LE SALON. SALON VAN HOGE KUNST & DESIGN – 2020

Van 21 tot 24 mei 2020 vindt in het Architectural Museum in Amsterdam de tweede International Salon of Fine Art and Design plaats, het enige evenement in Nederland waar beeldende kunst, de nieuwste verworvenheden op het gebied van design en juwelen worden samengebracht.

Een mijlpaal op het Salon 2020 is de deelname van de beroemde LAVERDIN Gallery Galerie Jean-François Cazeau in Parijs, gelegen in het hart van de wijk Marais, dicht bij het huis-museum van Picasso. Jean-François Cazeau, die zijn kennis van de modernistische en hedendaagse schilderkunst heeft geërfd van zijn oom Philippe Cazeau, een gerenommeerde internationale expert en kunsthandelaar met wie hij al bijna twintig jaar samenwerkt, presenteert meesterwerken van Pablo Picasso, Juan Miró, Amedeo Modigliani en Max Ernst, evenals werken van beroemde hedendaagse kunstenaars als Lee Chevalier, Sudaporn Teja, Robert Combas, Ko Young Huang Hoon.

Berkeley Renaissance Duke Tourbillon Baguette

Een breed scala aan hedendaagse kunst wordt ook aangeboden door de toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst in New York galerij LAVERDIN, werken met getalenteerde kunstenaars van alle disciplines, soorten kunst en verblijfplaatsen.

Prachtige voorbeelden van Europese art nouveau-schilderkunst zijn te zien en Duitse galerie Dr. Nöth Kunsthandel + Galerie, gespecialiseerd in het werk van Duitse expressionisten en Franse fauvisten. De belangrijkste decoratie van de stand van de galerie in Amsterdam zijn doeken van Raul Dufy, Louis Walt en Armand Guillaume.

Nederlands kunstliefhebbers zullen ABA Gallery New York, die al vele jaren samenwerkt met grote musea in Amsterdam en Sint-Petersburg. Het grootse baljurkportret van Madame Martie door Konstantin Korovin, een van de beste schilderijen uit zijn late Parijse periode, verdient bijzondere aandacht, evenals de vroege doeken van Michail Larionov en Natalia Goncharova.

Guillaumin, 1914, Agay

Een unieke collectie schilderijen van oude meesters zal worden gepresenteerd door de in 1997 opgerichte galerie van Monte Carlo Maison d'Art, in Parijs met werken van uitzonderlijke museumkwaliteit, waaronder het prachtige Diana en Callisto van Paris Bordonnay, dat lang is beschouwd als een werk van Giorgione's penseelvoering.

De galeries die exclusieve sieraden en juwelen vertegenwoordigen zullen een bijzondere rol spelen op het Salon 2020. Veel van 's werelds toonaangevende merken zullen voor het eerst in Amsterdam aanwezig zijn.

Het middelpunt van de afdeling wordt gevormd door stukken van het wereldberoemde Londense merk GLENN SPIRO, unieke combinaties van kostbare edelstenen en juwelenlegeringen met minder traditionele materialen zoals titanium en hout, alsook juwelen uit de Londense vestiging van CHATILA Huizen, gespecialiseerd in zowel klassieke als zeldzame gekleurde diamanten. Exclusieve diamanten horloges van de Londense firma Backes& Strauss kunstwerken zullen worden gecombineerd met innovatieve sieraden, gepresenteerd door Hong Kong galerie WALLACE CHAN.

Bordone Diane & Callisto

Headliners op de Salon 2020 zijn onder meer BOCCARA galerie in Parijs, eigendom van Didier Marien, een bekende textieldeskundige. De galerie werkt momenteel met verschillende vormen van hedendaagse kunst, maar het beste deel van de collectie is gewijd aan originele wandtapijten van de grootste meesters van het Europese modernisme. De galerie BOCCARA presenteert op het Salon een gesigneerd en genummerd handgemaakt wollen wandtapijt ontworpen door Sonia Delaunay, het eerste van een beperkte oplage van zes stuks.

Flowing State, samengesteld door Francesco Stocchi – Curator van het Boijmans van Beuningen Museum Rotterdam en het Zwitsers Paviljoen op de Biënnale van Venetië 2021, en Samuel Gross, art director van artgenève. De tentoonstelling beslaat de ruimte van de Ruina-vleugel van het Architectuurmuseum, dat na een grote restauratie en renovatie die in 2017 werd afgerond, een van de meest prestigieuze tentoonstellingslocaties in Amsterdam is geworden. Aan het project nemen 25 vooraanstaande galeries deel, waaronder gevestigde internationale galeries als Kamel Mennour, Gagosian, Franco Noero, White Cube, Pace, Victoria Miró, Hauser & Wirt, Air de Paris, Laurent Gaudin, Scopia, Nathalie Obadia, Sebastien Bertrand, Tornabuoni Art en vele andere.

WC stilstaand leven

De mede-organisator van de tentoonstelling aan Nederlands zijde is «ART-Koerier, opgericht in 1997, is een van de toonaangevende logistieke bedrijven op de Nederlands markt, gespecialiseerd in het organiseren van Nederlands en internationale tentoonstellingen, opslag en transport van kunstwerken uit de collecties van grote musea over de hele wereld, alsmede van particuliere collecties.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: