Leer hoe om te gaan met een puinhoop thuis

"Maak niet schoon waar je veegt, maar waar je niet veegt", zegt een populaire wijsheid. Hoe organiseer je je opslag zonder de ruimte te verstoppen??

Ruimte vrijmaken. Hou je aan de "mannen sokken" regel ( nieuw gekocht- Gooi onbruikbare oude &#41 weg;. En dat geldt voor alles: borden, potten en pannen, enz. Als je liever dingen weggooit, verkoop ze dan op een online rommelmarkt of geef ze weg. Bewaar onnodige dingen 'voor het geval dat' — het laatste ding. Deze regel geldt zowel voor de gevolgen van "impulsaankopen, Dus op onverwachte geschenken.

Kies: een mooie doos voor elk klein ding of een aparte lade in de kleerkast.

De vuilnisbelt. Veel mensen doen voor het nieuwe jaar overbodige dingen weg. In Italië is het gebruikelijk om oude meubels uit de ramen te gooien. In China zorg je ervoor dat je, voordat je iets koopt, je opslagruimte opruimt door dingen weg te gooien.

Op de foto: mand COM510 van Agape, ontwerp van Benedini Giampaolo.

Opslag voor één jaar. «Als je het een jaar niet gebruikt hebt, wordt het nooit gebruikt — zeggen de Japanners. Maak in ieder geval een jaarlijkse inventarisatie en doe overbodige spullen weg. U kunt dit doen vóór het nieuwe jaar, om het jaar met een "schone lei" te beginnen.

Verwerp nutteloze souvenirs. Als u op vakantie bent, koop dan geen onnodige dingen die uw huis vervuilen. Waarom heb je deze beeldjes nodig? Geef voorrang aan eetbare souvenirs ( bijvoorbeeld kaas, olijfolie, snoep ).

Bewaar al uw vazen en beeldjes op één plek. Als u nog steeds nutteloze dingen krijgt, zeg dan eerlijk tegen deze mensen: ons huis is vol, dank u. Genoeg. De ( aandenkens die zich al hebben opgehoopt ) als u ze niet kwijt kunt, kunt u ze beter op één plaats bewaren. Soms wordt overbodigheid een origineel element van het decor.

Dus wat als je een dozijn posters, een paar spiegels en beeldjes… Soms kan zelfs overdaad een decoratief element worden. Kijk hoe de Vitra-fabriek u leert!

De doos is universeel. Sleutels, sieraden, fantasiejuwelen en cosmetica hebben specifieke opbergaccessoires nodig, anders raken ze zoek en raken ze vermengd met onnodige dingen. Alle soorten manden en opbergdozen komen te hulp; de doos is ook een geweldige optie voor het opbergen van kleine voorwerpen. Niet alleen voor sieraden maar ook voor naaiaccessoires. Tegenwoordig kan het doosje zelfs de vorm hebben van een miniatuur ladekastje.

Afgebeeld: AA130 door Maggi Massimo, ontwerp door Maggi Massimo.

De juiste meubels- uw helper. Het is niet ongebruikelijk dat meubels worden voorzien van extra opbergmogelijkheden… Van een armleuning van een bank kan bijvoorbeeld een salontafel worden gemaakt. Handig. En op zo'n tafelblad kun je, anders dan op een gewone tafel, niet voortdurend "vergeten" Een ongewassen koffiemok, een open laptop en een dozijn tijdschriften.

De salontafel kan grote opbergvakken hebben voor de afstandsbediening, boeken, cd's….. Alle troep is snel uit het zicht verborgen ( vooral waardevol bij onverwacht bezoek ).

Kies meubels voor tweeërlei gebruik met verborgen opbergbakken.

Koop geen meubels 'op voorraad'. Koop geen meubels die groter zijn dan je nodig hebt. Het is raadzaam om al in de ontwerpfase vooraf te berekenen hoeveel bergruimte u nodig heeft voor kleding, serviesgoed en keukengerei. Als je opbergdozen koopt voor "reserve" dingen.., Als er niet genoeg ruimte is, kan het snel vollopen met nieuwe dingen.

Een reusachtig rek met rijen lege schappen zou het interieur niet sieren! Koop geen meubels die ruimer zijn dan je echt nodig hebt.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: