Hoe een huis plaatsen op een klein perceel

Zes hectare in een tuinbouwcoöperatie is niet de limiet. Er zijn slechtere oplossingen. Art-director van het architectenbureau "Victory of design" Stepan Bugaev stelt voor niet in paniek te raken en de plaatsing van het huis rationeel te benaderen.

We herinneren ons allemaal de percelen grond voor het bouwen van huizen op 6 hectare, die in de USSR werden verdeeld. De meeste huis-tuinders richten hun hutten in het midden van het perceel in, wat de toch al kleine ruimte van de tuin enorm "opvreet".

We herinneren ons allemaal de percelen grond voor het bouwen van huizen op 6 hectare, die in de USSR werden verdeeld. De meeste amateurtuiniers hadden hun zomerhuisje midden op het perceel staan, wat de toch al kleine ruimte enorm "opvreet".

Verberg

1. Niet in het centrum. Op een klein perceel is het raadzaam het huis langs een van de grenzen te plaatsen, bij voorkeur verder van de ingang van het perceel. Dit zal de ruimte voor het huis maximaliseren. Het gebied kan worden beplant met een tuin of een zomer recreatiegebied.

2. Door rekening te houden met de topografie. Indien het te bebouwen terrein een uitgesproken topografie heeft – de gevel van de Als de begane grond hellend is, kun je in de ondergrondse ruimte passen, waardoor deze gedeeltelijk in de heuvel ligt. U krijgt een volwaardige begane grond en maximaliseert de leefruimte zonder het perceel te verrommelen.

3. Huis op palen. Als de plaats voor de bouw van het huis in een warm klimaat ligt, is het mogelijk een huis op palen te ontwerpen, en het onderste niveau een open zomerkeuken of parkeerplaats te geven.

4. Inclusief parkeren. Als het huis langs een zijperceelrand staat, kan het gebied naast het gebouw worden gebruikt als onoverdekte parkeerplaats voor een auto.

5. Dieper is beter. Probeer een huis van meer dan twee verdiepingen niet in een klein gebied te passen: het zal onevenredig omvangrijk lijken. De begane grond zou iets lager in de grond kunnen worden gelegd – of beter nog – om ruimte voor het huis vrij te maken Kelder. Daar kunnen opslagruimten, sanitaire voorzieningen en andere bijgebouwen worden ondergebracht.

Meer landhuisprojecten bekijken

Interieur van een landhuis uit een project van decorateur Jekaterina Fedortsjenko Interieur van een landhuis uit een project van architect Totan Kuzembaev Interieur van een landhuis uit een project van het architectenbureau Ruetemple
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: