Hoe kom je van een grip op behang af – beproefd!

Pentekeningen op het behang is een probleem dat veel huisvrouwen kennen. Vooral als je kleine kinderen hebt. Tegenwoordig zijn er doeltreffende manieren om stiftsporen van het behang te verwijderen zonder het behang te beschadigen.

Bepaal het type behangverzorging

Als de verpakking van de gemarkeerde stof is opgeslagen, wordt aangegeven hoe u de afdrukken met een pen kunt verwijderen. Je kunt het zien aan het patroon:

FOTO’S OP DE VERPAKKING

BESCHRIJVING

EEN GAVE

HET IS AANVAARDBAAR OM HET BEHANG AF TE VEGEN MET EEN VOCHTIGE, ZACHTE DOEK. WIJ RADEN HET GEBRUIK VAN SPECIALE WASMIDDELEN VOOR HEN AF

TWEE BOOMEN

EEN MET EEN MILDE ZEEPOPLOSSING BEVOCHTIGDE DOEK KAN WORDEN GEBRUIKT OM DE STOF TE REINIGEN

DRIE BOSSEN

GEBRUIK VEEL WATER OM VLEKKEN TE VERWIJDEREN. WORDT HET BEHANG NIET DOORWEEKT DOOR DE VLOEISTOF

ENKELE GOLF, BREDE ZWARTE STREPEN EN KARTELS

DE STOF KAN WORDEN GEWASSEN MET WATER, GEBORSTELD MET EEN HARDE BORSTEL EN ZELFS GESTOFZUIGD MET EEN STOFZUIGER

DRIE GOLVEN, BREDE ZWARTE BALK EN TANDEN

HET BEHANG IS ZEER GOED BESTAND TEGEN SCHOONMAKEN. HET IS BESTAND TEGEN ERNSTIG MECHANISCH MISBRUIK. KUNT U DE DOEK AFNEMEN MET WATER, ZEEP EN ZELFS MET SCHUURMIDDELEN

Probeer voor het schoonmaken te onthouden hoe lang het behang met inkt is bevlekt. Hoe langer de pasta op het doek zit, hoe moeilijker het te verwijderen is. Vlekken van gelpennen zijn gemakkelijker en sneller te verwijderen, omdat er geen olieachtige stoffen zijn die met speciale oplosmiddelen moeten worden behandeld.

wallpaper01.jpg

Hoe verschillende soorten behang verwijderen

Zelfs als het etiket op de doek er niet meer is, kunt u zelf de beste manier vinden om het behang te reinigen. Dat hangt af van het materiaal dat voor de bekleding wordt gebruikt.

Papier

Het papieroppervlak moet met grote zorg worden behandeld, omdat het snel drassig kan worden door te veel vocht. De beste manier om inktvlekken uit dergelijk behang te verwijderen is het gebruik van mangaanazijn. In het proces zal nodig zijn:

 1. Verwijder in 1 uur. . azijn essentie kleine hoeveelheid mangaan. 1 grit is genoeg.

 2. Week een wattenstaafje in de oplossing.

 3. Breng de stiftmarkering 3-4 keer aan.

Het zal een vage roze vlek achterlaten op het papier… Het kan gemakkelijk verwijderd worden met waterstofperoxide. Een wattenschijfje moet in de stof worden gedrenkt en er voorzichtig mee worden afgeveegd.

Als er net een vlek is ontstaan, kan deze worden aangepakt met limoen- of citroensap. Drenk een wattenstaafje erin en behandel de inktvlek onmiddellijk.

Fleece

Het oppervlak is beter bestand tegen slijtage en kan op verschillende manieren worden gereinigd. Het is aanvaardbaar om te gebruiken:

 1. vlekverwijderaar;

 2. Afwasmiddel;

 3. waspoeder.

De geselecteerde vloeistof wordt op een vochtige spons aangebracht en gebruikt om de markering op het oppervlak aan te brengen. Zodra de vlek uit de probleemzone is verwijderd, hoeft u hem alleen nog maar te deppen met een papieren handdoek of doek.

Vinyl

Vinyl kan worden behandeld met wasmiddel, douchegel en citroenzuur. Het belangrijkste is dat het behang niet te nat wordt.

Als u ervoor kiest om een inktvlek te verwijderen met wasmiddel, is dat een goed idee:

 1. Versnipper het met een rasp.

 2. Giet heet water over de chips (verhouding 1 deel droge stof op 3 delen vloeistof).

 3. Roer de ingrediënten tot een stroperige, dikke massa.

 4. Laat het mengsel afkoelen en breng het aan op de markeringen van de pen. Doe het handig met een wattenschijfje of stokje.

 5. Droog het probleemgebied af met een papieren handdoek.

Douchegel kan op dezelfde manier worden gebruikt om de vlek te verwijderen. Het is raadzaam om heldere en niet-gearomatiseerde. Het wordt op de probleemzone aangebracht, een paar minuten laten inwerken en afgedroogd met een servet.

Als u citroenzuur gebruikt om het behang van potloodstrepen te ontdoen, moet u het mengen met ammoniak. Het product wordt gebruikt volgens het volgende schema:

 1. Giet 1 el water in een bakje. . Ammoniak.

 2. Los ½ theelepel op in de vloeistof. . citroenzuur.

 3. Het resulterende mengsel wordt op de vlek aangebracht. Laat 7-12 minuten weken.

De vlek moet uiteindelijk lichter worden. Je hoeft het niet af te wassen met ammoniak. Het probleemgebied voldoende deppen met papieren handdoeken.

Textiel

Het grootste probleem bij het reinigen van dergelijke coatings van vlekken is het onvermogen om daarbij water te gebruiken. Textiele wandbekleding is zeer gevoelig voor vocht. Ze kunnen alleen worden behandeld met een alcoholische glasreiniger. Om dit te doen, heb je nodig:

 1. Week de wattenstaafjes in glasreiniger.

 2. Breng het middel aan op de stiftvlekken.

 3. Veeg het te behandelen gebied lichtjes af met een doek.

Als de vlek op stoffen vers is, kan bereide mosterd helpen het probleem snel op te lossen. Het kan ook met een wattenstaafje op de probleemzone worden aangebracht en daarna laten drogen. Verwijder het poeder voorzichtig met een natuurlijke doek. Als de vlek niet volledig verdwijnt, zal hij aanzienlijk lichter worden.

Bamboe

Deze samenstelling lijkt qua eigenschappen op papierbehang. Het is daarom niet raadzaam om het nat te maken. De beste manier om pennenvlekken uit dergelijke doeken te verwijderen is het gebruik van volksmiddeltjes:

 1. Rasp een beetje rauwe aardappel en meng het met citroenzuur in gelijke verhoudingen (het mengsel wordt 3-4 minuten op de probleemzone aangebracht en vervolgens met een vochtige katoenen doek verwijderd);

 2. Meng verse melk en rauwe eidooier (de resulterende homogene massa wordt op de inktvlekken aangebracht en hoeft niet te worden afgewassen);

 3. Combineer 1 tl. . glycerine en ammoniak (breng het mengsel gedurende een kwartier op de vlek aan).

Als de vlek erg oud is en niet met geïmproviseerde middelen kan worden verwijderd. U kunt het beste een gespecialiseerde behanggel voor bamboe gebruiken. Tegenwoordig worden dergelijke producten in de meeste winkels verkocht met producten voor bouw en reparatie.

Vloeistof

Het kiezen van het juiste reinigingsmiddel voor een vloeibare coating kan moeilijk zijn. Behandel dit behang niet met zuren, basen of schuurmiddelen. U kunt echter vlekken verwijderen met melkproducten. Bijvoorbeeld met melk, kefir of wei.

Zorg ervoor dat het melkproduct van tevoren is opgewarmd. Het wordt dan toegepast op het probleemgebied. De vlek zal volledig verdwijnen of aanzienlijk lichter worden. In het tweede geval kunt u de procedure 1-2 keer herhalen.

wallpaper cleaning.jpg

Glasbehang

Dergelijke wandbekleding is gewoonlijk geschilderd. Om de integriteit ervan niet te beschadigen, kunt u het beste glasreiniger, afwasmiddel of vlekkenverwijderaar gebruiken om de vlek te verwijderen.

De gekozen samenstelling wordt eerst op de watten aangebracht en vervolgens op de probleemzone van het doek. Na een kwartier hoeft u het behandelde gebied alleen maar af te vegen met papieren handdoeken.

Tips voor het verwijderen van stiftvlekken op behangpapier

Om de beste resultaten uit het proces te halen, volgen hier enkele tips:

 1. het is de moeite waard om inktvlekken van het behang te verwijderen zodra ze worden opgemerkt (hoe langer de pen op het behang blijft, hoe meer hij erin trekt);

 2. Alvorens het gekozen middel toe te passen (ongeacht of het in de winkel of zelfgemaakt is), is het beter om het eerst te testen op het stuk behang, dat onopvallend is – achter de bank of een kast;

 3. Als een methode niet doeltreffend is gebleken, raden wij aan deze te combineren met andere aanvullende methoden (verschillende vlekverwijderingsprocedures kunnen na elkaar worden uitgevoerd).

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: