Minimalisme: 10 tips voor de gemiddelde burger

Minimalisme is tegenwoordig trendy en populair. Mensen zijn steeds meer op zoek naar eenvoud en systematisering in interieurs. Minimalisme is niet alleen een minimum aan meubels, maar ook onberispelijke smaak, gevoel voor ruimte, levensstijl en gevoel voor stijl. Hier zijn tien tips om u te helpen bij het inrichten in deze spectaculaire stijl.

Natuurlijk komt minimalisme het best tot zijn recht in een interessante, complexe ruimte, wanneer de kamer wordt verlicht door een tweede licht of wanneer panoramische beglazing de hele woonkamer omhult. Maar de meeste mensen in ons land hebben niet zulke appartementen, en de stijl van het minimalisme staat in de geest heel dicht bij hen. Dit artikel is alleen voor hen! Onze tips zullen helpen om uw interieur in de stijl van het minimalisme interessanter te maken.

1. Begrijp de stijl

Minimalisme in het interieur- is de eenvoud van geometrie, beknoptheid, een spel met vormen en volumes.

De belangrijkste taak – met eenvoudige middelen een functioneel interieur creëren, prioriteiten stellen en het gewenste resultaat bereiken.

Minimalisme hoeft niet saai te zijn, integendeel: de expressieve middelen in het minimalisme zijn zo eenvoudig en duidelijk dat met het juiste gebruik van zelfs minimale middelen een optimaal resultaat kan worden bereikt.

2. Hou het simpel

Een goede regel voor het creëren van een minimalistisch interieur is hou het simpel.

Eenvoudigere combinaties van kleuren en materialen, geen noodzaak om complexe composities te maken. Het is voldoende om één helder object te accentueren, en al het andere dient als achtergrond daarvoor.

Een object moet belangrijk en intrigerend zijn; de ruimte zal de waarde ervan benadrukken en het belang ervan in het interieur laten zien.


Lees ook:

  • Een eenpersoonskamer in minimalistische stijl: Het project van Yanina Filippova en Violetta Nikitina
  • Hoe haalt u het meeste uit uw appartement met één slaapkamer?
  • Trends in kerstdecoratie 2016

3. Verberg het overbodige uit het zicht

Deze eenvoudige tip geeft de essentie van minimalisme weer. Als er een kans is om te verbergen wat verborgen kan worden.. doe het. Garderobes inrichten, kasten inbouwen, nutsvoorzieningen verbergen, verlichting, enz. . Het is een techniek die je zeker kan helpen het resultaat te bereiken dat je zoekt. Daarom is het bijzonder belangrijk om rekening te houden met de verborgen aspecten van uw interieur, zodat alles netjes en op zijn plaats zit.

4. Werken met licht

Gebruik verborgen verlichting, spot, track verlichting of lampen die deel uitmaken van het vlak. Verlichting is een belangrijk element, vooral als het om minimalisme gaat.

Werken met licht in het minimalisme verschilt van andere stijlrichtingen. De keuze van de armatuur zelf is hier belangrijk, zodat deze het hele idee volledig tot uitdrukking brengt. Minimalistische lichtbronnen bieden de kans om te spelen met lijn en punt. Ze kunnen worden gebruikt om richting te geven, ritme te creëren, het hoofdelement te benadrukken of te benadrukken volume of ruimte.

5. Verlies het belang van texturen niet uit het oog

Om het minimalisme gezelliger te maken, gebruikt u zachte texturen in de meubelbekleding, zoals velours, chenille, flock en jute. En we mogen tapijten en gordijnen niet vergeten. Het enige wat u moet doen is stoffen van goede kwaliteit gebruiken en de juiste kleuren kiezen om de schoonheid van het textiel te versterken.

Gebruik van natuurlijke materialen in decoraties, bijvoorbeeld steen en hout. Zij zullen u helpen de juiste stemming te creëren. Een brede plank op de vloer met een goede houtstructuur in een warme tint geeft het interieur een huiselijke en edele uitstraling.

Een grote textuur op de muur kan worden gebruikt als accent, en voor dit effect kunnen 3D-panelen of houten modules worden gebruikt.

6. Gebruik eenvoudige kleuren

Een monochroom palet is zeer kenmerkend voor deze stijl. Het interieur kan bijna wit of grijs zijn. Wees niet bang om een interieur er koud en oncomfortabel uit te laten zien: met een goede "basis, De ruimte zelf begint te spelen met de juiste kleuren.

Om de kleur interessant te maken kunt u deze diversifiëren met een eenvoudige truc – combineer verschillende texturen in één tint.

7. Let op de details

Het is altijd fijn als alle spullen op hun plaats staan en alles binnen handbereik is als je het nodig hebt.

Let op de details Ze maken interieurs helderder, comfortabeler en functioneler.

De vuistregel bij het toevoegen van details- is om van het algemene naar het bijzondere te gaan.

Maak het interieur niet ondergeschikt aan de details, maar juist het tegenovergestelde De details moeten het geheel aanvullen.

Details zoals het hele interieur is onderworpen aan één stijl. Het kunnen ook lampen, vazen of zelfs decorstukken zijn.

8. Leer het verhaal

10. Probeer een beetje brutaler

Wees niet bang dat uw interieur op een kantoor of ziekenhuis gaat lijken. Als u de bovenstaande punten volgt, kunt u het minimalisme zo functioneel, helder en gezellig mogelijk maken voor deze stijl.

Interessante platte ontwerpen

Interieur van een flat uit een project van een ontwerper Interieur van een flat uit een project van een ontwerper Interieur van de flat uit het door de ontwerper gerealiseerde project
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: