakken. Systematisch gebruik laat de opperhuid er verzorgd en gezond uitzien en vertraagt verouderingsprocessen.</p><h3>L’Oreal Paris Revita Serum<li>ft hyaluro concentraatvuller</h3><p>Beoordeling: 4.5</p><div style= L'Oreal Paris Revita<li></div><p>ft hyaluronzuur concentraat filler” src=”/images/mode/343166195331-40gl.jpg” height=”400″ title=”L’Oreal Paris Revita Serum</p><li>ft filler hyaluro concentrate”><p>Het populaire merk L’Oreal Paris lanceert een hyaluronconcentraat dat het volume van de gezichtshuid herstelt. Hoofdbestanddelen: hyaluronzuur, vitamine B5, glycerine. Het concentraat is verpakt in 7 plastic ampullen, elk voor 1 toepassing. De fabrikant belooft dat uw huid na 1 ampul merkbaar gehydrateerd is, en na 7 ampullen weer volume krijgt en er jonger uitziet.</p><p>Het serum is een transparante gel zonder sterke geur. Gemakkelijk aan te brengen op de huid, absorbeert in slechts 1 minuut. Het product laat geen vettig of kleverig residu achter. Herstelt de stevigheid en elasticiteit van de opperhuid, waardoor deze er frisser en beter uitziet. Normaliseert de lipidenbalans in de belangrijkste zones van het gezicht.</p><h3>ARAVIA Professionele Actieve Hydraterende Crème 24H</h3><p>Beoordeling: 4.5</p><div style=ARAVIA PROFESSIONELE ACTIEVE HYDRATERENDE CRÈME 24H GEZICHTSCRÈMEFARMSTAY ALL-IN-ONE AMPO<ul></div><p>E COLLAGEN HYALURONIC ACID FACIAL SERUM MET HYALURONIC ACID EN COLLAGEN” src=”~images603166195331-6gl.jpg” height=”400″ title=”FARMSTAY ALL-IN-ONE AMPO</p><ul>E COLLAGEEN HYALURONZUUR GEZICHTSSERUM MET HYALURONZUUR EN COLLAGEEN”><p>Het Koreaanse merk Farmstay produceert een effectief ampul hydraterend serum met collageen en hyaluronzuur. Glycerine staat in de ingrediëntenlijst op nummer 6 en heeft een complexe vochtinbrengende werking. Adenosine bestrijdt actief rimpels en niacinamide bestrijdt hyperpigmentatie.</p><p>Het product heeft een aangename gelconsistentie die goed absorbeert en geen kleverig residu achterlaat. Microkorrels egaliseren de glans en geven glans. Wordt geleverd met een handige spatel om het product op te pakken. Systematisch gebruik laat de opperhuid er verzorgd en gezond uitzien en vertraagt verouderingsprocessen.</p><h3>L’Oreal Paris Revita Serum<li>ft hyaluro concentraatvuller</h3><p>Beoordeling: 4.5</p><div style= L'Oreal Paris Revita<li></div><p>ft hyaluronzuur concentraat filler” src=”/images/mode/343166195331-40gl.jpg” height=”400″ title=”L’Oreal Paris Revita Serum</p><li>ft filler hyaluro concentrate”><p>Het populaire merk L’Oreal Paris lanceert een hyaluronconcentraat dat het volume van de gezichtshuid herstelt. Hoofdbestanddelen: hyaluronzuur, vitamine B5, glycerine. Het concentraat is verpakt in 7 plastic ampullen, elk voor 1 toepassing. De fabrikant belooft dat uw huid na 1 ampul merkbaar gehydrateerd is, en na 7 ampullen weer volume krijgt en er jonger uitziet.</p><p>Het serum is een transparante gel zonder sterke geur. Gemakkelijk aan te brengen op de huid, absorbeert in slechts 1 minuut. Het product laat geen vettig of kleverig residu achter. Herstelt de stevigheid en elasticiteit van de opperhuid, waardoor deze er frisser en beter uitziet. Normaliseert de lipidenbalans in de belangrijkste zones van het gezicht.</p><h3>ARAVIA Professionele Actieve Hydraterende Crème 24H</h3><p>Beoordeling: 4.5</p><div style=ARAVIA PROFESSIONELE ACTIEVE HYDRATERENDE CRÈME 24H GEZICHTSCRÈME

  Het Nederlands merk ARAVIA Professional lanceert een licht hydraterende gezichtscrème. De belangrijkste actieve ingrediënten: hyaluronzuur, ureum (5%), glycerine, lecithine, panthenol, olijfolie. Dit hydraterende complex elimineert de droogte van de opperhuid, voorkomt vochtverlies “door de huid”. Het is een uitstekende demi-seizoensbehandeling (herfst-lente) voor de droge en normale huid.

  Deze crème gaat goed om met peeling, verbetert de elasticiteit van de huid, elimineert irritatie en ontstekingselementen, bestrijdt couperose. Hoogwaardige hydratatie met een cumulatief effect, het beschermt tegen vroegtijdige rimpels.

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: