Hoe uw Windows 10-systeem te herstellen

Systeembeveiliging tegen softwarestoringen is in Microsoft-besturingssystemen op verschillende niveaus geïmplementeerd. Door het te gebruiken kunt u Windows herstellen, zelfs als het besturingssysteem niet normaal opstart. Onze deskundigen vertellen over de beschikbare manieren om deze operatie uit te voeren.

Terugzetten naar oorspronkelijke staat

Er is geen voorafgaande voorbereiding nodig om de reset- of rollback-functie te gebruiken om het besturingssysteem te herstellen. U kunt het activeren, ook vanuit de herstelomgeving, wanneer de PC niet normaal opstart.

Roep het paneel Opties op met de snelkoppeling “Win+i”. Ga naar de sectie gemarkeerd met een kader in de schermafbeelding.

Selecteer in het zijmenu het item gemarkeerd met een. In de bovenste helft van het rechtervenster is een vakje gemarkeerd met een marker. Klik op de knop “Beginnen” om de herstelwizard te activeren.

Kies de richting van verdere acties. Persoonlijke gebruikersbestanden kunnen samen met de software worden opgeslagen of verwijderd tijdens het systeemherstel.

Beslissen hoe opnieuw te installeren. Kies tussen een lokale herstelpartitie op de harde schijf of het uploaden van een verse image via het net.

In de volgende stap heeft de gebruiker het recht eerdere beslissingen te wijzigen. Klik op de een gemarkeerde knop om in stappen terug te gaan. De met een pijl aangegeven link is bedoeld voor het snel wijzigen van de herinstallatieoptie. Als u de geselecteerde instellingen niet hoeft te wijzigen, drukt u op “Volgende”.

De schermafbeelding toont de stap van het veranderen van de herinstallatiemethode. Zet de DIP-schakelaar in een andere stand. Klik op de bevestigingsknop gemarkeerd met een dubbele.

Bij de laatste stap vermeldt het wizardvenster de geplande operaties. De link met een pijl opent de lijst met software die van het systeem moet worden verwijderd. Nadat het herstel is voltooid, wordt het weergegeven op het bureaublad van de gebruiker als een tekstbestand. Druk op de dubbel gemarkeerde knop om de resetprocedure te starten.

Herstelpunten

Een systeemherstelpunt bevat een reeks basissysteeminstellingen die op het moment van aanmaken zijn vastgelegd. De functie is standaard uitgeschakeld in Windows 10 en moet handmatig worden geactiveerd.

Roep het dialoogvenster “Uitvoeren” op met de toetscombinatie “Win+R. Typ “sysdm” in het tekstvak.cpl”. Druk op “Ok” om de klassieke systeemeigenschappen-applet te starten.

Gaat naar het tabblad “Bescherming”. De huidige status van de dienst wordt aangegeven door een pijl in het instellingenvenster. Druk op de “T” knop om de instellingen applet te openen.

Verplaats het keuzerondje naar de positie gemarkeerd met een in de schermafbeelding. Gebruik de schuifregelaar om te bepalen hoeveel schijfruimte wordt toegewezen voor het opslaan van herstelpunten. Sla de wijzigingen op door op “Toepassen” te klikken en sluit de instellingen-applet.

Als u terugkeert naar het tabblad bescherming, ziet u dat de status in het door de pijl aangegeven veld is veranderd. Automatische herstelpunten worden automatisch aangemaakt tijdens de installatie van nieuwe programma’s of updates die van invloed zijn op systeembestanden. Om in de handmatige modus te komen, drukt u op de toets met de dubbele pijl. Start de herstelprocedure in dezelfde applet. De activeringsknop in de schermafbeelding wordt gemarkeerd door een drietal.

Stel een gedenkwaardige naam in om het punt te onderscheiden van de lijst. Klik op de knop met een kader. De operatie is voltooid, gevolgd door een melding.

Voer het herstel uit met behulp van de stap-voor-stap wizard. Zodra het gestart is, drukt u op de met een kader gemarkeerde knop om naar het selectiedialoogvenster te gaan.

Gebruik in het hoofdveld uw muis om de lijn te markeren met het noodzakelijke systeemongedaanmakingspunt. De volgende stap is het bevestigen van de selectie en de computer zal opnieuw opstarten om de geselecteerde instellingen te herstellen. Uw persoonlijke gegevens, zoals foto’s en documenten, worden niet aangetast. De rollback heeft alleen invloed op de software die de gebruiker heeft geïnstalleerd na het maken van een checkpoint.

Back-up

Back-up maakt een momentopname van uw systeem, inclusief instellingen, programma’s en gebruikersbestanden.

Open het dialoogvenster “Uitvoeren” en typ “control” in het gemarkeerde veld. Als u op de knop OK klikt, wordt het klassieke bedieningspaneel geopend.

Zoek het omkaderde deel in de schermafbeelding. Start de applet voor back-upopties met één enkele klik.

Klik op de pijl op de link in het zijmenu om de wizard voor het maken van afbeeldingen te openen.

Bepaal de locatie voor de opslag van de archiefkopie. U kunt kiezen voor een harde schijf, een verwisselbare of geïnstalleerde pc, een dvd of een netwerkshare.

De snapshot van het systeem bevat alle geïnstalleerde software en gebruikersbestanden, dus is de nodige schijfruimte nodig. Een ruwe schatting wordt weergegeven in het gemarkeerde gebied. Klik op de omrande knop om de procedure voor het maken van afbeeldingen te starten.

Wachten tot de operatie is voltooid en weigeren de herstelschijf aan te maken. Gebruik in plaats daarvan de installatiemedia die uw Windows-distributie bevatten.

Geschiedenis van het dossier

Met de volgende functie, genaamd “Bestandsgeschiedenis”, kunt u een dynamisch bijgewerkte kopie van het systeem maken, in plaats van een vaste momentopname, zoals in het vorige geval.

Open het klassieke bedieningspaneel, zoals hierboven beschreven. Klik op het pijlpuntpictogram.

Voer het instellingenpaneel uit om te bepalen waar de kopie wordt opgeslagen. U kunt kiezen tussen een harde schijf aangesloten op de computer of netwerkopslag.

In de volgende stap kan de gebruiker de selectie van de back-upopties aan het systeem overlaten of de gewenste directory handmatig opgeven. Laat de standaardoptie staan om een vollediger momentopname van de huidige toestand te verkrijgen.

Bevestig de vooraf ingestelde parameters. Klik zo nodig op de pijl om het vernieuwingsinterval van het archief te wijzigen. Klik op de met een streepje gemarkeerde knop om de instellingen op te slaan en de back-upprocedure te starten.

Ga naar het controlepaneel voor de planning en zorg ervoor dat het automatisch bijwerken is uitgeschakeld in het gemarkeerde gebied. Selecteer met de dropdown-menu’s de periodiciteit, de dag en het tijdstip van de operatie.

Herstelomgeving

Windows Restore Environment is beschikbaar voor de gebruiker, zowel tijdens normale werking als in geval van storing in de bootloader. In het tweede geval kunt u opstartbare media gebruiken om toegang te krijgen, die indien nodig op elke PC kunnen worden aangemaakt.

Ga naar dezelfde sectie waar het systeem wordt teruggezet naar de begintoestand. Scroll naar beneden bij de instellingen aan de rechterkant van het venster naar het gemarkeerde gebied. Klik op de knop met de stippellijn om de computer opnieuw op te starten en de herstelomgeving te gebruiken.

Om van een installatiemedium op te starten, gebruikt u de link die met de pijl is aangegeven. Klik erop om de herstelomgeving op de distributieschijf te activeren.

Ga in het opstartscherm naar het gedeelte gemarkeerd in de schermafbeelding. Alle voor de gebruiker beschikbare hulpmiddelen voor herstel bevinden zich daar.

In het volgende scherm kan de gebruiker de computer resetten. Deze optie kan worden geactiveerd door te klikken op het gebied aangegeven door de pijl. Voor andere gereedschappen gaat u naar de met een kader gemarkeerde sectie.

Cijfers in de schermafbeelding geven de gebieden aan waar het herstel van de controlesom en de back-up moet beginnen. Met de tweede kunt u ook de dynamische momentopname uit de “Bestandsgeschiedenis” gebruiken, aangezien deze het archiefbeeld van het systeem bevat.

Tot slot

Onze experts hebben gedetailleerde instructies gegeven voor verschillende opties om Windows te herstellen. Kies de meest geschikte methode en gebruik die om het systeem weer aan de praat te krijgen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Dylan

    Hoe kan ik mijn Windows 10-systeem herstellen?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: