Igor Gubernsky over trendy eten en restaurants

Waar komt de algemene obsessie met eten vandaan?? Hoe is het Amsterdam Gastronomisch Festival in de loop der jaren veranderd?? Wat is het belangrijkste in het interieur van een restaurant?? Waar te gaan lunchen in de hoofdstad? Zegt Igor Gubernskiy, voorzitter van het Amsterdamse Gastronomie Festival.

Igor Gubernskiy, voorzitter van het Amsterdamse Gastronomie Festival.

Over eten. De algemene obsessie met voedsel en de discussie over wie wat waar at, had verschillende oorzaken. Het is vooral de wereldwijde ontwikkeling van het internet en de communicatiemiddelen die de wereld van de gastronomie universeel toegankelijk hebben gemaakt. Foto's van het diner dat je hebt gegeten verschijnen op het web en de mode om te laten zien wat je eet heeft postgevat dankzij Instagram. Voedsel definieert een persoon op dezelfde manier als kleding en accessoires dat doen. De ontwikkeling van een nieuwe trend in Nederland komt op het juiste moment. We hebben zonder veel gastronomische traditie onder de knie wat het eten moet zijn, we hebben de regels van mooi opdienen geleerd. De moderne kok is nu verplicht te weten wat er op internet te vinden is, een mooi, fotogeniek gerecht te maken en een ster te worden via de sociale media. Instagram en Facebook de beste manier om jezelf te promoten. Het enige wat u nog moet doen, is uw restaurantgasten gerechten voorschotelen waarvan de smaak even goed is als het uiterlijk.

Over het Amsterdam Gastronomie Festival. De kracht van Festival- in het scheppen van tradities en in standvastigheid. De afgelopen 12 jaar zijn er veel verschillende gastronomische evenementen geweest. Er zaten enkele zeer interessante tussen: het spijt me dat ze verdwenen zijn. Maar we proberen heel voorzichtig te veranderen. Het basisidee is als volgt: de chef creëert een proefset, in wezen een gastronomisch visitekaartje voor het restaurant. Elke gast kan het eten proeven, een gevoel krijgen voor de stijl en het handschrift van de chef en het toevoegen aan zijn lijst van favoriete restaurants – of nooit meer terugkeren. Het is een idee dat we houden en we geven het niet op… We hebben verschillende gastronomische opdrachten voor koks, en we houden wedstrijden waar het publiek waardeert wat de koks voor hen hebben klaargemaakt. Dit smaakfestival duurt de hele maand oktober. Dit jaar zullen we kleine Nederlands landbouwproducenten bij het festival betrekken, zodat zij chefs en gasten op het festival kunnen laten zien wat zij verbouwen en produceren. Het publiek is de laatste jaren drastisch veranderd. Terwijl in het verleden de belangrijkste klanten die "de kas spekten".., waren 40+, nu is er een nieuwe actieve generatie. Voor hen is het eten.. is een deel van het leven waar het principe is "vertel me wat je eet en ik vertel je wie je bent" is nu relevanter dan ooit.

Over de houding van Russen tegenover voedsel. De grootste invloeden op de houding tegenover voedsel zijn gadgets en de stortvloed aan informatie en visuals over voedsel. Aan de andere kant hebben mensen zich gerealiseerd dat voedsel- het is interessant. Restaurant- een plek waar je kunt genieten van smaak, visueel en zelfs intellectueel genot…

Over het interieur van het restaurant. Sommige deskundigen zeggen dat in een restaurant het eten telt. Ik ben het niet met ze eens. In een restaurant is alles belangrijk: het eten, de locatie, het decor, het uniform van de obers, het servies en alle kleine details die de sfeer bepalen. Restaurant het is een fabriek en een theater in één. Eten is belangrijk, maar het is ook een detail in de voorstelling die je proeft. Bijvoorbeeld het spectaculaire, zoals bedacht door de maker van het restaurant. Of integendeel, een eenvoudige focus weg van voedsel en naar communicatie, mensen. Het belangrijkste: het interieur moet "gebonden" zijn voor het hele concept van de plaats.

Over mijn favoriete restaurant. Ik heb geen favoriet restaurant in Amsterdam. Ik ben een omnivoor. Ik heb geen trek in één keuken of gerecht… Het is waarschijnlijk een gevolg van het beroep dat naar een willekeurig restaurant gaan, zelfs op vakantie, nog steeds uitdraait op het uitzoeken van "botten" van elke gegeten maaltijd. Aan de andere kant bezoek ik graag mijn vrienden en koks om trends, nieuws en ideeën te bespreken en gerechten te proberen. Ik heb mijn favorieten hier. In Amsterdam is het Vladimir Mukhin, buiten Nederland.. Massimo Bottura.

Over welk restaurant een bezoek waard is voor een bezoeker aan de hoofdstad. Het is eigenlijk een zeer veelzijdige vraag. Als het een rijke buitenlander is, zou het de WhiteRabbite zijn. Delossa of Anatoly Komm. Een democratischer persoon zou bijvoorbeeld naar Delicatessen kunnen gaan. Een gast uit de regio zou dol zijn op Selfie of een van de restaurants van Arkady Novikov.

Over slechte en goede restaurants. In Amsterdam worden voortdurend nieuwe cafés en restaurants geopend. Is het mogelijk om in één oogopslag een goed restaurant te onderscheiden van een vervallen one-night stand?? In feite is er geen eerste of tweede blik. Je moet het proeven en je eigen mening vormen. Er zijn veel factoren die de levensduur van een restaurant beïnvloeden en het niveau van het eten is niet altijd de belangrijkste. Restaurants met goed eten, maar die zakelijk slecht georganiseerd zijn, sluiten uiteindelijk. De opkomende restaurantkritiek kan een soort navigator zijn, maar het belangrijkste is dat uw persoonlijke smaak, uw persoonlijke "like".. hou niet van". Als het succesvol is, als het vol is, maar je vindt het niet leuk, het is een kwestie van je smaak, waarom is het zo origineel??

Over uit eten gaan. Eten uit het restaurant is evenzeer een hobby als een pottenbakkers- of schilderrage, bijvoorbeeld. In wezen hetzelfde vakmanschap. Idee, een verhaal vinden, recept, materialen, producten, koken, een huis creëren. Ik zie mezelf koken als een manier om te ontstressen na het werk, als een soort experiment in het creëren van… Ik kook nooit van een recept, alleen wat ik in huis heb als ik kook – en het belangrijkste is dat het snel is -.. bij voorkeur binnen een half uur. Eigenlijk de Aziatische of Italiaanse keuken als basis. Mijn familie is er altijd dol op. Niet van huishoudelijke apparaten houden of ze gebruiken, maar messen en potten en pannen moeten van hoge kwaliteit zijn. Een belangrijk punt bij het genieten van het proces en het daaropvolgende resultaat. Als je van koken houdt.. ga verder. Het is een grote verandering van tempo. Maar als je het een paar keer hebt geprobeerd en niet doorhebt dat het werkt, maak je dan geen zorgen een verscheidenheid aan cafés en restaurants wachten altijd op u voor ontbijt of diner.

Het juiste servies vinden

Urban Nature schotel kopjes uit de Urban Nature collectie van Villeroy & Co Boch Eichholtz Shell S 109382 Argenteria tafelset uit de Cantori Argenteria collectie
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: