Schilferige huid op het lichaam: oorzaken en remedies

Fysiologische huidschilfers zijn volkomen normaal en het gevolg van voortdurende huidvernieuwing. Maar in sommige situaties wordt het proces oncontroleerbaar en gaat het gepaard met een aantal onaangename symptomen. Dit komt door de ontwikkeling van dermatologische ziekten of interne orgaanaandoeningen.

De behandeling van een schilferige huid hangt rechtstreeks af van de oorzaak. Ze kunnen intern of extern zijn, maar in ieder geval moeten ze behandeld worden. Als de schilfering wordt veroorzaakt door abnormale factoren, kan het zelf worden behandeld met cosmetica. Maar in het geval van pathologieën zal geen cosmetica helpen totdat de oorzaak van de afwijking is vastgesteld en weggenomen.

Schilferige huid op het lichaam: oorzaken en remedies
Inhoud van het artikel

Waarom de huid op uw lichaam jeukt: Niet-pathologische redenen

Uitdroging is de belangrijkste oorzaak van uitdroging en schilfering van de opperhuid op het lichaam. Maar het is geen onafhankelijke ziekte, maar slechts een gevolg van andere factoren.De meest voorkomende triggers zijn:

 1. Het niet naleven van de regels voor hygiëne;

 2. Onjuiste of geen lichaamsverzorging;

 3. Gebruik van ruw of gechloreerd water voor hygiëneprocedures;

 4. Gebruik van lichaamsverzorgingsproducten van slechte kwaliteit of ongeschikt;

 5. Het dragen van synthetische kleding.

In dergelijke gevallen is er geen specifieke behandeling voor afschilfering op het lichaam nodig. Het is voldoende de factor te identificeren die het probleem heeft veroorzaakt, en de verdere invloed ervan op het lichaam te elimineren.

13 abnormale oorzaken van een schilferige huid op het lichaam

Huidschilfers op het lichaam kunnen ook worden veroorzaakt door bepaalde ziekten. De meest voorkomende ziekteverwekkers van xerose en hyperkeratose zijn.

Hormonale stoornissen

Een verlaagd oestrogeengehalte in het vrouwelijk lichaam is een van de meest voorkomende oorzaken van een droge en schilferige huid. Hormonale stoornissen kunnen hun eigen oorzaken hebben. Schilfering van de opperhuid door een daling van de oestrogeenconcentratie komt bijvoorbeeld voor bij vrouwen in de menopauze of bij gebruik van medicijnen die de productie van geslachtshormonen onderdrukken.

In ieder geval zullen cosmetica of zalven het probleem niet oplossen: allereerst moet de hormoonspiegel worden gereguleerd. Daarna zullen de huidproblemen vanzelf verdwijnen.

Schimmelinfecties

Huidschimmel, of dermatomycose, is een veel voorkomende oorzaak van een schilferige huid. Tegelijkertijd kan huidschilfering optreden in het getroffen gebied:

 1. roodheid;

 2. jeuk;

 3. gezwollen huid.

Milde gevallen kunnen worden behandeld met zalven, terwijl ernstige gevallen een systemische behandeling vereisen.

Ichthyosis

De aandoening is chronisch, en meestal genetisch. Het gaat gepaard met hyperkeratose, waardoor zich talrijke schubben vormen op het huidoppervlak. Ichthyosis vereist een constante hydratatie van de opperhuid, anders is er een verhoogd risico op diepe kloven en wonden.

Psoriasis

Schilferige huid op het lichaam: oorzaken en remedies

Een inflammatoire dermatologische aandoening van chronische aard, vaak het gevolg van ongunstige genetica. Verschijnt als papels of plaques. De letsels zijn roodachtig-roze, jeukend, schilferig en bedekt met fijne, kenmerkende schubben.

Psoriasis is geen wondermiddel, maar het is mogelijk om in remissie te gaan. De frequentie van verergeringen hangt af van de levensstijl, het dieet en de werking van het immuunsysteem van de patiënt.

Hodgkin’s tetterhoea

Tinea capitis behoort tot de groep van infectieuze allergische dermatosen. Het wordt gekenmerkt door een acuut verloop met vorming van papuleuze plekken. De meeste huiduitslag is gelokaliseerd op de romp en de onderste ledematen. Het begint eerst met franjes aan de randen, waarna de huid bedekt raakt met schilferende plekken.

Dermatitis

De meest voorkomende vormen van dermatitis die afschilfering van de huid veroorzaken zijn

 1. Atopisch. Een genetisch bepaalde vorm van dermatitis, die in de kindertijd optreedt. De ziekte wordt gekenmerkt door afwisselend periodes van remissie en verergering. De aandoening gaat gepaard met onaangename jeuk, roodheid en sterke schilfering van de opperhuid.

 2. Neem contact op met. Veroorzaakt door huidcontact met irriterende stoffen (bv. huishoudchemicaliën of het sap van bepaalde planten).

 3. Medicinaal. Veroorzaakt door langdurige of ongeschikte medicatie.

Een ander type is allergische dermatitis. Ze zijn een specifieke reactie op verschillende allergenen, waaronder voedselallergenen.

Eczeem

Eczeem is een chronische inflammatoire dermatologische aandoening waarbij de huid rood wordt, jeukt en bedekt is met kleine blaasjes. Na verloop van tijd breken ze af, het vocht loopt weg en de letsels worden bedekt met een zachte korst. Ze beginnen af te bladderen, waarna de blaasjes geleidelijk genezen. Net als bij psoriasis wisselt eczeem van perioden van terugval naar perioden van remissie.

Maag-, darm- en galgangziekten

Stoornissen van het spijsverteringskanaal beïnvloeden de huid. Gastritis, galblaas- of leveraandoeningen zijn allemaal aandoeningen die een jeukende, schilferige huid kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd kunnen pigmentvlekken ontstaan, vooral als het galstelsel niet goed functioneert.

Neurodermatitis

Schilferige huid op het lichaam: oorzaken en remedies

Neurodermatitis is een dermatologische ziekte met een allergische en neurogene etiologie. Het is een chronische aandoening, een vorm van atopische dermatitis. Dit is een van die ziekten waarvan de oorzaken onbekend blijven.

De uitslag verschijnt in de vorm van plaques op de getroffen gebieden. De huid jeukt en schilfert, en de jeuk kan zo intens zijn dat het de normale activiteiten en nachtrust belemmert. Het aangetaste gebied verandert geleidelijk van kleur en wordt paars of karmozijnrood. De meest getroffen gebieden zijn de nek, de ellebogen en knieën en het genitale gebied.

Endocriene aandoeningen

Schilfering en xerose zijn veel voorkomende symptomen bij endocriene aandoeningen. Met name diabetes mellitus en hyperthyreoïdie (thyrotoxicose) veroorzaken soortgelijke afwijkingen. In beide gevallen is er een metabolische verstoring die het hele lichaam aantast, inclusief de huid. Schilfering kan gepaard gaan met jeuk en paresthesieën, maar uitslag is meestal afwezig.

Bloedziekten

Afwijkingen van de bloedsomloop hebben een bijzonder negatief effect op de huid. Het wordt vooral veroorzaakt door bloedarmoede door ijzertekort. schilferende, bleke huid in combinatie met algemene malaise, zwakte, suizen in de oren en andere onaangename symptomen.

Vitamine tekort

Hypo- of avitaminose die gepaard gaat met een tekort aan voedingsstoffen in het lichaam. Essentieel voor de werking van alle organen en systemen. Zonder hun voldoende gehalte wordt het metabolisme aangetast en lijden de huid, de ogen en de hormonen eronder. De peeling van de huid wordt voornamelijk veroorzaakt door een tekort aan tocoferol, retinol en gedeeltelijk vitamine C.

Zenuwziekten

Zware stress, chronische vermoeidheid, neurose – dit zijn veel voorkomende oorzaken van huidschilfers. Er treedt jeuk op, vooral ’s nachts. Er is geen specifieke behandeling nodig. Zodra de psycho-emotionele achtergrond weer normaal is, verdwijnen de schilfers vanzelf.

Overzicht van producten voor een schilferige huid

Nominatie Locatie Naam Prijs
5 preparaten voor huidpeeling 1 Dermoveit 580 €
2 Emolium 910 €
3 Bepanten 700 €
4 Synalar 24 €
5 Locoid 250 €
5 Professionele cosmetica voor een schilferige huid op het lichaam 1
 • ikar AP+ Olie, La Roche-Posay

 • 1 060 €
  2 Nivea SOS 260 €
  3 Cerave vochtinbrengende reinigingscrème-gel 775 €
  4 Creme de Corps Smoothing Oil-To-Foam Body Cleanser, Kiehl’s 2 500 €
  5
 • ikar Baume AP+ M, La Roche-Posay

 • 1 450 €
  De 5 beste volks- en huismiddeltjes voor een schilferige huid 1 Tinctuur van successie
  2 Romige Koffie Scrub
  3 Voedende crème
  4 Kamille water extract
  5 Kruidenformule met meerdere ingrediënten
  Vitamines voor een schilferige huid 1 Vitamine C
  2 Tocoferol
  3 Calciferol
  4 Retinol

  5 remedies voor een schilferige huid

  Farmacologische preparaten in de vorm van zalven, gels en crèmes worden op grote schaal gebruikt voor peeling. Maar kies ze zorgvuldig, rekening houdend met de oorzaak van het symptoom. Het ongecontroleerde gebruik van sommige geneesmiddelen, vooral hormonale, kan ernstige gevolgen hebben.

  Dermoveit

  Beoordeling: 4.9

  DERMOVEIT

  Dermoveit is een uitwendig toe te passen crème uit de groep van de glucocorticosteroïden. Bevat de werkzame stof clobetasol, die ontstekingsremmend werkt en jeuk tegengaat. Gebruikt bij de behandeling van plaque jicht, dermatosen, lupus erythematosus en andere huidziekten die gepaard gaan met een droge, schilferige en jeukende opperhuid.

  De crème wordt voorgeschreven aan volwassen patiënten en kinderen ouder dan één jaar. Het gebruik is verboden tijdens zwangerschap en borstvoeding.

  Belangrijk! Clobetasol is een van de krachtigste middelen in zijn groep. Klinische proeven hebben aangetoond dat een positief effect van de behandeling met preparaten op basis van dit bestanddeel 2-4 weken na aanvang van de behandeling kan worden waargenomen.

  Emolium

  Beoordeling: 4.8

  Emolium

  Emolium complex crème voor de dagelijkse verzorging van de problematische huid, met paraffineolie, ureum, triglycerines van vetzuren en andere werkzame stoffen. Het product behoort tot de verzachtende groep en is bedoeld om xerose en hyperkeratose te bestrijden. De crème heeft verzachtende en hydraterende eigenschappen. Het verbetert de elasticiteit van de huid, versterkt haar immuniteit en voorkomt overmatige vochtverdamping. Het product is volkomen veilig en daarom geschikt voor atopische peeling bij kinderen.

  Bepanten

  Beoordeling: 4.7

  BEPANTEN

  Bepanten is een crème en zalf op basis van dexpanthenol. Voor een droge en schilferige huid verdient het echter de voorkeur om de eerste vorm van het geneesmiddel te gebruiken.

  De crème vormt op het huidoppervlak een onzichtbare, maar stevige beschermende film die de verdamping van vocht voorkomt. De extra componenten vergemakkelijken een diepere penetratie van dexpanthenol, waardoor de doeltreffendheid van de behandeling toeneemt.

  Van het actieve ingrediënt in de crème is klinisch bewezen dat het werkt als een vochtinbrenger. Het verbetert de hydratatie van de hoornlaag en vermindert transepidermaal vochtverlies. Ondersteunt de zachtheid en elasticiteit van de huid. Zowel in vitro als in vivo is geconstateerd dat dexpanthenol het groeiproces van fibroblasten activeert, hetgeen noodzakelijk is voor wondgenezing. Daarom kan bij een schilferige huid op het lichaam Bepanten, evenals andere producten met dezelfde werkzame stof, in het therapieschema worden opgenomen.

  Synalar

  Beoordeling: 4.7

  CINALAR

  Hormonale zalf en crème uit de corticosteroïdengroep, die de werkzame stof fluocinolonacetonide bevatten. Het heeft een sterke ontstekingsremmende werking, en wordt gebruikt voor seborrhea, psoriasis, dermatitis. Het geneesmiddel wordt echter niet gebruikt voor periorale vorm van dermatitis.

  De doeltreffendheid van fluocinolonacetonide bij psoriasis en eczeem is aangetoond in een blind, gerandomiseerd onderzoek met 62 patiënten. De therapie werd uitgevoerd gedurende 14 dagen, waarin de doeltreffendheid en de veiligheid van het geneesmiddel werden geëvalueerd. Fluocinolone acetonide zalf is effectief gebleken bij inflammatoire huidaandoeningen, wordt goed verdragen en is cosmetisch aanvaardbaar.

  Locoide

  Beoordeling: 4.7

  Locoid

  De zalf bevat de werkzame stof hydrocortison 17-butyraat. Geschikt voor dermatitis, eczeem, psoriasis en andere dermatologische aandoeningen die gepaard gaan met een schilferige en jeukende huid. Het product is goedgekeurd voor de behandeling van kinderen vanaf zes maanden. Het is echter gecontra-indiceerd bij zwangerschap en borstvoeding.

  Studies hebben aangetoond dat het voldoende is om het product eenmaal per dag aan te brengen voor het verwachte therapeutische effect. De duur van de behandeling wordt individueel bepaald, maar duurt gemiddeld ongeveer 2 weken.

  5 professionele cosmetische remedies voor een schilferige huid op het lichaam

  Als uw huid schilferig is en niet wordt veroorzaakt door afwijkingen, moet u een speciaal verzorgingsproduct gebruiken. Het is ook geschikt voor preventieve doeleinden. Het is belangrijk om de huid te reinigen, te voeden en te hydrateren om problemen te voorkomen. De volgende producten werken perfect voor dit doel.

 • ikar AP+ Olie, La Roche-Posay

 • Beoordeling: 4.9

  <li></div><p>PIKAR AP+ OIL, LA ROCHE-POSAY” src=”~images34816666195841-26sh.jpg” height=”400″ title=”</p><li>PIKAR AP+ OLIE, LA ROCHE-POSAY”><p>De bad- en doucheolie heeft een verzachtende werking. geschikt voor de droge, atopische huid. Het kan op elke leeftijd worden gebruikt, zelfs voor peeling van de opperhuid bij zuigelingen. Het positieve resultaat is zichtbaar na de eerste toepassing. De huid voelt zacht en gehydrateerd aan, tekenen van irritatie en allergische reacties verdwijnen.</p><p>Het cosmetische product is geschikt voor dagelijks gebruik. Verrijkt met selenium, dat een positief effect heeft op de huid in het algemeen, en ontstekingen tegengaat.</p><h3>Nivea SOS</h3><p>Beoordeling: 4.8</p><div style=Nivea SOS

  Kalmerende en hydraterende bodycrème-balsem met panthenol. Helpt de beschermende functies van de huid te verhogen door verdamping van vocht te voorkomen. Versnelt de celregeneratie, geneest wondjes en microscheurtjes op het oppervlak van de opperhuid. Het product is geschikt voor de droge en zeer droge huid, ook voor de atopische huid.

  De balsem hydrateert de opperhuid intensief en voorkomt uitdroging, schilfering en irritatie. Positieve resultaten zijn al zichtbaar na een enkele toepassing van het product.

  Hydraterende reinigingscrème-gel Cerave

  Beoordeling: 4.8

  HYDRATERENDE REINIGINGSCRÈME-GEL

  De crème reinigt en hydrateert de opperhuid op milde maar doeltreffende wijze. Geschikt voor de normale tot droge huid. Het verwijdert vuil maar schuimt niet. Geen parabenen, kleur, zeep of parfum.

  De crème-gel bevat tocoferol, dat de huid zacht verzorgt. Het verbetert de elasticiteit en herstelt de frisheid. En glycerine verzacht de opperhuid en maakt haar glad en zacht. Geschikt voor dagelijks gebruik.

  Creme de Corps Smoothing Oil-To-Foam Body Cleanser, Kiehl’s

  Beoordeling: 4.8

  Creme de Corps Smoothing Oil-To-Foam Body Cleanser, Kiehl's

  Verzachtende, hydraterende en voedende doucheolie. Bevat geen sulfaten of minerale oliën. Castorolie vervangt de schadelijke stoffen in het product.

  De olie geeft een licht schuim bij contact met water, dat goed reinigt, voedt en hydrateert. Regelmatig aanbrengen maakt je huid zacht en zijdezacht. Het belangrijkste is dat het irritatie en schilfering wegneemt.

 • ikar Baume AP+ M, La Roche-Posay

 • Beoordeling: 4.8

  <li></div><p>PIKAR BAUME AP+ M, LA ROCHE-POSAY” src=”~images75916666195841-92sh.jpg” height=”400″ title=”</p><li>PIKAR BAUME AR+ M, LA ROCHE-POSAY”><p>Een balsem met drievoudige werking voor gezichts- en lichaamsbehandelingen. Het werkt onmiddellijk verzachtend en hydraterend en neemt jeuk, irritatie en schilfers weg. Dit cosmetisch product kan worden gebruikt als hulpmiddel bij verschillende dermatologische pathologieën van niet-infectieuze etiologie. Het verlicht snel roodheid, jeuk en zwelling, en in combinatie met farmaceutische producten bevordert het een snelle remissiefase.</p><p>De ingrediënten van de balsem hebben het vermogen om het microbioom van de huid te reguleren, waardoor het vermogen om te regenereren wordt hersteld. Het hydraterende effect houdt ongeveer 2 dagen na het aanbrengen aan.</p><h2>5 beste volks- en huismiddeltjes voor een schilferige huid</h2><p>Er zijn veel remedies in het volksgeneeskundige arsenaal om peeling van de huid tegen te gaan. Veel van de kruiden zijn werkzaam tegen infectieuze en niet-infectieuze dermatologische aandoeningen. Een speciale plaats is gereserveerd voor maskers van natuurlijke oorsprong. Er zijn er veel om uit te kiezen, en veel producten kunnen worden gecombineerd om een dramatischer effect te verkrijgen.</p><h3>Tinctuur van successie </h3><p>Waterig extract van successie gebruikt om te wassen of te baden. Het verlicht jeuk, branderigheid, schilfering en irritatie van de huid. Dit kruid wordt zelfs gebruikt bij de behandeling van dermatitis en allergieën bij pasgeborenen.</p><p>Om het medicijn te verkrijgen moet je 2,5 el. . Roer er 0,5 liter kokend water door en dek af met een beetje bezinksel. Laat het mengsel 15 minuten staan in een afgedekt bakje. Zeef het mengsel en gebruik het als wasmiddel of lotion op schilferige plekken.</p><p>Voor het baden wordt een infusie bereid volgens hetzelfde principe, maar de verhouding van de ingrediënten is hoger.</p><h3>Romige koffie crème scrub </h3><p>Als de peeling op het gezicht en lichaam niet wordt geassocieerd met pathologische processen in het lichaam, dan zal hulp in de strijd tegen het probleem de volgende scrub helpen.</p><p>Er moet 20 gram magere kwark worden genomen en gemengd met 40 gram gebruikt koffiedik. Masseer in de huid op de plaats van de peeling en spoel daarna goed af met warm water. Totale behandelingstijd 15-30 minuten.</p><p>Het geheim van dit masker is dat het de huid voedt en verzacht. Het verwijdert ook de verhoornde delen van de opperhuid en stimuleert de regeneratie van de cellen… Doe dit maximaal twee keer per week.</p><h3>Voedende crème </h3><p>Een voedende crème voor de droge, schilferige of geïrriteerde huid kun je ook met je eigen handen maken. Maar bereid eerst een afkooksel van 20 g gedroogde kamillebloemen en 200 ml kokend water. Doe het mengsel in een waterbad en laat het een kwartier trekken voordat u het filtert en elk 5 ml glycerine en vloeibare honing toevoegt. Roer alle ingrediënten tot een homogene massa – de eerste helft van de room is klaar.</p><p>Nu kunt u beginnen met het maken van het tweede deel van uw zelfgemaakte remedie. Smelt 20 g boter, voeg een eierdooier, 5 ml kamferolie en 20 ml olijfolie toe. Roer alles goed door elkaar en combineer met de eerste helft van de room. Doe de bereide remedie in een handig bakje dat goed afgesloten is met een deksel. Gebruik op een schone en droge huid bij peeling, roodheid en allergische uitslag.</p><h3>Kamille water extract</h3><p>Verse kamille staat bekend om zijn kalmerende, ontstekingsremmende, verzachtende en jeukwerende werking. Bij een allergische huidschilfering is het een onmisbare bondgenoot. In deze situatie wordt het infuus bereid volgens het volgende principe.</p><p>2 el. . doe de gedroogde grondstoffen in een glazen kan en brouw ze met 500 ml kokend water. 20 minuten onder een deksel laten trekken en dan zeven. De infusie kan worden toegepast als lotions en kompressen op probleemgebieden van de huid.</p><h3>Een kruidenmengsel met meerdere componenten</h3><div style=Schilferige huid op het lichaam: oorzaken en remedies

  Voor dermatitis die gepaard gaat met peeling en huidirritatie, bereidt u een kruidenmengsel met gelijke delen:

  1. Kamille bloemen;

  2. goudsbloemkruid;

  3. Weegbreeblad.

  Roer alle ingrediënten door elkaar, neem dan 60 g van het mengsel en kook het in een thermoskan boven 300 ml kokend water. Een nacht laten trekken, ’s morgens zeven en eventueel doorwarmen. Gebruik de resulterende infusie voor lotions en kompressen op de pijnlijke huidzones.

  Volksremedies voor peeling op het lichaam goed gecombineerd met cosmetische producten en geneesmiddelen. U kunt sneller positieve therapeutische resultaten krijgen door ze afwisselend te gebruiken.

  Vitamines voor een schilferige huid

  Een schilferige huid wordt vaak veroorzaakt door vitaminetekorten. Bepaalde voedingsstoffen hebben een direct effect op de conditie van de opperhuid. Daarom is het raadzaam om bij een schilferige huid producten met de volgende stoffen in de voeding op te nemen.

  Vitamine C

  De dagelijkse aanbeveling is 1 g. Onder invloed van ascorbinezuur is er een actieve productie van collageen, het eiwit dat de turgor van de huid beïnvloedt. De consumptie wordt aanbevolen voor een dagelijkse hoeveelheid:

  1. peterselie;

  2. rozenbottel;

  3. kiwi;

  4. aardbeien;

  5. citrusvruchten;

  6. spinazie;

  7. broccoli.

  Bij ernstig ascorbinezuurgebrek worden vitaminecomplexen op basis van ascorbinezuur gebruikt: Ascorutin, Ascorvita, Zest multivitamine of anti-stress, enz.

  Tocoferol

  Vitamine E is een antioxidant, die vooral belangrijk is voor de huid en het voortplantingssysteem bij vrouwen. Onder zijn invloed worden vrije radicalen die het lichaam kunnen schaden geëlimineerd. De dagelijkse hoeveelheid is 15 ml van de stof. Ik krijg het van:

  1. zonnebloempitten;

  2. amandelen;

  3. Hazelnoten;

  4. Appels en ander fruit.

  Vitamine E is belangrijk voor het hydrateren van de droge huid, het genezen van wonden en barsten. Het neutraliseert ook de schadelijke effecten van UV-licht op de opperhuid en voorkomt de vorming van ouderdomsvlekken.

  Calciferol

  Vitamine D is even belangrijk voor de huid als tocoferol en ascorbinezuur. De dagelijkse hoeveelheid voor het lichaam is 15 mg.

  Vitamine D bevordert een gezonde groei van de huidcellen en helpt de plaatselijke immuniteit in stand te houden. Normale calciferol niveaus in het bloed voorkomen overmatige droogheid en schilfering van de huid. Blootstelling aan de zon, zalm, eigeel, tonijn en kabeljauw kunnen allemaal bijdragen tot schilfering.

  Retinol

  Vitamine A is goed voor de huid vanwege de wondhelende en regenererende eigenschappen. Het voorkomt ook dat de opperhuid te veel uitdroogt en werkt goed tegen een schilferige huid op het lichaam. Bronnen van vitamine A zijn wortelen, eierdooiers, zure room en boter. De dagelijkse behoefte aan retinal is 1,5 – 2 mg.

  Het voorkomen van een schilferige huid op het lichaam

  Schilferige huid op het lichaam: oorzaken en remedies

  Het voorkomen van een droge en schilferige huid op het lichaam verkleint de kans op een onaangenaam symptoom aanzienlijk.Preventieve maatregelen omvatten:

  1. Vermijd het gebruik van alcoholhoudende cosmetica;

  2. het gebruik van verzachtende en voedende crèmes op basis van glycerine, vitamine A, C en E;

  3. Drinkregime;

  4. Langdurige blootstelling van de huid aan UV-stralen vermijden;

  5. Het gebruik van zonnebrandcrèmes tijdens het warme seizoen;

  6. Het dragen van kleding en schoeisel van natuurlijke vezels;

  7. Zorgen voor een optimale vochtigheidsgraad in huizen en kantoren;

  8. Vermijd heet water onder de douche of in bad (houd het water warm en comfortabel);

  9. Vermijd huidcontact met huishoudchemicaliën en andere allergenen;

  10. gebruik roomzeep in plaats van alkalische hygiëneproducten;

  11. Veeg bij een overgevoelige huid na het wassen af met een papieren handdoek in plaats van een badstof handdoek.

  De van nature droge, problematische huid heeft speciale zorg nodig. Het omvat een reinigende, hydraterende en voedende fase. Het dragen van natuurlijke stoffen en schoeisel is een must omdat het voorkomt dat de huid schilfert.

  Als de vorming van schubben echter verband houdt met pathologische processen in het lichaam, mogen geen zelfmedicamenteuze maatregelen worden genomen. Een arts moet worden geraadpleegd voor een diagnose en verder advies over de behandeling.

  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Comments: 1
  1. Niels

   Wat zijn enkele effectieve remedies voor schilferige huid op het lichaam? Is dit een teken van een onderliggende medische aandoening?

   Beantwoorden
  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: