Hoe snowboardschoenen kiezen

De voeten van de rijder dragen de grootste last tijdens het snowboarden. Daarom krijgen snowboardschoenen veel aandacht. Het maken van de juiste keuze en het juiste ontwerp voor de omstandigheden heeft een directe invloed op het comfort en vooral op de veiligheid van de rijder. Daarom wordt veel zorg besteed aan de keuze van snowboardschoenen.

inhoud

 1. Top fabrikanten van snowboardschoenen
 2. De fundamentele verschillen en soorten snowboardschoenen
 3. De belangrijkste criteria voor het kiezen van snowboardschoenen
 4. Hoe de juiste schoenmaat kiezen
Hoe snowboardschoenen kiezen

Top snowboardschoenenmakers

Hoogwaardige snowboardschoenen zijn merkproducten met een herkenbare naam. U kunt het beste kiezen voor bekende fabrikanten:

 1. Nike
 2. Zwart Vuur
 3. uma

 4. Knop
 5. Reebok

Elk van deze merken biedt tientallen verschillende modellen aan. Welke wordt gekozen hangt af van de anatomie van de rijder, maar ook van informatie over de technische specificaties van een bepaald model in de vorm van online reviews.

Belangrijkste verschillen en soorten snowboardschoenen

Anders dan gewone schoenen zijn snowboardschoenen ontworpen voor actief rijden, stabiliteit op het board en bescherming tijdens het rijden. Ze worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid, liggen plat op het been en houden de enkel stevig op zijn plaats.

Het verschil tussen snowboardschoenen zit vooral in hun stijfheid.

zachte laarzen

Zachte laarzen

Comfortabele modellen maken comfortabel manoeuvreren en opstaan na een val mogelijk. Gemaakt van synthetisch materiaal of natuurlijk leer en geeft een goede steun aan onderbeen en enkel. populair bij freestylers en jibbing fans.

Voordelen

 • Laag gewicht;
 • Comfortabel voor snelle manoeuvres;
 • Fatsoenlijke kwaliteit van het ontwerp;
 • Niet duur;
 • Anatomische fixatie van het scheenbeen;

Nadelen

 • Kan geen bescherming bieden tegen ernstig letsel;
 • Minder duurzaam dan stijve modellen;

Stijve laars

Stoere schoenen

Precies het tegenovergestelde van de bovenstaande variant. Voorzien van een stroomkooi die het scheenbeen vergrendelt en beschermt tegen mechanische schade. Het meest functioneel bij het afdalen of het uitvoeren van trucs op hoge snelheid.

Voordelen

 • Zeer traumatiserend;
 • Stevig en slijtvast;
 • Stijve enkelsteun;
 • Comfortabel manoeuvreren en professionele rijtechniek;

Nadelen

 • Duur;
 • Zwaar;
 • Niet geschikt voor beginners;

Halfstijve laarzen die een aanvaardbaar niveau van mechanische bescherming en enkelsteun bieden, maar comfortabeler zijn om te dragen. Ze worden aanbevolen door de meeste ervaren rijders en zijn goedkoper dan hun stijve tegenhangers.

Basisselectiecriteria voor snowboardschoenen?

criteria voor snowboardschoenen

De criteria voor het kiezen van een goede snowboardschoen zijn talrijk, maar de selectiecriteria zijn vergelijkbaar met die voor hockeyschoenen voor dagelijks gebruik.

Schoenmateriaal

Natuurlijk Eurober is zeer taai, flexibel en kneedbaar. Hoge prestaties in een skischoen die bestand is tegen belastingen en extreme temperaturen, en geschikt is om te skiën bij zowel positieve als negatieve omgevingstemperaturen. De nadelen van leren schoeisel zijn de hygroscopische aard ervan – het vermogen om vocht te absorberen, waardoor het gewicht toeneemt – en de kleverigheid voor onderhoud en verzorging.

Trophobics van synthetische materialen zijn in dit opzicht veel doeltreffender. Ze zijn niet bang voor vocht en extreme temperaturen, dus ze presteren goed in alle omstandigheden. Kunststoffen leveren ook de beste prestaties, omdat een breed scala van materialen kan worden gecombineerd om verschillende functionele eigenschappen te verkrijgen. De nadelen zijn dat ze niet ademen en dat de afwerking van laaggeprijsde modellen matig is;

Schoenvorm

Deze parameter moet worden gekozen op basis van uw rijomstandigheden en de constructie van uw snowboardharnas. Er zijn universele bindingen voor alle schoenen en specifieke bindingen voor bepaalde modellen schoenen. Met de Flow mount kun je bijvoorbeeld lage laarzen met een ronde teen monteren, terwijl het Step-In bindsysteem één specifiek type schoen heeft.

Configuratie van de binnenschoen

Of laars, zoals ruiters het noemen. Volgens dit criterium zijn er momenteel twee hoofdtypen laarzen te koop:

 1. De neopreenlaars kan als universeel worden beschouwd. Dit materiaal geeft goede prestaties en een anatomische pasvorm aan de voet. Door zijn zachtheid biedt neopreen comfort en uitstekende isolatie. laarzen met een neopreen laars kunnen worden beschouwd als universeel;
 2. De Thermofit slaapzak is een meer geavanceerde versie, gekenmerkt door maximale anatomie. Het materiaal is niet in zijn oorspronkelijke vorm. Om de laars gebruiksklaar te maken, warm je hem op en doe je hem om je voet. De schaal werkt als een thermische isolator en volgt de individuele contouren van de voet van de rijder. Het biedt een anatomische pasvorm en dus maximaal comfort.

Gendersegregatie van laarzen

Heren-, dames- en kinderlaarzen worden onderscheiden. Het verschil tussen de eerste twee types ligt uitsluitend in de vormfactor en de hoogte van de laars – anatomisch gezien zijn de enkels van vrouwen hoger dan die van mannen. Kinderlaarzen verschillen niet alleen in grootte maar ook in stijfheid: ze zijn bijna altijd zacht of halfstijf.

Veterschoen systeem

De klassieke vetersluiting trekt het bovenwerk gelijkmatig op en bindt het vervolgens vast met een strik;

 1. Het Adidas snelvetersysteem is een speciaal ontwerp waarbij twee verschillende kabels worden gebruikt om de schoen aan de boven- en onderkant vast te zetten, waarna ze met speciale metalen clips worden vergrendeld;
 2. Het BOA-vetersysteem lijkt sterk op het snelvetersysteem. Fabrikanten gebruiken ook twee verschillende kabels om de bovenste en onderste samen te trekken, maar dit gebeurt niet handmatig, maar met een speciaal tuimelmechanisme dat om zijn as draait. Het werkt ook als een vergrendeling.

Hoe de juiste schoenmaat kiezen

De juiste snowboardschoen kiezen

Beslis zeker pas voor een bepaalde laars als je een duidelijke pasvorm hebt voor je voetmaat.

De eerste stap is het aflezen van de maat van de laars en deze afstemmen op de te dragen schoenen. Deze informatie staat op de binnenkant van de tong en toont het klassieke nummer en de dichtstbijzijnde buitenlandse equivalenten.

Als u de juiste maat heeft gevonden, moet u de laarzen passen. Dit wordt gedaan met een sok die qua dikte vergelijkbaar is met de sok die tijdens het rijden zal worden gebruikt. Zodra de schoen is geregen, moet hij stevig aan de voet zitten en mag de voet niet van de zool komen wanneer u buigt of hurkt. Het uitvoeren van deze manipulaties mag geen ongemak, schuren en krampen veroorzaken, uw voet mag geen pijn doen en vrij zijn van zweet. Pas de laarzen gedurende minstens 25-30 minuten.

In de volgende artikelen vertellen onze experts je hoe je snowboardbindingen kiest en tips voor het kiezen van een snowboardjas.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: