Hoe meubels van Nom worden gemaakt?

Jonge Israëlische ontwerpers hebben Cappellini geleerd origami te vouwen uit aluminium.

Israel's Bakery Studio werd in 2009 opgericht door Ran Amitai ( Ran Amitai ) geboren in 1980 en Gilli Kuchik ( Gilli Kuchik ) geboren in 1983. De ontwerpers ontmoetten elkaar en werden een koppel zowel in het leven als in de schepping terwijl ze nog studeerden. Beiden zijn afgestudeerd aan de faculteit Industrial Design van de Bezalel Academy of Art and Design ( genoemd naar Israëls eerste kunstenaar en architect ).Het creatieve proces bij Bakery Studio is gebaseerd op praktische experimenten, het spelen met materialen en technologieën en het vinden van nieuwe manieren om traditionele productiemethoden te interpreteren. Ran en Gilli wonen en werken in Tel Aviv, Israël.

Kijkend naar Cappellini-meubelen is het moeilijk voor te stellen dat het merk ooit fauteuils in de klassieke stijl produceerde. In 1946 zou het niet anders zijn geweest. Na de oorlog opende Enrico Cappellini een meubelmakerij in het kleine Italiaanse stadje Carugo. Pas 15 jaar later begon hij meubels in moderne stijl te produceren. In 1977 nam een jonge Giulio het familiebedrijf over. Hij heeft het tot zijn principe gemaakt om "in te zetten op jonge ontwerpers". Je zou kunnen zeggen dat bijna alle sterren van het huidige Italiaanse design hun succes te danken hebben aan een samenwerking met Cappellini.

Geen wonder dat ontwerpers altijd 'in de aanval' zijn Giulio, die de geringste gelegenheid aangrijpt om hem in hun werk te interesseren. De ontwerpers van Bakery Studio waren geen uitzondering. In 2010 exposeerden zij op Salone Satelite ( onderdeel van de Salone del Mobile tentoonstelling in Milaan, waar opkomende ontwerpers traditioneel hun prototypes tonen ). Zij lieten een van hun folders met contactinformatie achter op de stand van de meubelfabriek Cappellini. Aangezien er destijds geen gerealiseerde modellen van de ontwerpers van Bakery Studio waren, was de cover gewoon een portret van het stel samen.

Er is een zeer druk avondprogramma van evenementen tijdens de tentoonstelling in Milaan, en letterlijk op straat liepen zij de volgende dag Giulio Capellini tegen het lijf, die hen herkende van de foto op de brochure en aanbood mee te werken.

Nom Cappellini's collectie op de Salone del Mobile 2012 in Milaan.

De samenwerking resulteerde in NOM ( Nature of Material ) een serie stapelbare meubels, waaronder salontafels en krukjes. Cappellini presenteerde het in 2012 op de Salone del Mobile aan het publiek en het is nu in serieproductie.

De creatie van het object begon met een papieren model. Het markeerde de lijnen van bochten, letterlijk, als een origami-stuk.

Wanneer het werkstuk langs berekende lijnen wordt gevouwen, wordt het oppervlak ( zelfs papier! ) het rekt uit en krijgt extra krommingen, wat de natuurlijke vervorming van het materiaal is.

Zo zien de papieren versies van de NOM eruit, waarvan de krommingen later in aluminium zullen worden gereproduceerd. Zoals we kunnen zien, dachten de ontwerpers niet alleen aan een kruk en een salontafel..

experimenterend met prototypes, kwam hij tot deze uiteindelijke vorm van de driebenige krukken.

Het is vrij eenvoudig om. Aluminium blanks zijn lasergesneden.

Waarna de lijnen van de gemarkeerde "plooien" gaten worden gestanst.

«vouwend aluminium origami begint met de benen.

Vervolgens buigen ze het bovenste deel van het stuk met een speciale mal voor het buigen (plooien ).

De vouwen vervormen het oppervlak van het stuk op natuurlijke wijze.

De versies van de stoel en de salontafel, die een heldere binnenkant hebben, worden gebeitst nadat het buigproces is voltooid.

De combinatie van nauwkeurig berekende en natuurlijke plooien maakt de structuur stabiel en de lijnen zacht en organisch. Hoewel de aluminiumplaat erg dun is, verklaren de ontwerpers gezaghebbend: "je kunt op de kruk springen zal er niets mee gebeuren".

Er is ook een versie van de stoel en de salontafel die volledig in dezelfde kleur zijn geschilderd ( witte, zwarte, bruine modellen ).

Er zijn ook ongeverfde modellen in de natuurlijke kleur van aluminium.

U kunt het interview met de ontwerpers bekijken dat zij gaven aan Domus magazine tijdens Salone del Mobile 2012.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: