Reflecties op een witte keuken

Wat is een "space latte", wat heeft het interieur gemeen met een ballon, en andere gedachten over de witte keuken van Natalia Preobrazhenskaya.

De witte kleur.. een symbool van absoluut, nieuwheid, begin en dus positieve vooruitzichten. Eenvoudig op het eerste gezicht, maar overvloedig en inspirerend genoeg om iedereen die creatief is te inspireren. In het interieurontwerp zijn de vele verschillende tinten wit namelijk interessant vanwege hun mogelijkheden en de verscheidenheid aan contexten waarin zij met succes kunnen worden gebruikt, waardoor een uitstekende basis ontstaat voor nieuwe concepten en ideeën. Maar heeft het zin om wit als overheersende kleur te gebruiken in een doelgerichte ruimte als een keuken?? En zal het er mooi uitzien?? Ons antwoord.. ja, en nog eens ja!

Het perfecte canvas

Daria, ontwerpster van studio "Cosy Flat": "Als u visuele zuiverheid wilt, maar wit een beetje overdreven lijkt, ga dan voor de faux-witten die dit seizoen trendy zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van melk, room, vanille, ivoor, champagne, schelpen?? Of, bijvoorbeeld, een kleur genaamd "space latte"? Ik denk dat het precies goed is voor de keuken.

Op de foto: een keuken uit het project dat door de ontwerpstudio Cosy Flat is voltooid.

Stel je voor dat je – De kunstenaar die een meesterwerk creëert vanuit het niets. De witte kleur in de keuken kan u die kans geven, omdat hij in elk kleurenpalet past en bij veel interieurstijlen past om deze kleurencombinatie met succes toe te passen in het keukeninterieur. Je wilt iets helder en fris? Er is een witte keuken met kruiden, citroen, mosterd, hemelsblauw decor voor u. Een gedurfde en speelse stemming? Kies rood, fuchsia, aubergine, indigo in combinatie met wit. Op zoek naar verfijning en laconisme? Wit ondersteunt gemakkelijk de geometrie en de sfeer van chocolade, grijs en zwarte tinten Een van de meest modieuze oplossingen. Wit in de keuken past goed bij zowel ultramoderne stijlen zoals technologisch geavanceerd en no-nonsense high-tech als bij vrolijke, authentieke folk of zorgvuldig onderzochte fusion.

Oksana, interieurontwerpster bij de studio 'Cosy Flat': «Het witte beleid is inderdaad zeer nuttig en gunstig voor de uitvoering van vele ontwerp- en decoratie-ideeën. Het is echter vermeldenswaard dat als u in plaats van de keuken iets wilt krijgen dat lijkt op een ziekenhuisafdeling of een laboratorium, het belangrijk is om niet overboord te gaan met wit, en het goed te verdunnen met accenten van kleur en textuur. Niet alleen de kleur van de gordijnen of decoratieve handdoeken is hier belangrijk, maar ook de vorm van de kastgrepen en de mooie snijplanken van natuurlijk hout. Zonder deze trucs loopt een witte keuken het risico saai en onbeduidend te worden.

Een optische illusie

Wit De perfecte keuze voor een kleine keuken, vooral in Nederland. Het is geen geheim dat interieurs in lichte kleuren luchtiger en ruimtelijker aanvoelen. U voelt dit effect wanneer u een keuken met wit verwisselt: het is alsof u in een zwevende ballon zit die voller wordt en in volume verdubbelt. Op een zonnige dag zal zelfs de kleinste witte keuken stralen van zuiverheid en een gevoel van ruimte, terwijl hij op een bewolkte dag licht en luchtig zal zijn Smelt je gemopper en verveling weg.

Pauline, ontwerpster bij Cosy Apartment Studio: "Een belangrijk deel van het vermogen van de witte kleur om een ruimte een dimensie te geven, is zijn vermogen om licht te weerkaatsen, zowel daglicht als kunstlicht. Het is dus logisch dat de witte kap in een kleine keuken zonder lichtbron niet direct voor dit visuele effect zal werken. Dus als uw witte keuken een klein raam heeft, en bovendien op het noorden ligt, laat u dan niet ontmoedigen, maar bedenk hoe u extra verlichting kunt regelen om dit effect te creëren

Afgebeeld: Een keuken uit een project gerealiseerd door de designstudio Cosy Flat.

Eenvoudige geometrische keukenmeubelen met witte fronten en werkbladen, voorzien van verborgen opbergsystemen voor serviesgoed en keukengerei, zijn zeer geschikt voor zeer kleine ruimtes. Een grotere keuken heeft baat bij een donkerdere vloer. Een witte en zwarte keuken werkt goed met witte meubels en mooie stoelhoezen of lichte gordijnen voor de ramen.

Inna, ontwerpster bij Cosy Flat: «Het lijkt niet praktisch om kleuren in een keuken te combineren, daarom zuchten veel huiseigenaren dromerig bij de gedachte aan een lichte keuken. Maar mijn ervaring is dat een witte keuken in dit opzicht niet anders is dan een andere. Aangezien de keuken Het is een dynamische plek, en keukenoppervlakken, of ze nu wit of gebroken wit zijn, kunnen snel een bron van morsen en spatten worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel in elke kleur keuken, dus als dat de enige twijfel is tegen een witte keuken.. vooruit om te veranderen!»

Een keuken uitzoeken

Keuken Senta sonnengelb / Edda Asteiche Natur van Sachsenkuechen Keuken uit de Bring collectie van Stosa Keuken ALNOINOX GOLD uit de Alnoinox collectie
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: