GN bureaux oprichters over hoe interieurs te vernieuwen in de lente

Wat is een lente-interieur?? Wat is de ideale klant voor een ontwerper? Wat is het belang van de huidige trends in interieurdesign?? GN Ontwerpers vertellen ons.

Op de foto: Natalia Vishnyakova en Georgy Morozov, bureau GN.

Over Spring Interior. Volgens ons een lente-interieur is een interieurontwerp gericht op het licht. Was de ramen, open de gordijnen en geniet van de ontwakende natuur en de lentezon. Als je snel een interieur wilt versieren, bijvoorbeeld voor Pasen gebruik bloemen, plant haver in een verscheidenheid van serviesgoed. Dit alles zorgt voor een gevoel van lente, vernieuwing en een echte vakantie voor kinderen. U kunt seizoensgebonden veranderingen aanbrengen in textiel. Wij denken dat onze klanten niet aan seizoensinterieur doen, vaak omdat ze er de tijd niet voor hebben. Degenen die in landhuizen wonen hebben het niet echt nodig – natuurlijke veranderingen kunnen worden ervaren in de eigen tuin. Maar het idee van vernieuwing van het interieur in de lente is populair bij restaurants en cafés.

Fazenda-projecten zijn het perfecte voorbeeld van de ideale opdrachtgever, omdat de ontwerper daadwerkelijk doet wat hij of zij denkt dat het beste is, terwijl hij of zij ook de functie van de opdrachtgever op zich neemt. Natuurlijk zijn er serieuze tijds- en financiële beperkingen, maar dat maakt het proces niet minder interessant. We hebben twee projecten gedaan voor Fazenda – The Dacha Avant-Garde en The Terrace – Airstrip. Wij hebben onszelf toegestaan om in deze beide projecten enkele experimenten uit te voeren die, door ons eigen geluk, positief werden ontvangen door de eigenaars – de helden van het programma.

Over de ideale klant. Wij zijn bereid samen te werken met elke klant waarmee we tot overeenstemming komen. Het draait allemaal om beweging tussen klant en ontwerper. De ideale klant is degene met wie men het hoogste niveau van vertrouwen kan bereiken. Dit is echter een utopie, net als het idee van de ideale ontwerper.

Naast interieurontwerp en architectuur houden wij ons ook bezig met objectontwerp. Hier is een verhaal over een van onze projecten. Dit is het kantoormeubilair voor wachtruimtes Horizon line, dat we ontwierpen voor een wedstrijd van het Finse bedrijf ISKU en het tijdschrift '100% Office'.Interieur+Design in 2008. Bij het werken aan deze collectie hebben we ons laten inspireren door de ideeën van de Nederlands avant-garde. Het project won de eerste plaats en werd na enige tijd in serieproductie genomen.

Wanneer een ontwerper een interieur voor zichzelf creëert, wordt hij vaak zijn ideale klant. Een goed voorbeeld Melnikovs huis dat hij bouwde voor zijn familie. Een ander inherent kenmerk van de ideale klant is volgens ons is een consequente inspanning om een echt goed en interessant interieur te maken. De factor lijkt vanzelfsprekend, maar vreemd genoeg niet altijd.

Onze favoriete fase in de projectontwikkeling. Onze favoriete etappe is de ontwikkeling van het concept. Het kan een brainstormsessie worden genoemd.

Een ander project waar we het over willen hebben is de renovatie van een oud dorpshuis in de buitenwijken. Het is niet opmerkelijk vanwege zijn buitengewone architectonische oplossingen, maar lijkt ons juist in zijn algemene benadering. Het huis heeft een bewaard gebleven gebouw uit die tijd – dat gebeurt vaak in Europa, maar hier is het zeer zeldzaam. En oude huizen verdwijnen gewoon uit ons landschap, en met hen veel van de culturele traditie.

Over de relevantie van trends. Wie een duurzaam interieur wil, hoeft niet de trends van vandaag te volgen. Zich te veel laten meeslepen door trends kan het echte werk met ruimte en volume vervangen, het oplossen van een concreet probleem van een concreet object. Integendeel, door zoveel mogelijk in het geprojecteerde volume te stoppen en de beste manier te vinden om de ruimte te organiseren, zult u achteraf niets meer willen veranderen, behalve het decor. Tegelijkertijd is het belangrijk de behoeften van de specifieke cliënt te begrijpen en daarop te anticiperen, alsmede op de mogelijke veranderingen daarvan in de loop der tijd. Wij denken dat deze aanpak het geheim is voor de levensduur van een interieur.

Het andere project is de verbouwing van een nieuw landhuis. Het is heel typisch wanneer een koper een afgebouwd huis koopt, dat vervolgens voor eigen gebruik wordt verbouwd. Hier was onze taak iets anders: we moesten alle lelijke details en technische tekortkomingen van het ontwerp verhelpen. We verbeterden de gevels, verbouwden de zolder en gingen verder met de inrichting van het interieur. De renovatie is uitgevoerd met minimale veranderingen – we hebben geprobeerd het bestaande gebouw maximaal te benutten.

Interessante platte projecten

Interieur van een flat uit een project van een ontwerper Interieur van een flat uit een project van LBA-INTERIOR studio Interieur van een flat uit een project gerealiseerd door een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: