Nagelvormen en hun namen: hoe bepaal je het karakter van een meisje aan de hand van haar manicure?

Elke vrouw heeft haar eigen idee over hoe haar nagels er idealiter uit zouden moeten zien… Bij het aanpassen van de contouren van de nagel moet u echter niet alleen rekening houden met uw eigen wensen, maar ook met de aard van de oorspronkelijke gegevens – de anatomie van de hand, de vingers en de nagelriem. En ook of de vorm bij je past en wat het anderen zegt over jou en je persoonlijkheid. Journalisten hebben alles geleerd over nagelvormen en haasten zich om de informatie te delen met de lezers van onze online editie.

Nagelvormen

Gevormde nagels

Het begrip nagelvorm omvatEen paar punten:

 1. De vorm van de nagelplaat zelf, dat wil zeggen het gebied dat op de vinger overblijft als de nagels zo kort mogelijk worden geknipt.

 2. De natuurlijke vorm van een vrije nagelrand.

 3. De vorm van een vrije rand van de nagel, gevormd tijdens de manicure met een vijl of schaar.

 4. De vorm van een vrije rand die aan de nagel is gegeven door extensies.

De vorm van de nagelplaatkan zijn:

 1. Rond.

 2. Driehoekig – omgekeerde en regelmatige driehoek.

 3. Vierkant.

 4. Ovaal.

 5. Amandelvormig.

 6. Honingraat.

Nagelplaten kunnen langwerpig zijn, maar ook kort en breed tegelijk. Sommige mensen hebben ook bijzondere verschillen in de vorm van de nagelplaten op de verschillende tenen. Op de pink, ringvinger, wijsvinger en duim, bijvoorbeeld, is de nagel langwerpig en ovaal, terwijl hij op de middelvinger korter en bijna rond is. In het algemeen is de miniatuur altijd breder en langer dan de rest. De pink- en ringvingernagels hebben de beste verhoudingen en zijn daarom mooier dan de andere.

Hoewel je de vorm van de nagels op geen enkele manier kunt veranderen, kun je ze visueel corrigeren door ze te bedekken met een duurzaam plastic, wat betekent dat je ze laat verlengen.

Vorm van de vrije rand(natuurlijk na manicure of nagel) kan zijn:

 1. Ovaal.

 2. Vierkant (een precies en zacht vierkant).

 3. Ovaal-vierkant.

 4. Puntig – driehoekig, amandelvormig, stylet of stekelvormig.

 5. Rechthoekig (met scherpe of afgeronde hoeken).

 6. Trapeziumvormig (puntvormig).

 7. Afgeschuind.

Hoe kiest u uw ideale nagelvorm

Hoe krijg je de ideale nagelvorm

Als u van plan bent om nagels te laten groeien en een goede vorm te krijgen, of als u een lichaamsverlenging krijgt en niet zeker weet welke nagelvorm u moet kiezen, overweeg dan de volgende informatie:

 1. Lange, ovale of amandelvormige nagels maken de vingers optisch langer en laten de handen er eleganter uitzien. Korte nagels daarentegen maken de vingers optisch dikker.

 2. Als je lange vingers hebt, kun je elke gewenste vorm kiezen.

 3. Als u muziek speelt (strijkers, toetsinstrumenten), vaak achter een computer werkt en veel typt, of actief bent in de sport, moet u een korte manicure dragen. Knip de nagels zo dicht mogelijk bij de groeilijn en volg de natuurlijke vorm. Dit geldt ook voor jonge moeders met baby’s en mensen met bepaalde beroepen (bijv. artsen, koks). Het is echter wel toegestaan om een decoratieve afwerking aan te brengen, waaronder gelpolish, schellak en acryl.

 4. Scherpe nagels voegen elegantie toe aan de look met hints van agressiviteit, extravagantie en extravagantie. Deze vorm lijkt op de klauwen van dieren, zodat de conclusies van anderen over het uiterlijk van een vrouw dienovereenkomstig worden gevormd. Kattennagels, naaldnagels, spijkernagels, en mogen alleen gebruikt worden door vrouwen met smalle nagelplaten, omdat ze er ongemakkelijk uitzien op brede nagels en dikke tenen.

 5. Als u van een amandelvormig model houdt, moet u ervoor zorgen dat uw nagels lang genoeg zijn, want op korte nagels ziet het er vreemd uit.

 6. Ovale nagels zijn ideaal voor wie zowel lange als korte vingers heeft. Als de tenen lang en slank zijn, geeft het ovaal de uitstraling van aristocratie, en als ze kort en dik zijn, voegt het ovaal lengte toe en verzacht het beeld.

 7. De vierkante vorm van een zeer lange nagel met vrije rand ziet er het minst natuurlijk uit, omdat die niet eigen is aan de mens en alleen met extensions wordt verkregen.

 8. Ook extravagant is de afgeschuinde vorm van de nagels die in een rechte lijn zijn geknipt, maar de ene kant van de nagel is langer dan de andere. Dit model is alleen geschikt voor jonge meisjes en vrouwen die zich willen onderscheiden van de massa en proberen er origineel uit te zien.

 9. Ovale, amandelvormige en rechthoekige nagels met afgeronde hoeken zijn de meest natuurlijk ogende… Deze vorm is geschikt voor werkende vrouwen, vrouwelijke studenten en schoolmeisjes, want het trekt niet veel aandacht van anderen, het ziet er niet provocerend uit. Het ontbreken van scherpe hoeken wekt een indruk van zachtheid en verfijning.

 10. Er zijn manicure opties, waar elke nagel op de hand zijn eigen vorm heeft, het ziet er heel ongewoon uit en moeilijk voor te stellen dat een vrouw die look in het dagelijks leven zou willen hebben.

 11. Hoe langer de nagels, hoe uitdagender de manicure, en hoe ongemakkelijker het is om met je handen te werken. Maar zelfs als je je nagels niet te groot laat groeien, moet je ervoor zorgen dat de lengte op alle vingers gelijk is. De kortste nagelvorm moet de doorslag geven. Daarom, om de plaat te passen op een maat moet zorgvuldig zijn, de geringste fout en je kan nodig zijn om aanzienlijk te verkorten alle nagels. Als u echter gel-carrosserie laat maken, zijn de oorspronkelijke afmetingen irrelevant en kan de vakman de platen verlengen tot de gewenste lengte.

 12. Ongeacht de nagelvorm moet de nagellengte kort tot gemiddeld zijn als je je eigen platen manicuret en geen permanente nagels.

 13. Hoe scherper de nagels, hoe gemakkelijker het is om ze te breken, zelfs als u de procedure met een duurzaam polymeermateriaal heeft uitgevoerd. De meest stabiele, praktische en betrouwbare vormen in dit verband zijn vierkant, rechthoekig en de varianten daarvan.

Als je het moeilijk vindt om te beslissen welke nagelvorm het beste bij je past, probeer er dan op een praktische manier achter te komen. De gemakkelijkste manier is om papieren modellen van alle bestaande opties uit te knippen en ze op uw nagels aan te brengen, alsof u ze probeert. Of koop een paar goedkope kunstnagelkits, vijl ze in de vorm van het model en probeer ze zelf. Maar de mooiste nagelvorm wordt verkregen wanneer de vrije rand dezelfde contouren heeft als de nagelriemcontour, gespiegeld.

Welke vormen zijn geschikt voor natuurlijke nagels en hoe maak je ze zelf?

Welke vormen zijn geschikt voor natuurlijke nagels

Als u natuurlijke nagels heeft en niet van plan bent om extensions te doen, zijn de vierkante, zachte vierkante, ovale, cirkelvormige en amandelvormige nagels goede opties. De laatste optie is alleen geschikt voor langere nagellengtes, alle andere zijn universeel. Modellen als de driehoek, snoek, stiletto, trapezium en andere ongewone vormen kunnen alleen door een meestervakman worden voltooid, en alleen op voldoende lange verlengstukken.

Welke vorm u ook wilt maken, u moet beginnen met een vierkant en vervolgens de plaat met een vijl tot optimale contouren brengen. Het vierkant is eenvoudig: eerst worden alle platen op gelijke lengte gevijld. Om te zien of er een verschil in grootte is, kunt u de nagels tegen het licht houden door de handpalm in de richting van het licht te draaien, alsof u een hand een teken van “stop” geeft. Daarna moet je een paar zachte bewegingen maken aan de zijkanten van de plaat, zodat je nagels een vierkante vorm krijgen.

Het is gemakkelijk om van elke nagelvorm een vierkant te maken:

 1. Zacht vierkant – rond de scherpe hoeken van de vrije rand van de nagel af met een nagelvijl.

 2. Ovaal – rond de contouren af door de vijl in een hoek van 45 graden te houden. Eerst wordt de ene kant behandeld, dan de andere. De vijl wordt slechts in één richting bewogen: van de rand naar het midden.

 3. Amandelvormig model – soortgelijke handelingen als de ovale, maar de vijl moet in een hoek van 60 graden ten opzichte van de nagel worden gehouden.

 4. Cirkel – in dit geval is het gewoon een meer uitgesproken ovaal, dus ga verder zoals in het tweede punt.

Zoals je ziet, is het niet moeilijk om je nagels in de juiste vorm te krijgen… Zelfs een onervaren persoon kan dit aan, als hij een dossier bij de hand heeft.

Hoe vind je de juiste kleur volgens de nagelvorm

Hoe kies je de kleur van nagellak volgens de nagelvorm

Elke deskundige zal u vertellen dat de vorm van de nagelplaten zeker geen belangrijk criterium is bij het kiezen van een kleur voor hun decoratieve coating. Het is belangrijker om rekening te houden met de eigen voorkeuren, kledingstijl en huidskleur. Toch zijn er aanbevelingen die helpen om nail art op nagels van deze of gene configuratie mooier te maken:

 1. Pastelkleuren – alles van wit en nude tot hemelsblauw en lichtroze – staan prachtig op een ronde, kleine nagel. Diepere kleuren versterken lange ronde nagels, in dit geval kunnen rood, zwart, marineblauw en andere rijke en donkere kleuren worden gebruikt.

 2. Op ovale nagels ziet een pastelcoating er goed uit, aangevuld met een tekening in felle kleuren. Patroonmotieven kunnen van alles zijn, van kant en bloemen tot strenge geometrische vormen.

 3. Vierkante en rechthoekige nagels zijn ideaal voor heldere, diepe, donkere tinten en lakken met een matte afwerking.

 4. De amandelvorm gaat goed samen met pastelkleuren en gedeeltelijke metallic afwerkingen, glanzende strepen.

Ook bij het kiezen van een nagellak om een bepaalde nagelvorm te versieren, moet je de regels onthouden die gelden voor donkere en lichte tinten:

 1. Lichte tinten vergroten visueel het oppervlak van de plaat en vestigen de aandacht op de handen.

 2. Donkere tinten verbergen optisch volume en lengte, verkleinen, vernauwen de platen.

Hoe de aard van de manicure te bepalen

Hoe de aard van een manicure bepalen

Om de manicure van een meisje te bepalen, is het belangrijk te weten hoe vaak ze het laat doen… Een manicure mag bijvoorbeeld helemaal niet worden gedaan of alleen een hygiënische manicure. Dit wijst erop dat het meisje de aandacht niet op zichzelf wil vestigen, zich op belangrijker zaken voor haar concentreert of geen geld/tijd aan dergelijke manipulaties wil besteden. Het ontbreken van manicure kan er ook op wijzen dat een meisje fan is van alle natuurlijke dingen en haar imago daarnaar vormt. Het doel van de film is om een volledig beeld te geven van de toestand van haar nagels. Dat ze zich niet aantrekkelijk, mooi en onverzorgd voelt, wijst op onverschilligheid tegenover zichzelf en het leven in het algemeen.

Soms wordt een manicure elke week of elke 10-14 dagen gedaan, zoals blijkt uit de afwezigheid van een zogenaamde “glimlach” van een afgegroeide nagel aan de basis van de nagel. Dit suggereert dat de vrouw zorgvuldig op haar uiterlijk let, haar eigen waarde kent. Zulke dames zijn misschien te trots en arrogant, maar in het algemeen is het streven om 100% mooi te zijn geen misdaad, maar een teken van zelfliefde en verlangen om de goedkeuring van anderen, waaronder mannen, te winnen.

De manicure is er, maar ziet er vreemd uit – de lak is op sommige plaatsen afgebladderd of gerafeld, de lengte van de nagels kan anders zijn. Als de manicure is gedaan met gelnagellak, is er een gebied aan de basis van de nagel, waar geen decoratieve coating is. Dit geeft aan dat een manicure zeer zelden wordt gedaan – eens in de 3-4 weken. Het betekent dat de vrouw probeert haar uiterlijk te verzorgen, maar niet genoeg tijd of geld heeft of gewoon lui is om regelmatig naar de dokter te gaan. Het verlangen naar schoonheid is er, evenals het verlangen naar goedkeuring van anderen, maar of haar karakter ontbreekt of ze is altijd bezig. Het kan ook een kwestie van gebrek aan smaak zijn, omdat de vrouw niet begrijpt dat het beter is om helemaal geen manicure te hebben dan om gellak te dragen op de nagels, die al 2-3 millimeter of meer zijn.

Hoe het karakter te bepalen aan de hand van de lengte van de nagels

Wat de lengte van de nagels van een meisje een waarnemer kan vertellen:

 1. Lange, vooral zeer lange vingernagels geven aan dat het meisje bitchy, speels en grillig is. Heeft een hoge dunk van zichzelf en een lage dunk van anderen. Ze kan geen enkele nuttige functie uitoefenen, want werken en een huishouden runnen met zulke nagels is zeer problematisch. Waarschijnlijk is het meisje lui en wil ze alles uit het leven halen wat ze nodig heeft ten koste van haar omgeving, in de meeste gevallen ten koste van mannen. Zulke dames gaan graag naar een schoonheidssalon en winkelen, “socialiseren” altijd, geven de voorkeur aan glamour en luxe.

 2. Korte, tot op de wortel afgeknipte nagels kunnen erop wijzen dat de persoon bepaalde beroepsactiviteiten uitoefent en zich eenvoudigweg geen langere lengte kan veroorloven. Korte nagelplaten zonder sierlaag is niet alleen een vereiste voor werk, maar ook een indicator dat de vrouw professionele sporten kan beoefenen. Maar als je zeker weet dat een dergelijke lengte niet te wijten is aan de werkomstandigheden, dan kun je zeggen dat het meisje doelgericht, netjes en op alles gericht is, maar niet op het trekken van mannelijke aandacht. Vrouwelijkheid is haar vreemd; zij kan een mannelijke mentaliteit en een koppige persoonlijkheid hebben.

 3. Nagels van gemiddelde lengte worden door de meeste vrouwen gedragen, omdat het een algemeen aanvaarde norm is, de standaard van het uiterlijk. Over de aard van dit kan niet veel zeggen, behalve dat de persoon niet de neiging heeft om op te vallen of zich af te sluiten.

Om de grootte van de nagels te kennen, is het belangrijk te begrijpen dat alleen de lengte die een vrouw voortdurend, elke dag, draagt van belang is. In feite kunnen korte nagels een bitchy dame zijn, als ze ze per ongeluk heeft afgeknipt en nog geen tijd heeft gehad om opnieuw te lakken. Lange nagels kunnen de handen van verlegen en bescheiden meisje sieren, als ze gisteren de bruiloft van een vriend bijwoonde en extensions deed voor de viering om er passend uit te zien.

Hoe het karakter te bepalen aan de hand van de vorm en lengte van de nagels van het meisje

Hoe bepaal je de aard van de vorm en de lengte van nagels meisjes

De vorm van de vrije rand van de nagelplaten, vooral als je ook naar de lengte kijkt, kan de waarnemer veel vertellen over iemands karakter:

 1. Vierkante of rechthoekige vrije rand met scherpe hoeken suggereert dat de eigenaar van de nagels – natuur doelgericht. De belangrijkste karaktereigenschappen – praktisch, intelligent, serieus, onafhankelijk, autonoom, cynisch, gezond verstand. Als haar nagels vierkant en lang zijn, eist ze leiderschap op, kan ze despotisch zijn en heeft ze de neiging te domineren. Als de vierkante nagels een gemiddelde lengte hebben, kan dat erop wijzen dat hun eigenaar een kwetsbare natuur is, niet volledig gevormd, niet volledig de adolescente romantische dromen verlaten.

 2. Kleine ronde nagels geven aan dat het meisje kinderlijkheid, infantilisme, naïviteit, vriendelijkheid, vertrouwelijkheid kan hebben. Zij heeft behoefte aan genegenheid, zorg en aandacht, toont liefde voor anderen, houdt van dieren en planten, heeft de neiging van het leven te genieten en zich niet met andermans zaken te bemoeien. Ze kan bescheiden en verlegen zijn, kalm en aanhankelijk.

 3. Ovale of sterk afgeronde rechthoekige nagels wijzen op een vrouwelijke, gevoelige, kwetsbare aard. Zo’n meisje zoekt naar oplossingen en snijdt nooit de bochten af, gebruikt met succes haar charme en koketterie… Ze is een goede vriendin, geliefd bij de meeste mensen van het andere geslacht en wordt meestal een wijze en begripvolle echtgenote. Als een meisje met ovale nagels ook lange nagels heeft, geeft dat aan dat ze weliswaar rustig en evenwichtig is, maar dat haar passie broeit.

 4. Scherpe nagels, die de vorm hebben van amandel, stiletto, piek, geven aan dat dit een meisje is met pretenties en neiging tot bitchiness, frequente stemmingswisselingen, sterke uitingen van passie, woede, vreugde en andere sterke emoties.

 5. Afgeschuinde nagels of onconventionele nagelvormen op alle tenen suggereren een excentrieke persoonlijkheid met een zeer onvoorspelbare persoonlijkheid. Zo’n vrouw wil opvallen in de menigte, de aandacht trekken, tegen de regels ingaan, de regels breken. Ze kan gemakkelijk, leuk en niet saai zijn, want ze heeft een breed scala aan interesses en kennissen, heeft waarschijnlijk wat artistieke neigingen.

De vorm en kleur van de nagels, hun verband met het karakter van het meisje

Hoe bepaal je de aard van de vorm en de lengte van nagels meisjes

Om meer te leren over het karakter van een meisje, moet je niet alleen letten op de vorm en lengte van haar nagels, maar ook op de kleur van de nagellak, kenmerken van decoratie, die ze gebruikt in het dagelijks leven. Natuurlijk hebben we het niet over een manicure gemaakt voor een vakantie of speciale gebeurtenis, want een dag nail art kan niet genoeg informatie geven over de karaktertrekken.

Bedenk wat de kleuren en motieven die dit meisje het meest gebruikt in haar dagelijks leven aangeven:

 1. Een Franse manicure met lakjes in natuurlijke, pasteltinten laat zien dat je te maken hebt met een stijlvol en zelfbewust meisje. Ze is geweldig met mensen, discreet en praktisch, vriendelijk en welgemanierd, en heeft een goede smaak… Ze is een plezier om bij te zijn.

 2. Lange rode nagels, inclusief puntige nagels, geven aan dat hun eigenaar een sterke en zelfstandige vrouw is die moeilijk te behagen is en voor wie het moeilijk zal zijn om een benadering te vinden. Ze vergeeft andermans zwakheden niet en laat zich niet ontspannen… Deze manicure wordt vaak gedragen door zakenvrouwen en vrouwen die zelf alles in het leven hebben bereikt.

 3. Als een vrouw pruimen- of kersennagellak in gemiddelde lengte gebruikt, heeft ze een kalme en evenwichtige persoonlijkheid. Dit is een verstandig, zakelijk meisje, dat zich laat leiden door doelmatigheid, weinig aandacht heeft voor romantische dromen en tedere gevoelens. Maar ze is gemakkelijk in de omgang, omdat ze de mensen om haar heen als gelijken ziet.

 4. Zwarte en zeer donkere nagels, vooral zeer korte, kunnen betekenen dat het meisje teruggetrokken, gespannen, depressief of neerslachtig is. Zwarte nagels worden vaak gezien op de handen van jonge meisjes, maar als deze manicure, vooral gedaan op lange nagels, wordt gedragen door een volwassen vrouw, kan het een kenmerk van haar gevoel voor stijl aangeven.

 5. Vernissen van lichte tinten op de nagels van verschillende lengtes, in de regel, gebruiken de zachte, romantische, vrouwelijke, gevoelige en kwetsbare natuur. Maar in sommige gevallen wordt deze manicure niet uitgevoerd omdat de vrouw de voorkeur geeft aan lichte kleuren, maar omdat haar handen er netjes uitzien en het uiterlijk een goede indruk maakt op anderen.

 6. Felle en onconventionele kleuren nagellak worden gebruikt door zulke heldere en ongewone naturen. Het gebruik van geel, blauw, fel roze, turkoois, sla, paars, fuchsia zijn kenmerkend voor creatieve, winderige en vluchtige individuen. Zulke meisjes doen vaak manicures met heldere ontwerpen, ornamenten en patronen. En hoe feller de gebruikte kleuren, hoe groter de verscheidenheid aan patronen, hoe uitgesprokener het creatieve potentieel van de persoon. Deze meisjes zijn gemakkelijk in de omgang, gezellig en hebben een positieve houding…

Bij de beoordeling van de kleur van de gebruikte nagellak en het ontwerp op de nagels moet u er rekening mee houden dat veel vrouwen een manicure krijgen onder invloed van hun stemming. Als haar toestand goed en vrolijk is gebruik dan lichte kleuren en heldere kleuren, als het slecht en somber is – kan donker palet worden gebruikt. In deze kwestie is alles dubbelzinnig, en om de aard van de manicure van het meisje te kennen, moet u haar keuze in verschillende levenssituaties evalueren, bijkomende aspecten en nuances in overweging nemen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: