Natuurlijke materialen in hedendaagse platte ontwerpen: hoe ze goed te gebruiken

Het verlangen van de mens naar de natuur verliest nooit zijn relevantie. Hij zal blij zijn zich thuis te voelen alsof hij op het platteland is… Dit kan worden bereikt door natuurlijke materialen toe te voegen aan het interieur. Maar ze moeten zorgvuldig verzorgd worden. In dit artikel gaat Pavel Gerasimov van studio Geometrium in op de voor- en nadelen van dergelijke materialen, hun bruikbaarheid en de mogelijkheid om ze in een interieur te integreren.

Hoe natuurlijke materialen correct te gebruiken

De juiste manier om een modern interieur te creëren? Het is heel eenvoudig Doe alle overbodige dingen weg. De ruimte moet licht en ruim zijn. En natuurlijke materialen moeten er zijn als aanvulling en accentuering, niet overal en nergens. Dus je moet ze voorzichtig gebruiken.

Neem klassiek design als voorbeeld- Natuurlijke materialen overheersen erin, ze worden gebruikt om complexe vormen te creëren, Stucco. Dergelijke materialen worden hier niet geaccentueerd, omdat het hele interieur ervan is gemaakt.

Op de foto: ORAC DECOR stucwerk

Tip:

Gebruik niet voor alles natuurlijk materiaal, maar maak er een accent van. Kies bijvoorbeeld geen glad hout met een zuivere textuur, maar eerder een plank met structuur en prominente knoesten en onregelmatigheden.

In de moderne stijl is de situatie omgekeerd. Voor een bewoner van een megapolis is het moeilijk om in een overvol interieur te leven, dus de filosofie van de moderne stijl is om een interieur te creëren dat zo overzichtelijk en ruimtelijk mogelijk is.

Geometrium workshop project

Gebruik van hout

Hout — een van de meest voorkomende materialen in interieurs. Laten we beginnen met hardhouten vloeren. Ik zei hierboven dat het de moeite waard is een schilderachtige houtstructuur te kiezen om de status te benadrukken. In dit geval hoeft u zich niet te schamen voor wat onregelmatigheden in de kleur, knoestige sneden enzovoort Dergelijke details kunnen de natuurlijkheid van het materiaal alleen maar accentueren. Een gladde, vlakke plank loopt het risico eruit te zien als een kunstmatig laminaat.

Garofoli hardhouten vloeren

Tip:

Als u kiest voor marmer in uw interieur, kies dan eerder voor de donkere soorten dan voor de witte, omdat die later van kleur kunnen veranderen.

Het is belangrijk om het hout op de vloer een goede achtergrond te geven alles draait om wandbekleding. Dit betekent niet dat je het te ingewikkeld moet maken, maar maak je muren gewoon zo licht mogelijk van kleur. Maar creëer een contrast door de temperatuur van de kleuren te variëren – Als de planken warm zijn, maak dan de muren koel.

Gebruik van steen

Tip:

Als u besluit om marmer in uw interieur te gebruiken, geef dan de voorkeur aan donkere rassen boven witte, omdat deze laatste later van kleur kunnen veranderen.

Het gebruik van natuursteen in een moderne stijl is ook heel gebruikelijk. Maar vergeet niet dat het een nogal koud materiaal is. Daarom is het gebruik op de vloer optimaal in warme klimaten. Bij een kouder klimaat kunt u bijvoorbeeld één muur met marmer accentueren.

Natuursteen Porcelanosa Grupo

Het gebruik van olieschalie in de badkamer is een uitstekende oplossing, omdat het gemakkelijk te verwerken is en een schilderachtige structuur heeft.

Natuurlijk meubilair gebruiken

ARTECASA evolutie home boekenkast

De regels van de moderne stijl gelden ook voor meubels Kastfronten moeten effen, glad en soms greeploos zijn. Kledingkasten kunnen worden gemaakt van massief hout of MDF.

Tip:

U kunt MDF fineren, d.w.z. er een dun laagje hout op lijmen. Dit zorgt voor het praktische van uw meubilair, terwijl het er toch massief hout uitziet.

Het is belangrijk hier te vermelden dat in moderne interieurs de meubels vaak zijn ingebouwd in. En ik raad af deze kasten van hout te maken, omdat hout door externe factoren kan kromtrekken en er eerder kieren ontstaan. De optimale oplossing is hier om massief hout alleen op de fronten van de kasten te plaatsen, en voor het frame.. Gebruik van MDF.

Wat is MDF?? Eenvoudig gezegd zijn het geperste houtkrullen die tijdens de behandeling bij hoge temperatuur met hun eigen hars aan elkaar zijn gelijmd, waardoor het materiaal niet giftig is. Door dit productieproces wordt MDF beschouwd als een vrij stabiel en voorspelbaar materiaal.

Roche Bobois Eetkamermeubelset

Een van mijn favoriete natuurlijke meubelstukken is een boomstamtafel. Een meubelstuk dat opvalt door zijn natuurlijkheid. Laat me verduidelijken om het uiterlijk te begrijpen: als tafelblad van een dergelijke tafel wordt een volledig deel van hout gebruikt, dat is voorbehandeld met speciale vernissen en wassen. Als u een modern en opgeruimd decor creëert, zal deze tafel in stijl een geweldig accent vormen in uw keuken.

De oorsprong van deze tabellen ligt in Indonesië, waar ze al geruime tijd in gebruik zijn. Daar zag ik ze voor het eerst, met de werkbladen van Soar-cut hout.

Gebruik van natuurlijk textiel

Voordat u natuurlijke stoffen in uw interieur kunt verwerken, moet u er het een en ander over weten.

1. Dit textiel vereist speciale zorg – het mag niet thuis worden gewassen. Alleen stomerijen zijn toegestaan.

2. Dergelijke stoffen zijn vrij allergeen en kunnen allergische aanvallen veroorzaken.

Semi-natuurlijke stoffen, waarbij slechts gedeeltelijk natuurlijke materialen en de rest natuurlijke materialen worden gebruikt, zijn het antwoord synthetische componenten.

Normann Copenhagen sierkussens

Neutrale pasteltinten genieten de voorkeur bij de keuze van textielkleuren, omdat zij de natuurlijkheid van het interieur benadrukken. Als u toch kleur wilt toevoegen, zijn kussens en sommige meubels beter geschikt voor kleine accenten.

Planten gebruiken

Tip:

Plaats bijvoorbeeld een ficus, aloë, de beroemde 'geldboom' of zelfs mos in uw interieur. Dat laatste hebben we trouwens gebruikt in een van onze projecten. Deze planten hoeven lange tijd niet verplant te worden en verdragen goed de afwezigheid van licht en onregelmatige bewatering.

Uw verlangen naar kleur kan ook tot uiting komen in het gebruik van groene planten als decoratie in het hele interieur. Immers, wat anders dan natuurlijke planten geven interieurs de gewenste natuurlijkheid? Maar als u geen tijd hebt om uw kamerplanten te verzorgen en bang bent om ze te doden, zijn er veel planten die gemakkelijk te verzorgen zijn en lange tijd geen verzorging nodig hebben.

Bloempot Momenti

Hoe praktisch natuurlijke materialen

Het onderwerp van dit punt baart velen zorgen die besloten hebben een interieur van natuurlijke materialen te creëren, omdat de moderne mens het zich eenvoudigweg niet kan veroorloven deze zorgvuldig te controleren en voortdurend te verzorgen.

Tip:

Als u besluit natuursteen te gebruiken bij de afwerking van de vloer, kies dan het materiaal met een speciale lakafwerking. Er komen geen vloeistoffen onder, dus je vindt het niet erg om wit marmer te verpesten met wijn of koffie.

Maar ik heb een andere mening. Natuurlijk vereisen natuurlijke materialen zorg, maar niet meer dan andere. Zoals ik hierboven al zei, is er een probleem met natuurlijk hout dat krom trekt. Maar als u er niet achteloos mee omgaat en met buitenschoenen door het huis loopt, kan dit probleem gemakkelijk worden vermeden.

een project van de werkplaats Geometrium

Als dit nadeel van massief hout u nog steeds dwarszit, kunt u het vervangen door andere natuurlijke tegenhangers, zoals gemanipuleerde of hardhouten vloeren. Ze zijn veel stabieler dan hout door de verlijming van verschillende houtsoorten. Maar haast u niet om u te verheugen: deze coatings hebben ook hun nadelen. U kunt een parketvloer dus maar één keer schuren vanwege de dunne toplaag. De situatie is iets beter met samengestelde vloerdelen, maar de onbetwiste leider hier is hout Het kan ontelbare keren hersteld worden.

Hoeveel kosten natuurlijke materialen?

Men denkt dat natuurlijke materialen niet erg betaalbaar zijn, maar dat is niet helemaal waar. Laten we natuurlijke materialen vergelijken met enkele kunstmatige.

Tip:

Als u besluit natuursteen in uw vloerbedekking te verwerken, kies dan een materiaal met een speciale lakafwerking. Onder een dergelijke coating dringt geen enkele vloeistof door, zodat u niet bang hoeft te zijn om wit marmer te bederven met wijn of koffie.

Laten we natuurlijke leisteen als voorbeeld nemen. Het kan worden gekocht in het gebied van drieduizend roebel per m2. Tegelijkertijd kost een vierkante meter keramische of porseleinen tegels drie- tot vijfduizend roebel.

Als je meubels vergelijkt, dan is natuurlijk hout zeker superieur aan spaanplaat, niet alleen in kwaliteit, maar ook in kostprijs.

Opmerkelijk is dat in eigen land geproduceerde materialen u veel minder kosten dan Europese fabrikanten. Temeer daar Nederland voldoende hout heeft… Jaar na jaar zijn er meer en meer fabrikanten van natuurlijke meubels en afwerkingsmaterialen, die zich alleen maar kunnen verheugen over de keuzemogelijkheid.

Geometrium workshop project

Het is belangrijk dat u uw materialen zorgvuldig prioriteert, zodat u voor een redelijke prijs een comfortabel interieur kunt creëren. Maar dit is een vrij groot onderwerp, en verdient een eigen artikel.

Kies verstandig natuurlijke materialen voor uw interieur. Bestudeer het materiaal zorgvuldig, voel het aan. Deze sensatie zal samen met de gekozen natuurlijke materialen in uw woonkamer lang meegaan.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: