Hoe weet u of uw systeem 32 of 64bit is in Windows 7?

De keuze van de juiste software voor uw computer hangt af van de bitgrootte van uw besturingssysteem. Alle programma’s draaien op x64 en alleen 32-bits programma’s op x86. Onze experts laten zien hoe u de cijfercapaciteit van Windows 7 kunt controleren.

De eenvoudigste manier om snel te bepalen welk besturingssysteem is geïnstalleerd, is door gebruik te maken van Bestandsbeheer. Start Windows bestandsbeheer en klik op het “C” station om de inhoud ervan te openen. De schermafbeelding toont mappen op een 64-bits systeem. In de 32-bits versie is er slechts één map genaamd Program Files.

Om er zeker van te zijn dat de conclusies van de verkenner juist zijn, kunt u de algemene informatie van uw systeem controleren. Open het dialoogvenster “Uitvoeren” door op “Win+R” te drukken. Typ “controle” in het tekstveld. Druk op “OK” of de enter-toets op het toetsenbord van de PC.

Zoek in het Configuratiescherm het gedeelte dat in de schermafbeelding is gemarkeerd met een kader. Voer het in met een enkele muisklik.

Ga naar de regel Systeemtype in de sectie Systeemtype van de schermafbeelding. In dit voorbeeld gebruikten onze deskundigen een 64-bits besturingssysteem.

U krijgt dezelfde informatie met het hulpprogramma “Systeeminformatie”. Open het dialoogvenster “Uitvoeren” en typ “msinfo32” in het tekstvak. Druk op “OK” om het hulpprogramma te starten.

Er wordt een nieuw venster geopend in de sectie algemene informatie. Zoek in de gegevenslijst naar het vak “Type”, in de schermafbeelding aangegeven met een kader. Voor 32-bit systemen staat er “x86 gebaseerde PC”.

Tot slot

Onze experts hebben drie manieren gegeven om de bitness van Windows 7 te controleren. Kies de handigste en gebruik die naar behoefte.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: