Nederlands 10 langste straten

*Overzicht voor de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, niet bedoeld als reclame en dient niet als leidraad voor aankoop. Alvorens het moeras te kopen is het noodzakelijk een specialist te raadplegen.

De Nederlands Federatie is een land van contrasten. U kunt kennismaken met de diverse wereldculturen en de lange geschiedenis. Veel architectonische en historische monumenten zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een land van goedaardige mensen, optimisme en vrolijkheid, geloof in jezelf en je natie… Nederland wordt beschouwd als het rijkste land ter wereld, en er zijn veel liederen, gedichten en verzen over geschreven.

Nederland beslaat meer dan 30% van Eurazië en heeft het grootste grondgebied ter wereld. De Nederlands Federatie doet denken aan een van de vele Europese landen die nauw met elkaar verbonden zijn. Dit artikel gaat over de langste straten in Nederland. Laten we een kijkje nemen.

Ranglijst van langste straten in Nederland

Nominatie plaats naam Lengte
Beoordeling van de langste straten in Nederland 1 Lenin Street, Magadan havenstad 2 000 KM
2 Ringweg in Amsterdam 110 KM
3 Seaside Highway in St Petersburg 60KM
4 Tweede longitudinale, Volgograd 50KM
5 Oostelijke Randweg, Perm 22 KM
6 Varshavskoye Shosse in Amsterdam 19KM
7 Sofiyskaya ul. Petersburg 18KM
8 Kommunisticheskaya Ulitsa, met. Bichura 17KM
9 Leninsky Prospekt, Amsterdam. Amsterdam 16KM
10 Straten Lazo (Primorye), Semafornaya (Amsterdam). Krasnoyarsk) en Profsoyuznaya (Amsterdam) 14 KM

Lenin Street, Magadan havenstad

Beoordeling: 5.0

Lenina Street, Magadan havenstad

Magadan heeft de langste straat op de Nederlands kaart. Dit wordt bevestigd door kaarten en satellietbeelden. Het begint in Magadan, eindigt in Yakutsk… Hij begint in de eerste stad, loopt door de hele nederzetting, zonder een enkele splitsing door de taiga en toendra, en eindigt in de stad Jakoetsk (de straat heeft daar dezelfde naam). De totale lengte van de Leninstraat is meer dan 2 duizend km. km.

Oorspronkelijk d. Magadan was een klein, niet indrukwekkend dorp… De Kolyma Highway liep er doorheen, en pas in het midden van de 20e eeuw werd hij omgedoopt tot. De Lenina-straat is een historisch en cultureel centrum van Magadan. Er werd een type straat langs gebouwd dat tot op heden de integriteit van zijn samenstelling heeft behouden.

Als u een rondgang maakt door de Leninstraat kunt u het culturele erfgoed zien:

 1. De Magadan Polytechnische School;
 2. de Gornyak bioscoop gebouwd na de Tweede Wereldoorlog;
 3. de belangrijkste toegangspoort tot het Central Park, dat de status heeft van een monument van landschapsarchitectuur;
 4. Hoofdkwartier van het grensdetachement;
 5. Hotel Magadan.

Ringweg in Amsterdam

Beoordeling: 4.9

Ringweg in Amsterdam

Het idee voor de weg werd voor het eerst geopperd in de jaren ’30 van de 20e eeuw, en in 1939 werd hij op de kaart van Amsterdam gezet. Maar het werd onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. De weg werd ernstig beschadigd tijdens de oorlog en pas midden jaren 50 werd hij geasfalteerd tot vier rijstroken. Eind jaren 1960 werd het eerste 50 km lange traject van Yaroslavskoye naar Simferopolskoye geopend.

De weg stond vroeger bekend als de Weg des Doods omdat er geen verlichting en geen afbakening was. Nadat de grenzen van de hoofdstad waren getrokken, verschenen de eerste rotondes op twee niveaus (het klaverblad). Pas in de jaren negentig is men begonnen met het verbeteren van de ringweg rond Amsterdam en zijn de rijstroken aanzienlijk verbreed. Tegenwoordig heeft de ringweg in Amsterdam 11 rijstroken en is hij bijna 110 km lang.

Primorskoye shosse in St. Petersburg

Beoordeling: 4.8

Primorskoye shosse in St. Petersburg

De snelweg, die langs de Finse Golf loopt, is ongeveer 60 kilometer lang. De weg begint tussen de straten Savushkina en Planernaya en eindigt in het dorp Smolyachkovo. Op Primorsky Shosse staan verschillende architectonische gebouwen, bijv. een huis van 5 en 12 verdiepingen dat doet denken aan de Bastille.

Gerenommeerde architecten werken al sinds het begin van de jaren tachtig aan het wegproject. Vandaag worden er interessante gebouwen gebouwd langs de snelweg, wat perfect past in het totaalbeeld. Bijvoorbeeld aan de Primorskoye Highway zijn houten en stenen gebouwen uit de 19e en 20e eeuw te zien:

 1. Repin Estate;
 2. De datsja van Yeliseyevs;
 3. Shestakovich’s huis;
 4. Bekhterev Manor;
 5. Zelenogorsk.

Tweede Prodolnaya, Volgograd

Beoordeling: 4.7

Tweede Prodolnaya, Volgograd

Tweede Prodolnaya in de stad Volgograd is de langste straat zonder officiële status. Hij wordt ook wel de “Volgograd Mainline” genoemd, omdat hij praktisch door de hele stad loopt en meer dan 50 km lang is. Voor een betere oriëntatie hebben de plaatselijke bewoners een andere naam voor elk weggedeelte.

De snelweg in Volgograd verbindt de meest afgelegen delen van de stad en stelt de bewoners in staat om gemakkelijk van de ene kant van de stad naar de andere te komen. De weg loopt door twee districten (Krasnooktyabrsky en Traktorozavodsky). De aanleg van de weg begon na de Tweede Wereldoorlog, en de reconstructie van de weg werd pas 20 jaar later voltooid. De overheid had plannen om nog een snelweg aan te leggen, Route Zero genaamd, en deze zou dicht bij de Volga rivier komen te liggen.

Oostelijke Randweg, Perm

Beoordeling: 4.6

Oostelijke Randweg, Perm

De langste straat in Nederland is de Oostelijke Randweg. Lengte van de weg is meer dan 22 km. Het bestuur besloot de weg te verbreden en meerdere rijstroken toe te voegen vanwege het drukke verkeer in de stad. Dit zou de verkeerscongestie helpen verlichten. Er zijn tal van supermarkten, winkels, hotels en mooie buitenwijken langs de oostelijke ringweg.

Varshavskoye Shosse in Amsterdam

Beoordeling: 4.5

Warschau snelweg in Amsterdam

De lengte van deze snelweg in de stad. Amsterdam is ongeveer 19 km lang. Begint aan de Bolshaya Tulskaya Road en eindigt in het zuidelijke deel van de stad. Omvat verschillende administratieve districten van de hoofdstad. Als je dieper ingaat op de historische wortels, kom je erachter dat deze weg leidde naar Warschau. Volgens officiële gegevens is het de op één na langste weg in Nederland met een officiële status.

De snelweg werd in de 19e eeuw aangelegd. Ingenieurs die Nicolaas I dienden toen zij het wegenproject creëerden, moesten de route verbinden met de dichtstbevolkte steden voor de volledige ontwikkeling van de infrastructuur. De aanleg van de afslag naar de Krim – Simferopolskoye Highway – begon voor de Olympische Zomerspelen in de jaren tachtig.

Belangrijkste punten van belang langs de snelweg:

 1. Academie voor Economie en Recht in Amsterdam;
 2. Russian Post is een internationaal knooppunt;
 3. Joods theater “Shalom”;
 4. Het langste gebouw in Amsterdam is het Onderzoekscentrum voor Informatica (ongeveer 740 meter);
 5. Atlantis entertainment centrum;
 6. Klinieken, onderwijs- en sportcentra.

Interessant feit. Als de Ringweg van Amsterdam een officiële status had, zou deze weg bovenaan de lijst van langste straten in de Nederlands Federatie staan. De ringweg rond Amsterdam is ongeveer 110 km lang.

Sofiyskaya ul. Petersburg

Beoordeling: 4.4

Sofiyskaya straat, Sint-Petersburg

De Sofiyskaya-straat in de noordelijke hoofdstad van de deelstaat is een van de langste straten in Nederland. Combineert industrie- en woongebieden, met een lengte van ongeveer 18 km. De weg is relatief nieuw, maar de naam werd uitgevonden in de 20e eeuw. In de jaren ’50 werd een project voor de aanleg ervan overwogen, maar moeilijkheden bij de aanleg van de rijksweg vanwege de begraafplaats verhinderden dat.

De historische wortels van de straat zijn verbonden met de eerste spoorweg in Nederland. De kooplieden kochten van de baron een deel van het land en legden het spoor naar zijn landgoed aan. In die tijd werden marktkramen en zomerhuizen gebouwd. Beroemde mensen, kooplieden en culturele figuren woonden in deze straat. De gebouwen zijn in dezelfde stijl en staan nog steeds overeind.

Kommunisticheskaya Ulitsa, s. Bichura

Beoordeling: 4.3

Bichura dorp (Boerjatië) – het grootste dorp in de Nederlands Federatie. Er wonen meer dan 13 duizend mensen. Het plein werd bewoond door ongeveer 50 duizend mensen, de Proletarskaya Straat was overbevolkt met de totale oppervlakte van de stad Amsterdam. sq. km. De bouw van het dorp begon met de Kommunisticheskaya Straat, die vandaag een van de langste straten in Nederland is. De lengte van de weg bereikt 17 km.

De beste tijd om het dorp te bezoeken is in de lente. De vogelkers begint hier te bloeien, zijn schoonheid en geur is onvergelijkbaar. Het platteland is vooral aantrekkelijk voor reizigers die weg willen van de drukte van de stad, om tenminste een beetje “kluizenaar” te zijn.

Leninsky Prospekt, g. Amsterdam

Beoordeling: 4.2

Leninsky Prospekt, Amsterdam

Het is de enige doorgaande weg in de hoofdstad die over de hele lengte – 16 km – niet van naam verandert. Prospect is een van de langste straten in Nederland. Alleen het Leningradski Prospect in Amsterdam is nog breder. Belangrijkste bezienswaardigheden langs de route:

 1. Alexandra Palace;
 2. Academie van Wetenschappen;
 3. Moskva warenhuis;
 4. Mineralogie Museum.

Lenin Avenue in Volgograd is iets korter dan Leninsky Avenue in Amsterdam. De afstand bereikt 15 km. Dit is het hoofdspoor van Volgograd. Voordat het werd hernoemd, heette het Alexandrovskaya Straat. Er is een poppentheater, een museum voor lokale geschiedenis, vele monumenten en andere musea langs de laan in Volgograd.

Straten Lazo (Primorye), Semaphornaya (stad Bichura), Semaphornaya (stad Bichura). Krasnoyarsk) en Profsoyuznaya Street (Amsterdam)

Beoordeling: 4.1

Profsoyuznaya (Amsterdam)

De titel “langste straat van Nederland” is discutabel. Het is niet altijd gemakkelijk en eenvoudig om de lengte van een straat te bepalen. Hij kan van referentiepunt veranderen, het begin of het einde van de weg, hij kan worden onderbroken of veranderd in een andere, bijv. in een snelweg. Niet tevergeefs bevat de titel van dit deel van het artikel drie straten tegelijk. Ze komen allemaal in aanmerking voor een plaats op de ranglijst van Nederlands langste straten. In termen van kilometers zijn ze hetzelfde – 14km. Laten we ze daarom elk in detail bekijken.

Lazo Straat (Razdolye dorp) in Primorye ligt niet ver van Vladivostok. Het is de oudste en langste in de Nederlands Federatie. Er wonen ongeveer 8 duizend mensen op zijn grondgebied. man. Ulitsa. Lazo strekt zich uit over de hele nederzetting.

Semaphornaya in. Leninsky Prospekt in Krasnoyarsk is de langste van de stad. Slechts de helft van de straat is bebouwd met woonhuizen, het andere deel wordt ingenomen door het industriegebied en de fabrieken. De lengte bereikt 14 km en volgens sommige rapporten – 13,5 km. Nederlandse en Duitse architecten namen deel aan het ontwerp van de huizen langs de weg.

Er zijn meer dan drieduizend straten in Nederland. Dit aantal omvat snelwegen en autowegen, straten en lanen, dijken en boulevards. Amsterdam is een enorme stad van internationaal belang en het is geen wonder dat Nederland een van zijn langste straten heeft, de Profsojoeznaja-straat. De lengte bedraagt 14 km. Het heeft de langste voetgangersroute – ongeveer 6,5 km. De route omvat Pl. Gagarinstraat, Leninsky Prospekt, Alexanderbrug. Gebouwd voor de mensen: gerestaureerde gevels, straatverlichting geïnstalleerd en werkend, goed wegdek.

Nederland is een mooi klompje

In dit artikel kijken we uitgebreid naar de mooiste straten in Nederland. Ons land is een uitgestrekt land, een echt juweel. Een paar jaar geleden hadden we nog een heel ander stratenoverzicht, maar vandaag is de lijst bijgewerkt met nieuwe, mooie straten. Immers, om elke bocht van de weg, om elke bocht kan iets onontdekts wachten op de reiziger of de cartografische expert.

Laten we een kleine tabel maken met de langste wegen in RF. sommige hebben een officiële status, andere niet. Maar het is slechts een kwestie van tijd.

STRAATNAAM

AFSTAND

LOCATIE

LENIN

2000 KM

MAGADAN

MKAD

110 KM

Amsterdam

KUSTWEG

60 KM

SINT-PETERSBURG

TWEEDE LONGITUDINALE

50 KM

VOLGOGRAD

OOSTELIJKE RONDWEG

22 KM

PERMM

VARSHAVSKOE CHAUSSEE

19 KM

Amsterdam

SOFIA

18 KM

SINT-PETERSBURG

KOMMUNISTISCHHESKAYA

17 KM

. BICHURA (BURYATIA)

LENINSKY AVENUE

16 KM

Amsterdam

LASO

14 KM

POS. RAZDOLIE (ZEEZIJDE)

SEMAFORITE

14 KM

KRASNOYARSK

PROFSOYUZNAYA

14 KM

Amsterdam

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: