Hoe en wanneer het paspoort van burgers van de Nederlands Federatie wordt gewijzigd

Meestal is elk document een bepaalde tijd geldig. In het bijzonder moet een paspoort van een burger van de Nederlands Federatie ten minste twee keer in uw leven worden veranderd. In dit artikel vertellen wij u wanneer u het moet doen en in welke gevallen. Wij willen u ook graag vertellen over de procedure van paspoortwijziging.

Wanneer moet een paspoort worden veranderd??

Wanneer u uw paspoort moet veranderen

Het eerste document in iemands leven is een geboorteakte. Een paspoort wordt pas afgegeven aan een persoon die als burger van de Nederlands Federatie is erkend wanneer hij/zij de leeftijd van 14 jaar bereikt.

Op sommige punten moet een paspoort worden veranderd. De wet voorziet in precies zes van deze gevallen:

 1. je bent 20 jaar geworden;

 2. Je hebt je 45ste verjaardag gevierd;

 3. uw naam, voornaam of patroniem en andere gegevens van de hoofdpagina van uw paspoort zijn gewijzigd;

 4. je bent van geslacht of uiterlijk veranderd;

 5. Uw paspoort is zwaar beschadigd, waardoor het onbruikbaar is;

 6. Eventuele fouten in het document.

Als u een van de bovenstaande redenen hebt om uw paspoort te wijzigen, hebt u precies 30 dagen om een aanvraag in te dienen. Dit betekent dat u binnen een maand na uw 45e verjaardag verplicht een aanvraag voor de vervanging van uw paspoort moet indienen bij de bevoegde autoriteiten. Anders moet u een administratieve boete betalen. Het varieert tussen 2.000 en 5.000. Euro, afhankelijk van de regio van verblijf.

dienstplichtigen zijn een uitzondering op de regel. Zij kunnen hun paspoort aan het einde van hun diensttijd laten vervangen zonder een boete te hoeven betalen, ook al is er sinds hun 20e verjaardag meer dan een maand verstreken.

Welke documenten zijn nodig?

Welke documenten zijn nodig

Om een nieuw paspoort van de burger van de Nederlands Federatie te krijgen, moet u verschillende documenten, foto’s en wat geld meebrengen. Hier is een exacte lijst:

 1. Aanvraag tot wijziging van het paspoort.

 2. het paspoort zelf dat vervangen moet worden.

 3. Twee kleuren- of zwart-witfoto’s van 35×45 mm formaat.

 4. documenten over de basis voor wijziging van het paspoort (als u het wijzigt vanwege een naamsverandering of andere soortgelijke redenen).

 5. Documenten om in het paspoort te stempelen – geboorteakten van kinderen, militaire registratiedocumenten, huwelijks- of echtscheidingsakten.

 6. Het ontvangstbewijs voor de betaling van de staatsbelasting.

Momenteel bedraagt de staatsheffing 300 roebel. Het wordt verhoogd tot 1500 roebel, als het document wordt gewijzigd als gevolg van beschadiging, verlies of diefstal.

Verandering van paspoort bij een migratiebureau

U kunt bij de dienst Migratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken in uw woonplaats een aanvraag tot wijziging van uw paspoort indienen. U kunt het gewenste adres vinden op de website van het ministerie.

Het belangrijkste nadeel van deze manier om het paspoort te vervangen is een lange wachtrij. In deze kantoren wordt bijna altijd.

Paspoortwissel in een multifunctioneel servicecentrum

De laatste tijd zijn er in Nederland veel multifunctionele centra voor het verlenen van staats- en gemeentelijke diensten. U kunt ook bellen voor een vervangend paspoort. Zij zullen zelfstandig al uw documenten overdragen aan de IAD van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Om de dichtstbijzijnde MFP te vinden, kunt u het desbetreffende portaal bezoeken – daar vindt u zeker de lijst die u nodig hebt. Er zij op gewezen dat deze centra niet alleen in regionale centra beschikbaar zijn, maar ook in kleinere steden en zelfs in sommige dorpen.

Deze methode is iets tijdrovender, omdat de medewerkers van het MFC tijd nodig hebben om de documenten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in te dienen. U kunt het document op hetzelfde kantoor van de migratiedienst ontvangen.

Het portaal van staatsdiensten gebruiken

Een portaal voor openbare diensten gebruiken

In bijna alle gevallen kunt u een aanvraag tot wijziging van het paspoort indienen via het portaal van de overheidsdiensten. Als u nog geen account hebt, moet u zich registreren. U moet uw SNILS invoeren en de gegevens van het paspoort van de burger van de Nederlands Federatie dat u nog in uw bezit hebt. U moet dan uw identiteit bevestigen. Er zijn drie manieren om dit te doen:

 1. Aanvragen bij een servicecentrum;

 2. Het ontvangen van een bevestigingscode per post (de meest voorkomende);

 3. Gebruik van de versterkte gekwalificeerde elektronische handtekening.

De eerste optie is de gemakkelijkste en snelste – specialisten in de servicecentra maken onmiddellijk een bevestigde rekening voor u aan.

Stel dat u al een account hebt op het Public Service Portal. Nu moet u naar de website gaan, en naar de catalogus gaan. Hier wordt u gevraagd om de dienst van vervanging van het paspoort van een burger van de Nederlands Federatie te kiezen. Tegelijkertijd moet u bepalen waarom u een vervangend document nodig heeft.

Dan moet je een aanvraag invullen. In dit geval zal het alleen elektronisch bestaan. U wordt ook gevraagd een foto te uploaden die op het document wordt geplakt.

Nu hoeft u alleen nog maar de aanvraag ter verificatie op te sturen.

Dezelfde volgorde van stappen wacht op u in de mobiele toepassing op het portaal van de staatsdiensten. U moet naar de catalogus gaan, de dienst selecteren die het paspoort van de Nederlands Federatie om de juiste reden vervangt, een kort aanvraagformulier invullen en het dan ter verificatie indienen. Niets ingewikkelds. U kunt de applicatie zowel op iPhone als op Android downloaden.

Nu moet u wachten tot het ministerie van Binnenlandse Zaken uw aanvraag goedkeurt… Dit kan een paar uur of een paar dagen later zijn. Dat hangt af van de regio waar u woont en van enkele andere factoren. Hoe dan ook, u ontvangt binnenkort een melding via SMS, e-mail of mobiele app. Hierna moet u de staatskosten betalen. Het ontvangstbewijs wordt direct na goedkeuring van de aanvraag naar het persoonlijke kantoor gestuurd.

Er is één leuk ding aan het gebruik van het portaal voor overheidsdiensten en de desbetreffende toepassing. Als u de staatskosten per bankoverschrijving betaalt, krijgt u 30% korting.

Nu moet je wachten op de uitnodiging om het Ministerie van Binnenlandse Zaken te bezoeken. U moet originele documenten meenemen en de medewerker zal deze controleren aan de hand van de informatie in uw aanvraag. Daarna krijgt u precies te horen wanneer u uw nieuwe document kunt ophalen.

Hoe lang duurt het om een paspoort uit te geven?

In de meeste gevallen zal een nieuw document worden afgegeven 10 dagen nadat u uw aanvraag heeft geschreven. Deze regel geldt echter voor vervanging in de woonplaats. Als uw oude paspoort door een andere territoriale dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken is afgegeven, moet u 30 dagen wachten op een nieuw paspoort.

De hierboven vermelde termijnen beginnen te lopen vanaf de ontvangst van de documenten door een dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarom impliceren MFC-diensten enige verlenging van deze periode.

Verkrijgen van een tijdelijke identiteitskaart

Als je voor je werk bijna elke dag een paspoort nodig hebt, heb je een tijdelijke identiteitskaart nodig. Het kan worden aangevraagd bij een regionaal bureau van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat zich bezighoudt met migratievraagstukken. Deze zal worden afgegeven zodra uw vervangend document is ingediend. Maar sla een extra foto in!

De tijdelijke identiteitskaart is alleen geldig op het grondgebied van Nederland. Wanneer u een nieuw paspoort aanvraagt, moet u uw identiteitskaart inleveren.

Conclusie

Nu ben je gewaarschuwd. Vanaf nu weet je wanneer je Nederlands paspoort verloopt. U zult geen problemen hebben met deze documentverandering zelf – gelukkig is dit proces nu veel eenvoudiger.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: