Isofra en Protargol vergelijken: wat is beter?

Isofra en Protargol worden gebruikt voor de behandeling van kno-organen en de luchtwegen. Verkrijgbaar als spray, druppels, oplossing voor plaatselijk gebruik. Sommige aanwijzingen zijn hetzelfde, maar er zijn veel verschillen.

Behandeling van kno-organen

Wij hebben hun voor- en nadelen uitgesplitst om te zien welk geneesmiddel de voorkeur geniet bij verschillende ademhalings- en gehooraandoeningen.

De drug

Voordelen

Nadelen

Isofra

+ Een effectief lokaal antibacterieel middel;

+ Verkrijgbaar als neusspray met handig doseertuitje;

+ Voor de allerkleinsten;

+ Werkt tegen ziekteverwekkers die niet gevoelig zijn voor penicillines;

+ Helpt complicaties na een operatie te voorkomen;

+ Goed verdragen, laag risico op bijwerkingen.

– Niet aanbevolen voor de leeftijd van 1 jaar;

– Sommige stammen worden resistent na langdurig gebruik;

– Niet voorgeschreven aan zwangere vrouwen;

– Niet te gebruiken voor neusspoeling;

– Kan allergieĆ«n hebben;

– Op voorschrift;

– Niet aanbevolen voor langer dan een week.

Protargol

+ Een antibacterieel geneesmiddel met een sterke bacteriedodende werking;

+ Niet alleen gebruikt in de oogheelkunde en otolaryngologie, maar ook in de urologie;

+ Verkrijgbaar in twee vormen – poeder en druppels voor plaatselijk gebruik;

+ Zilverionen hebben een adstringerende werking op aangetaste cellen en beschermen gezonde cellen;

+ Geschikt voor profylaxe;

+ Geen leeftijdsbeperkingen.

– Kan allergisch zijn voor het product;

– Een langere kuur nodig hebben;

– Langdurig gebruik kan leiden tot vergiftiging.

Beschrijving van het product Isofra

Isofra (Framicetinsulfaat 1,25 g=800000ED)

Isofra is verkrijgbaar als neusspray. Dit geneesmiddel heeft een bacteriedodende werking, behoort tot de topische antibiotica. Bevat Framicetin. Geproduceerd in Frankrijk.

Isofra wordt gebruikt in de otolaryngologie. Spray die plaatselijk in de neusholte wordt aangebracht. Het actieve bestanddeel van het product verwijst naar antimicrobiƫle stoffen. Framicetin is sterk geconcentreerd in de weefsels van het neusslijmvlies en zijn aanhangsels. Het heeft een bacteriedodende werking.

De meeste Gram-positieve en Gram-negatieve micro-organismen die ademhalingsziekten veroorzaken zijn gevoelig voor framycine. Er ontstaat vrijwel geen weerstand tegen de stof. Bij plaatselijke toepassing is de absorptie te verwaarlozen.

Onderzoek en doeltreffendheid

Isofra, dat geen analogen op de Nederlands markt heeft, wordt veel gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van de bovenste luchtwegen, die gepaard gaan met ontstekingen. Framicetin in de samenstelling elimineert met succes ziekteverwekkers zoals streptokokken, stafylokokken, enterobacteriaceae, shigellae, salmonellae, eiwitten.

Isofra heeft het voordeel dat het zich richt op stammen die niet gevoelig zijn voor penicillines en andere antibiotica.

Isofra is de enige antibacteriƫle spray die aan zeer jonge kinderen kan worden voorgeschreven.

Volgens de resultaten van klinische studies vermindert het geneesmiddel de klinische manifestaties van adenoĆÆditis al op dag 5 van de behandeling. Het gebruik ervan gaat gepaard met een vermindering van ontsteking en zwelling van weefsels. Isofra vermindert het risico op complicaties.

Bron:Rol van topische antibiotica bij de behandeling van ziekten die gepaard gaan met rhinofaryngeale symptomen. Kunelskaya N.. Behandelingen. 2018.

Contra-indicaties

Isofra spray mag niet worden gebruikt bij intolerantie voor Framicetin. Niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 12 maanden. De oplossing wordt niet gebruikt voor sinusspoeling. Langer dan 10 dagen kan bacteriĆ«le resistentie veroorzaken, wat de behandeling en het verloop van de ziekte negatief zal beĆÆnvloeden.

Bijwerkingen

Ongewenste effecten van de spray komen zelden voor. Kan allergisch zijn voor het geneesmiddel. Branden, hyperemie, zwelling en jeuk kunnen optreden als het product langdurig in hoge doses wordt gebruikt. Symptomen verdwijnen bij ontwenning. Er is geen specifieke behandeling nodig.

De dosering is

De spray wordt alleen gebruikt voor neusverstuiving. VĆ³Ć³r gebruik moeten verscheidene verstuivingen buiten de neusholten worden uitgevoerd. Tijdens het gebruik wordt de fles verticaal gehouden.

De dosering en de duur van de toepassing worden individueel bepaald. Tenzij anders geadviseerd, worden 4 tot 6 verstuivingen per dag in Ć©Ć©n dosis aan volwassenen gegeven. Na een jaar wordt de spray 3 keer per dag gebruikt. Het gemiddelde verloop van de toepassing – 10 dagen.

Als het gebruik van Isofra binnen een week geen verbetering geeft, moet u uw arts raadplegen. De spray wordt stopgezet. Als bijverschijnselen optreden, moet u ook de behandeling beƫindigen en uw arts raadplegen.

Wie is geschikt

De spray wordt gebruikt als onderdeel van de complexe behandeling van bacteriƫle infecties van de neusholten en sinussen, waaronder rhinitis, sinusitis, rhinopharyngitis. Het middel kan alleen worden gebruikt als er geen schade is aan de neusholten. Isofra kan ook worden voorgeschreven om infectieuze complicaties na chirurgische ingrepen te voorkomen.

Beschrijving van Protargol druppels

Sialor - Protargol

Protargol is een antibacterieel geneesmiddel dat verkrijgbaar is als druppels en poeder. Het actieve ingrediĆ«nt in de formulering is eiwitzilver. Fabrikanten – Istok Plus in OekraĆÆne en A. Sella in ItaliĆ«. Het is een antiseptisch, adstringerend en anti-edemateus plaatselijk middel.

Protargol-oplossing remt de groei van Gram-negatieve en Gram-positieve bacteriƫn. Zilverionen zorgen voor de bacteriedodende eigenschappen van het geneesmiddel door de eiwitten van ziekteverwekkers neer te slaan.

Protargol wordt gebruikt in de oogheelkunde, otolaryngologie en urologie.

Onderzoek en doeltreffendheid

Producten op basis van zilverionen worden al lang gebruikt voor de behandeling van rhinosinusitis. Effectief door ontstekingsremmende, antiseptische en adstringerende werking.

Protargol als druppels – antibacterieel middel op basis van zilveroplossing. Het wordt aanbevolen voor gebruik als neusdruppels bij rhinitis en rhinosinusitis. Het werkt goed tegen purulente sinusitis en rhinitis. Protargol is aangewezen bij de behandeling van kinderen bij ziekten van de neuskeelholte die gepaard gaan met faryngitis.

Eenmaal in de ziekteverwekkers, vernietigen de zilverionen hun membraan, wat leidt tot verstoring en dood. Protargol vernietigt zowel bacteriƫn als schimmels. Daarom hebben kinderen tijdens de behandeling geen last van dysbiose.

Protargol wordt ook verondersteld immunomodulerende effecten te hebben. Het product bevordert de vorming van een beschermende film die het binnendringen van pathogene micro-organismen verhindert. Het product heeft ook een vasoconstrictieve werking.

Anderhalve eeuw ervaring met het gebruik van zilverproteĆÆnaatoplossing wijst op de doeltreffendheid en bevredigende veiligheid ervan bij de behandeling van complexe infectieuze en inflammatoire pathologieĆ«n van de sinussen en nasopharynx bij volwassenen en in de pediatrische praktijk. Protargol kan worden gebruikt voor therapie en profylaxe. Het behandelt effectief de symptomen en grijpt direct in op de oorzaak.

Bron:Protargol bij de behandeling van rhinosinusitis bij kinderen. Sichinava I.. MRI. 2015.

Contra-indicaties

Protargol antisepticum mag niet worden gebruikt bij de volgende contra-indicaties:

  1. intolerantie voor de verbinding;

  2. zwangerschap;

  3. Samen met preparaten die papaĆÆne bevatten.

De gevolgen voor de foetus en de zwangerschap zijn niet voldoende bestudeerd. Daarom wordt de medicatie niet voorgeschreven als de foetus zwanger is. Tijdens de lactatiefase is het gebruik van Protargol toegestaan met medische toestemming. Borstvoeding moet tijdens de behandeling worden vermeden.

Bijwerkingen

Het geneesmiddel wordt goed verdragen. Prothargol kan bij langdurig gebruik allergische reacties en huidverkleuring veroorzaken. Vergiftiging komt zeer zelden voor bij langdurig gebruik van hoge doses.

Dosering

Dosering

Volwassenen krijgen 2-3 keer per dag 1-2 druppels in elk neusgat. Cursus van 5-10 dagen. Doseringen voor volwassenen worden gebruikt in de pediatrie, maar kunnen door de arts worden aangepast.

Een overdosis Protargol gaat gepaard met de accumulatie van grote hoeveelheden zilverionen in het lichaam. Getroffen persoon lijdt aan verkleurde huid, verwarde spraak… Zilveraanslag kan allergische reacties veroorzaken. De huid is niet altijd verkleurd; ze kan ook een grijze of donkerblauwe tint krijgen. Dit komt omdat de chemische stof zich bindt met de eiwitten van het lichaam, waardoor het pigment wordt geproduceerd.

Overdosering kan ook gepaard gaan met bloedarmoede, cardiomyopathie en leverschade.

Voor wie is het geschikt?

Plaatselijk antisepticum voor ontstekingsziekten van de luchtwegen en het urineslijmvlies. Protargol wordt gebruikt voor de behandeling van conjunctivitis, rhinitis, faryngitis, urethritis, otitis media, blennorrhoea.

Kosten en analogen

Product

Kosten

Analoog/vervangers

Isofra

15 ml spray – vanaf 360 RUR

Adrianol

Aquamax

Nosalen

Geen zout

Aquazoline

Salin

Physiodose

Fysiomeer

Protargol

2% druppels 15 ml – vanaf 140 roebel

Welk product kiezen?

Isofra en Protargol zijn effectief. Zij verschillen in het toepassingsgebied. Isofra is meer geschikt voor de behandeling en preventie van sinusitis en rhinitis met een purulent exsudaat. Het middel helpt ook bij adenoĆÆden. Het is handig te gebruiken in de vorm van druppels. Kan worden voorgeschreven vanaf de geboorte en bij volwassenen.

Protargol kan worden gegeven zodra zich een acute ontsteking ontwikkelt, tenzij het oorzakelijke agens is geĆÆdentificeerd. Het is goedgekeurd voor gebruik als neusspoeling. Het wordt niet alleen gebruikt voor de behandeling van KNO-organen, maar ook in de urologie.

De keuze van het geneesmiddel is altijd aan de arts, die de nodige tests zal voorschrijven om een doeltreffende therapie voor te schrijven. Zelfmedicatie kan gevaarlijk zijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Koen

    Kan iemand mij alsjeblieft vertellen wat de beste optie is tussen Isofra en Protargol? Ik heb last van een sinusinfectie en ik wil graag weten welk medicijn effectiever is in het behandelen van mijn symptomen. Alle informatie of persoonlijke ervaringen zijn welkom! Alvast bedankt.

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: