Hoe GPT naar MBR te converteren in Windows 10 setup

GPT-partitietabel als onderdeel van UEFI-standaard ontwikkeld door Intel ter vervanging van BIOS. Oorspronkelijk ontworpen voor serverplatforms, maar al snel ook toegepast op standaard PC’s. Ondanks enkele duidelijke voordelen van GUID-partitie

, M
terwijl het nog steeds parallel bestaat. Als gevolg van deze coëxistentie kan de gebruiker een probleem ondervinden. Als u bijvoorbeeld probeert te upgraden, zal het besturingssysteem weigeren te installeren op de nieuwe schijf vanwege een ander type partitionering. Hoe dit conflict op te lossen en GPT om te zetten in M
Bij de installatie van Windows 10 vertellen onze experts ons.

Partitieschema omzetten

Als modern besturingssysteem kan Windows 10 beide soorten partitietabellen begrijpen. U kunt het gebruiken met zowel GPT als M
. De keuze hangt alleen af van het moederbord. Als het UEFI-firmware heeft, kunt u de nieuwe schijf aansluiten en doorgaan met de installatie. BIOS kan een beetje ingewikkelder zijn.

Helemaal aan het begin, in het stadium van het selecteren van een locatie, kan het Windows 10 installatieprogramma u een melding geven dat het niet kan doorgaan. Om te begrijpen wat het probleem is, klikt u op het vakje met de fouttekst.

In het infovenster dat verschijnt, geeft het installatieprogramma van het besturingssysteem de reden aan waarom het de vereiste bewerking niet kan uitvoeren. Nadat de aard van het probleem is vastgesteld, sluit u de melding. Noteer het nummer van het probleemstation in de lijst. In de vorige schermafbeelding is dit aangegeven met pijlen.

Druk op Shift+F10 om de opdrachtregel te openen. Op sommige laptop modellen gebruik je “Shift+FN+F10”. Voer het commando “diskpart” in en druk op enter. Dit resulteert in het overschakelen naar het console-hulpprogramma gewijd aan diskpart. De schermafbeelding toont het consolevenster na het commando.

Dial “

 • st disk” om de lijst met stations te krijgen die door het installatieprogramma zijn gedefinieerd. Asterisken aan het einde van de informatieregels geven aan dat de GUID-partitie op beide gedetecteerde schijven wordt gebruikt
 • .

  Partitioneringsschema moet worden gewijzigd op schijf 1, dit is waar het besturingssysteem weigerde te installeren. Typ “selecteer schijf 1” en selecteer de juiste schijf. Het hulpprogramma zal er alleen de volgende dingen mee doen.

  Type “converteer m
  “Om het tabeltype te veranderen. Nadat u het conversieverslag hebt ontvangen, gebruikt u “

 • st schijf”. Er staat geen sterretje naast station 1 in de lijst – dat betekent dat u de opdrachtregel kunt afsluiten. Type “exit” om het afsluiten van Diskpart te bevestigen en de console weer te sluiten.

  Vernieuw de lijst in het installatievenster met de knop “1”. Zodra het probleem met de annotatie is opgelost, verdwijnt de foutmeldingsregel. U kunt doorgaan met de installatie van het besturingssysteem.

  GPT omzetten in M
  bij de installatie van Windows 10

  Met de volgende korte instructie kunt u de wijziging van het partitieschema on the fly afhandelen zonder de installatie van Windows te onderbreken.

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: