Keukenwand ideeën

Hoe je keukenmuren versieren om het interieur te veranderen? U hoeft hiervoor geen dure materialen en accessoires te gebruiken. Soms heb je alleen een paar felle accenten nodig – en je keuken speelt met nieuwe kleuren.

Het materiaal kiezen

Behang. Vaak behang biedt precies de juiste achtergrond voor meubels, vloeren en accessoires. Het is gemakkelijk om ze mooi te maken in uw keuken – gebruik gewoon behanginlays met contrasterende kleuren. Als het interieur monochroom is, kan het behang met een helder, grafisch ontwerp het doen herleven. Experimenteer en maak van uw keukenwandontwerp een leuk spel. De meest voorkomende manier om een muur.. accentmuur. Beplak één muur met contrasterend behang en maak de rest zo neutraal mogelijk. Accentueer de belangrijkste functionele zone: de eetkamer, de woonkamer, de keuken en de badkamer in de keuken of het kookgedeelte in de keuken woonkamer.

Fotobehang. In een kleine keuken kunt u de ruimte vergroten met panoramisch landschapsfotobehang. Uitzicht op de rivier, oude stadsstraten en andere "plaatjes" de ruimte optisch verbreden en een aangenaam verkwikkend effect in een interieur brengen. Mooie en opvallende foto's vereisen een neutrale achtergrond, minimale meubels en accessoires. Fotobehang ook perfect gezoneerde ruimte.

Fotobehang en designpanelen op vliesbasis met een driedimensionale afbeelding breiden de ruimte visueel uit.

Fotopanelen. U kunt een leuk en stijlvol schort om uw keukenbehang maken. Hier zijn twee keukenideeën: plak een geschikt stuk behang op de muur boven uw werkruimte en zet er gehard glas overheen. Of bestel een echt fotobord: u kunt het maken van uw eigen foto's of kiezen voor fotopanelen van de fabrikant.

Fotolijsten: Keramische inkt wordt aangebracht op de achterzijde van gehard glas.

  • Glazen achterwandschort voor keukenkasten - Ranke Motiv van Sprinz
  • Glazen wandschort voor keukenmeubelen - Mohnfeld Motiv van Sprinz
  • Glazen wandschort - Glaser Motiv van Sprinz
  • Glazen achterwand - Zitronen Motiv van Sprinz

Glazen achterwandschort voor keukenkasten – Ranke Motiv by Sprinz.

Verf. Als u de juiste kleuren kiest, kunt u een kunstwerk creëren in plaats van alleen maar een interessant keukenwandontwerp. Een volledig witte keuken met witte muren en witte apparatuur geeft de keuken een zeer feestelijke uitstraling de kamer.


Lees ook:

  • 6 ideeën: hoe een muur versieren
  • 15 behangcollecties voor de keuken
  • Leren in 5 minuten: alles over keukenbehang

Nog een spectaculaire optie Schilder de muren in twee kleuren. Of u kunt de fronten van uw keukenpanelen in verschillende kleuren schilderen – in plaats van pop-art?!

Een opvallend kleurenschema gebaseerd op het contrast tussen de twee kleuren gekozen voor de muren en het keukenfront.

Texturen mengen. U hoeft niet slechts één decoratief materiaal voor muren te gebruiken. Compleet onverwachte combinaties:
Tegels + hout. Probeer het patroon van de tegels af te stemmen op de werkbladen en de houtsoort op het basismeubilair.
Tegel + mozaïek. U hoeft niet slechts één materiaal voor het rooster te gebruiken. Kies een basis ( tegel ) en vul deze aan met een ( mozaïek ).
Behang + lambrisering of verf. Gebruik patroonbehang als basis voor uw keuken, en verf het onderste deel van de muur met een bijpassend behang of gebruik kunststof lambrisering.

Afgebeeld: Marca Corona Jolie 03 tegels.

Gerafeld gips. Dit type afwerking ziet er geweldig uit met moderne technieken Een mix van oudheid en hightech. Gips kan ook worden geglazuurd met glazuurverven die een zachte toets van parelmoer, metaalgloed, enz. geven.

Tegel. De muren in de keuken, volledig betegeld met keramiek, doen de ruimte koud lijken. Probeer de kleur van de voegen te veranderen. Kies diepe, verzadigde kleuren die contrasteren met het keramiek. De keukenmuur zal onmiddellijk 'gloeien'.

Top keukenontwerpideeën: een ongewoon tegelwerk. Voeg een contrasterende tegel of "decoratie" toe aan het geheel uit de collectie van uw keuze. Kleur het 'schort' contrasteert met de rest van de muren en het wordt een lichtpunt dat de stijl- en kleurstelling van uw keuken bepaalt.

Betegelde keukenschorten brengen de kleur van het interieur en kunnen een accent vormen op het keukenontwerp door een decoratieve of contrasterende inleg.

Het originele keukenschort. Als u per ongeluk een antieke vaas breekt, hoeft u zich geen zorgen te maken: het is een geweldig materiaal voor het keukenschort. Door de stukken willekeurig of volgens een patroon te plaatsen, kun je je een kunstenaar voelen – en je eigen unieke meesterwerk creëren. De neutrale kitkleur is het beste: licht zand, grijs of wit. Deze "patchwork"-techniek kan ook worden gebruikt bij het werken met tegels die overgebleven zijn van de vorige reparatie.

Origineel keukenschort. Als je per ongeluk een antieke vaas breekt, geen nood – het is een geweldig materiaal voor een keukenschort. Door de stukken chaotisch of volgens een patroon te plaatsen, kun je jezelf een kunstenaar voelen en je eigen unieke meesterwerk creëren. De voegkleur is neutraal: licht zand, grijs of wit. Deze 'patchwork'-techniek kan ook worden gebruikt met tegels die overblijven van eerdere renovaties.

Verberg

Dekking

Details en essentiële zaken. Men kan muren niet alleen versieren in het stadium van grote reparaties. Het is veel leuker om te experimenteren met een bestaand interieur. Hang een stillevenpaneel of andere smakelijke reproducties aan de muur. U kunt bijvoorbeeld een menu inlijsten van een restaurant waar u op uw laatste vakantie uit eten bent geweest. Of kies voor traditionele posters van landschappen en fruit.

Vergeet niet dat verticale panelen het plafond in een lage keuken optisch verhogen, en horizontale.. «Rek het uit" kamer.

Vergeet de kleurencombinaties niet: sappige kleuren zijn geweldig om neutrale keukenmuren op te fleuren.

De gastvrouw heeft een krachtig wapen in haar arsenaal Mooi servies. Verstop het niet in een kast Op open rekken uitstallen: laat ze de aandacht trekken en uw keuken er aantrekkelijk uitzien. Hetzelfde kan gezegd worden van ongewone dienbladen, klokken aan de muur.

De wanddecoratie kan na de renovatie worden gedaan. Als u er ingelijste stillevens op wilt hangen, moeten de muren monochroom zijn. Vergeet niet zo'n techniek als open schappen met mooie gerechten.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: