Hoe verander je je startpagina in Google Chrome

De startpagina is het eerste wat u ziet als u de browser opstart. Het hangt volledig af van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen willen snel toegang tot een zoekmachine, anderen willen hun sociaal netwerkprofiel openen. Onze experts vertellen u hoe u de opstartopties van Google Chrome aanpast en aan uw voorkeuren aanpast.

De startpagina-elementen van Google Chrome

De standaard startpagina van de browser bevat bedieningselementen om het gemak te vergroten. In de schermafbeelding zijn ze genummerd om aan te geven in welke volgorde ze verschijnen.

Google Chrome bladwijzerbalk

Deze verschijnt in Chrome zodra een gebruiker zijn eerste bladwijzer toevoegt en staat net onder de adresbalk.

Om de bezochte site op te slaan, klikt u op het sterpictogram met de pijl. Dit resulteert in een pop-up venster met de controle-elementen. Bewerk de naam van de pagina die moet worden weergegeven in het veld “Naam”. Het bevat gewoonlijk verklarende informatie die u niet hoeft op te slaan wanneer u het permanent bezoekt. Als u op “Gereed” klikt, worden de beschrijving en het websitepictogram in het bladwijzerpaneel geplaatst.

Via een drop down menu kunt u de map specificeren die moet worden gebruikt voor verdere opslag. Chrome splitst alle opgeslagen sites standaard op in twee types. Die op het paneel moeten worden geplaatst en “Andere bladwijzers”. Deze laatste worden verzameld in een gemeenschappelijke map. Wanneer de eerste pagina daar is geplaatst, wordt deze altijd in de rechterhoek van de bladwijzerbalk getoond. Met de laatste menu-optie kunt u een andere map opgeven dan de standaardmap. De knop “Meer” opent een aparte uitgebreide opslagdialoog.

De eerste twee velden zijn voor het bewerken van de weergegeven sitenaam en het adres. Dit zijn de standaard bladwijzerlocaties. Met de link “3” kunt u een nieuwe map aanmaken, genest onder de bestaande map, om sites te sorteren volgens door de gebruiker gedefinieerde criteria.

Om uw bladwijzers te beheren, opent u het configuratiescherm door op de drie puntjes rechts van de adresbalk te klikken. Navigeer naar “2” en open een submenu. Het menu-item in het kader zet de permanente weergave van de bladwijzerbalk aan. Het wordt standaard gewist om de geopende bron de maximaal beschikbare ruimte in het browservenster te laten innemen. Zodra deze optie is geactiveerd, verschijnt het paneel altijd onder de adresbalk. Het kan worden verwijderd met de sneltoets “Ctrl+Shift+B”.

De bladwijzerbeheerder wordt gebruikt om opgeslagen pagina’s te sorteren. U kunt er komen via het hierboven beschreven submenu of de sneltoets van het toetsenbord. Gebruik de tweede optie en druk op de toetsen “Ctrl+Shift+O”. De manager opent in een apart tabblad van de browser. Voor elk item kan het contextmenu worden opgeroepen door te klikken op de drie puntjes onder het nummer “1. Snel sorteren door slepen en neerzetten tussen mappen.

Opgeslagen pagina’s kunnen desgewenst ook zonder de dispatcher worden verplaatst. Klik op de map “Andere bladwijzers” en sleep het pictogram van de site in de lijst die verschijnt. De omgekeerde actie is ook mogelijk. Verplaats het pictogram van het paneel naar de afbeelding van de map “Andere bladwijzers” en markeer het in de vervolgkeuzelijst.

Google Chrome snelkoppelingen gebied

Het snelkoppelingsgebied voor vaak bezochte bronnen bevindt zich in het onderste deel van het browservenster, onder het tekstveld voor het invoeren van een zoekopdracht. U kunt de lijst met sites handmatig bewerken door items toe te voegen of te verwijderen.

Klik met de muis op het pictogram met het “+” symbool om het contextmenu weer te geven. Vul in de velden met pijlen en het cijfer “2” de naam van de bron en de URL in. Druk op “Klaar” om een nieuwe snelkoppeling te maken.

Om een ongewenst item te verwijderen, beweegt u de muiscursor over het pictogram ervan. Er verschijnt een vierkant gearceerd gebied rond. Druk op het drievoudige puntsymbool in de rechterhoek om het contextmenu te openen. Hiermee kan de naam of URL van de geselecteerde pagina worden gewijzigd. De dubbel gemarkeerde knop verwijdert het item uit het snelkoppelingsgebied.

Het uiterlijk van Google Chrome aanpassen

De laatste controle die we zullen bekijken is voor een radicale herziening van het uiterlijk van uw browser.

Klik op “Aanpassen” in de rechterbenedenhoek van het Chrome-venster. In het popup-menu zijn aanvankelijk twee knoppen actief. Beide zijn verantwoordelijk voor het laden van achtergrondafbeeldingen. U kunt Google-servers of een lokale map op uw computer als bron selecteren.

De achtergrondafbeeldingen van Chrome zijn georganiseerd per sectie. De schermafbeelding toont de selectie “Foto’s van de aarde”. Selecteer de gewenste foto en klik op “Klaar.

U kunt ook de lokale achtergrond van een lokale map op dezelfde manier instellen. Browser opent een verkennervenster, waarin u uw zoekopdrachten uitvoert. Zodra u een foto hebt geselecteerd die u bevalt, selecteert u deze en klikt u op “Openen”.

Dit geeft Chrome een heel ander uiterlijk en gevoel wanneer u opstart.

De startpagina van Google Chrome wijzigen

U kunt uw startpagina veranderen, samen met uw zoekmachine, door naar Yandex te gaan, de grootste concurrent van Google.

Bijna de helft van de popup neemt ruimte in beslag. Door op de gele knop te klikken accepteert u de installatie van de add-on.

Dit opent een nieuw tabblad met de Chrome Web Store. Klik op de knop “Installeren.

Bevestig in het pop-upvenster nogmaals dat u de Yandex-extensie wilt gebruiken.

Herstart de browser en ga voor de laatste keer akkoord met de verandering van zoekmachine en startpagina.

Meer instellingen voor het opstarten van Google Chrome

Naast de standaardversie hebben de ontwikkelaars nog enkele andere opties beschikbaar gesteld om Chrome aan de praat te krijgen.

Ga naar het besturingsmenu van de browser door op de drie puntjes rechts van de adresbalk te drukken. Open het kader in de schermafbeelding.

Het laatste deel van de instellingen dat in een nieuw tabblad wordt geopend heet “Chrome starten”. De instellingen van de startpagina worden ingesteld met drie schakelaars. Standaard wordt de modus “Nieuw tabblad” gebruikt. Met het volgende item gemarkeerd met “2” kunt u de laatste actieve sessie hervatten. Het tegelijkertijd starten van de browser activeert alle tabbladen die u open had staan toen u Chrome afsloot. De laatste optie is een aanpasbare combinatie die de kenmerken van de vorige twee combineert. Een eenvoudige manier om de lijst met gedefinieerde pagina’s te vullen is om tabbladen open te houden wanneer u klaar bent met tweaken. Klik hiervoor op de knop “4”. De gemaakte lijst kan handmatig worden bewerkt. Elke opgeslagen bron heeft een popup-menuknop ernaast, met opties voor Bewerken en Verwijderen. De eerste laat u de URL bewerken, de tweede verwijdert hem uit de lijst van pagina’s die bij het opstarten worden geopend. De zesde hyperlink is voor het toevoegen van nieuwe sites. Plak het adres dat u hebt gekopieerd in het tekstvak, of typ het in en klik op “Toevoegen. De op deze manier gespecificeerde sites worden direct geopend wanneer u Chrome opstart.

Ditzelfde instellingsitem kan worden gebruikt om de gewenste website als startpagina in te stellen. Voor het voorbeeld, open Facebook en sla het op in de lijst met de nummer “drie” knop. Sluit het Chrome-venster om de wijzigingen toe te passen.

De volgende keer dat u de browser opstart, wordt de inlogpagina van Facebook geopend. Nieuwe tabbladen openen de site van uw standaard favoriete zoekmachine.

De Google Chrome-snelkoppeling instellen

Een soortgelijk resultaat, met een hard-coded opstartpagina, kan worden bereikt door de eigenschappen van de snelkoppeling aan te passen.

Ga naar de instellingen van Chrome en controleer het opstarttype. Moet worden ingesteld op “Nieuw tabblad” modus.

Rechtsklik om het contextmenu te openen voor het browserpictogram op het bureaublad. Open de vermelding “Eigenschappen”.

Ga naar het tabblad “Snelkoppelingen”. In het veld “Object” één spatie inspringen na het pad naar het uitvoerbare bestand. Kopieer of typ met de hand het adres van de geselecteerde startpagina. Zet het tussen aanhalingstekens zoals in de schermafbeelding. Druk op “Toepassen” en pas de gemaakte wijzigingen toe.

Het systeem kan aanvullende bevestiging van rechten vereisen. Klik op “Doorgaan”. Wanneer u nu de browser opent, zal de openingstab altijd het Facebook-logo tonen.

Tot slot

Met de onderstaande aanbevelingen kunt u de startpagina van Google Chrome opnieuw indelen op een manier die het beste bij uw behoeften past.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: