School of Detail nodigt uit tot een uniek project

Een gezamenlijk onderwijsproject van Detail Studio School en de Britse designster Mark Humphrey vindt plaats van 18 tot 24 maart.

Mark Humphrey ( Mark Humphrey ) Mark Humphrey komt naar Amsterdam in het Cross Year of Culture tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk;. Hij zal een reeks lezingen en workshops leiden in het kader van het project Harmony of Interior and Object Design. De wortels van inspiratie en de resultaten van creativiteit. Een bekende ontwerper en kunstenaar zal zijn persoonlijke ervaring delen, helpen een auteursstijl te ontwikkelen, vertellen hoe je zelfs de meest fantastische ideeën kunt uitvoeren!

Alles wat de Engelse ontwerper en kunstenaar Mark Humphrey doet kan als volgt gedefinieerd worden: duur, modieus, erotisch.. Hij had net zo goed de glanzendste, meest glamoureuze van 's werelds grote ontwerpers kunnen zijn als hij niet zo Brits-ironisch was, wat natuurlijk een groot pluspunt is. Zo ontwierp Humphrey voor een Londense klant een bed met codenaam B001. Niet zomaar een bed, maar een bed met een mini-kantoor en internet! Maar dat is niet alles. Van achter het hoofdeinde, gaat de bar omhoog… ( Hoe laat gaat het omhoog- hangt af van de wensen en de gezondheid van de klant ). Vanuit hetzelfde bed kunt u ook de tafel uitbreiden met met leer beklede laden. Mark Humphrey noemt dit wonder-bed geen meubel, maar "een interieur-sculptuur", wat absoluut waar is.

Zijn meubels en accessoires.. Hij is een sculptuur, een kunstobject en een installatie tegelijk moderne kunst. Hoewel de ontwerper zelf de voorkeur geeft aan een andere term. Hij noemt zijn objecten "modern antiek", omdat ze echt antiek duur zijn… Hij heeft een beroemde bank van bergkristal en Belgisch zwart marmer, kroonluchters van amberkleurige onyx en eveneens Belgisch zwart marmer, onyx Siamese cocktailtafels, en een bad-sculptuur "Badende Orchidee" van de zeldzaamste Iraanse onyx. Wat is geen modern antiek??

Natuurlijk zijn de creatieve interesses van Mark Humphrey grenzeloos. Hij bedenkt niet alleen meubels en inrichtingen, textiel en tapijten, maar ook architectonische projecten en hele interieurs. Hij componeert zelfs muziek die te horen is op een enorme onyx dansvloer tussen kristal en spiegels in de Londense nachtclub Jalouse. Jalouse, trouwens.. ook een project van Mark Humphrey. Hij slaagt er steeds weer in de dunne lijn tussen design en hedendaagse kunst te doorbreken. In welk genre zou u bijvoorbeeld zijn beroemde marmeren en stalen trap in het St James Theatre, genaamd "Encore Encore" onderbrengen?, weegt 25 ton? Alles erin, trouwens.. Handgemaakt, kost veel ( letterlijk en figuurlijk ).

Tot de klanten van Marc Humphrey behoren bedrijven als Kenzo, Fendi Casa, Ralph Loren, Rolls Royce, Dior, Audi, Apple en privéklanten als Claudia Schiffer, Michael Schumacher, George Harrison en Ringo Starr. Marc Humphrey geeft ook wereldwijd lezingen, geeft workshops, consulteert, schrijft teksten, zit jury's voor, noem maar op. Niet zonder reden draagt hij de titel "Renaissance Man van de 21e eeuw".

Mark Humphrey is nooit inhalig en deelt zijn kennis, vaardigheden en ervaring met iedereen die dat wil. Deelnemers aan zijn onderwijsproject in Amsterdam zullen lezingen bijwonen van de ontwerper over "Een polyfonie van materialen", «De impact van kunst en design op de wereld om ons heen', «Geheimen van succes van een meester" «"Is toegepaste kunst een soort kunst vandaag?", « Design & Money", zullen deelnemen aan workshops en een interactieve discussie. Het programma zal worden afgesloten met een presentatie van de eindprojecten, gevolgd door de uitreiking van een speciaal certificaat aan de deelnemers. Duur- van 18 tot 24 maart. Een galapresentatie van unieke projecten van Mark Humphrey zal plaatsvinden op 17 maart.

Kom meer te weten over het project en schrijf je in om deel te nemen: school@detali.net, tel. ( 495 ) 695-61-24.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: